Щомісячні надбавки адміністрації та агресивне виховання молоді: окупований Армянськ

Автономна Республіка Крим у 2014 році була анексована Російською Федерацією. Окупаційна влада запроваджує свої норми і підпорядковує керування населених пунктів півострову. KibOrg News розповідає, як йдуть справи в Армянську.

У травні 2022 року «голова» Армянської міської ради Ніжник Ігор Іванович надав «комітету з протидії корупції Республіки Крим» перелік «депутатів» міської ради та інформацію щодо працівників «контрольно-рахункового органу».

Ніжник Ігор Іванович

Зазначений список наводимо нижче:

Згідно графіку прийому громадян «депутатами» у квітні 2022 року, переважна більшість із них належать до політичної партії «Єдина Росія»

У березні 2022 року «Єдина Росія Армянськ» розмістила звернення «Про підтримку Президента РФ і спеціальної військової операції». В оприлюдненому документі йдеться про те, що «депутати Армянської ради» підтримують Президента і Верховного Головнокомандувача Росії Володимира Путіна, Збройні Сили РФ та учасників «СВО». 

У розпорядженні за квітень 2022 року «голова міської ради» зазначив осіб, що мають право здійснення електронного підпису при документообігу з «фінансовим управлінням». 

У березні 2022 року «голова міськради» призначив щомісячну надбавку у розмірі 125—215% до посадового окладу працівникам муніципальної служби: «завідувачу сектору», «начальнику відділу», «помічнику голови міської ради», «керівнику справами» — «за високий рівень функціонального навантаження і відповідальності, якісне та оперативне виконання термінових доручень, участь у роботі комісії». 

У квітні 2022 року «міська рада» прийняла рішення включити до складу «казни» земельну ділянку. Як йдеться в документі, вид земельної ділянки: для індивідуального житлового будівництва.

Через вторгнення Росії на територію України у лютому 2022 року західні держави запровадили економічні санкції проти країни-агресорки. Ще навесні РФ стала світовим лідером за кількістю індивідуальних санкцій проти фізичних осіб та компаній. У квітні і травні проходили Кримські форуми муніципальної співпраці Всеросійського об’єднання муніципальних керівників. Тема форумів — «розвиток довірених Батьківщиною територій» в умовах санкцій проти Росії, зокрема, проти Всеросійського об’єднання муніципальних керівників і головних партнерів.

У квітні 2022 року «голова міської ради» оголосив подяку ряду осіб за організацію і проведення виборчого процесу на «додаткових виборах депутата Армянської міської ради» Республіки Криму ІІ скликання. 

Навесні «громадська палата» Криму повідомила «головам муніципальних утворень» про різке зростання цін на продукти харчування на півострові.

У тому ж проміжку часу високі ціни були зафіксовані на медичні препарати. Про це свідчить перелік цін на ліки в аптечному складі «Крим», розташованому в Армянську. До прикладу, середня ціна на аскорбінову кислоту сягає 312 рублів, натомість роздрібна ціна препарату 54 рублі. 

Тоді ж Армянська «міська рада» надіслали «депутату державної ради» інформацію щодо розклейки символів російської агресії «Z — За победу» (За перемогу) на автомобілях медичних і соціальних організацій та установ у рамках загальнокримської патріотичної акції «Своих не бросаем» (Своїх не кидаємо). У звіті вказано на скількох авто розміщено наліпки та чи погодилися керівники установ й організацій клеїти символіку на власну машину. 

У квітні 2022 року відбулося засідання «комісії громадської палати Республіки Криму з питань захисту історичної правди, культури та патріотичного виховання». За підсумками обговорення «комісія» прийняла рішення посилити патріотичне виховання молоді на півострові. «Міністерству освіти, науки та молоді», «Міністерству культури», «Міністерству внутрішньої політики, інформації і зв’язку», а також муніципальним утворенням «комісія» рекомендувала:

  • Проводити щотижневі зустрічі з політінформації для викладацького складу, учнів;
  • Взяти під контроль тематику зустрічей: політична ситуація, прийняті рішення в галузі економіки на федеральному і регіональному рівнях, провали у соціальній політиці, недоліки «західних» цінностей;
  • Організувати уроки «Росія талановита»;
  • Ввести в закладах освіти виконання гімнів РФ та Республіки Криму;
  • Планувати акції «Герої спеціальної військової операції» і «Герої Росії»;
  • Розмістити фотовиставки і стенди з роз’ясненням причин, цілей і задач «СВО»;
  • Розглянути можливість проведення неформального спілкування учнів з громадянами ОРДЛО;
  • Показувати фільми антифашистського спрямування;
  • Забезпечити агресивне, з урахуванням психології та особливостей сприйняття сучасної молоді, розвінчування західних «демократичних цінностей» з активним використанням можливостей регіонального телебачення, ЗМІ та соціальних мереж тощо.

Адміністрування міст на анексованому півострові передбачає забезпечення сприятливих умов роботи для «верхівки», розклеювання наліпок на машинах та наполегливе патріотичне виховання молоді. Щоправда, Криму воно стосується тільки у виконанні гімну Республіки, все інше — про поширення цінностей країни-окупанта. 

Використані в статті документи можна завантажити за посиланням


KibOrg News — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Twitter

Василь Волошко

Хочу щось сказати