Оркестр терористів: Як у Криму люди зрадника Аксьонова рекламують ПВК «Вагнер»

У тимчасово окупованому Криму розгорнуто рекламну кампанію служби в російській приватній військовій компанії «Вагнер». З’явилась вона після перших повідомлень аналітиків про масштабні втрати «Вагнера» під час участі у повномасштабному вторгненні Росії в Україну. З’ясовуємо, хто стоїть за цією рекламою.

У Сімферополі восени 2022 року з’явилася реклама російської ПВК «Вагнер» – приватної військової компанії, що бере участь у повномасштабному вторгненні в Україну, а до цього була помічена у бойових діях у Сирії та країнах Африки.

«Zадача будет выполнена. Победа будет Zа нами» («Zадача буде виконана. Перемога буде Zа нами»), – такими лозунгами «Вагнер» намагається залучити жителів півострова до служби в «терористичному оркестрі».

Хто кличе кримчан на службу

Рекламу служби у ПВК «Вагнер» розмістило кримське рекламне агентство «Дан-Трейд». Воно пропонує послуги широкоформатної реклами: від її розробки до розміщення на зовнішніх носіях та у кримських радіоефірах. Вартість відеореклами у громадському транспорті Сімферополя в цьому агентстві складає від 13 до 52 тисяч рублів, залежно від кількості виходів рекламних відеороликів на годину.

Агентство також просуває свої послуги завдяки трансляціям реклами через систему радіосповіщення на зупинках громадського транспорту і в торгових центрах Криму, а також регіонах сусідньої Росії.

Належить агентство підприємцям Олександру Вахрамову та Ользі Діюк, а також юридичній особі – ТОВ «Ніка-Крим», яким володіє кримчанка Наталія Лапенко. Вона сестра відомого кримського підприємця, політика та голови кримської організації російського громадського об’єднання підприємців «Опора России» («Опора Росії») Сергія Лапенка. Наталія та Сергій Лапенки вели спільний бізнес у сфері управління майном у Сімферополі. Потім формально розділили свої підприємства, але зберегли в управлінні тих самих менеджерів.

Шлях від бізнесмена до політика

Спільний бізнес із Сергієм Лапенком є й у співвласника агентства «Дан-Трейд» Олександра Вахрамова. Вони разом володіють ТОВ «Міське радіо», зареєстроване у Московській області. Ця фірма, як і «Дан-Трейд», спеціалізується на рекламних послугах та виробництві комунікаційного обладнання.

Сергій Лапенко, радник окупаційного «глави» Криму

Сергій Лапенко публічно рекомендував російській владі Сімферополя запропоновану агентством «Дан-Трейд» систему оповіщення у Сімферополі, через яку вона тепер транслює свою рекламу.

Сьогодні Сергій радник російського окупаційного «глави» Криму Сергія Аксьонова (за документами – Аксенов). 

Джерело: Крим.Реалії


KibOrg News — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян і колаборантів в Україні, викриваємо діяльність сепаратистів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Twitter

Настя Шевченко

Хочу щось сказати