Окупована Алушта: адміністрація з боргами й будинки містян без ремонту

Немає майбутнього там, де є російська влада. У такому становищі опинилася Алушта, розташована в тимчасово окупованому Криму. Розповідаємо, які галузі життя міста зазнали розладу через окупаційну політику.

Адміністрація міста

Росіяни знають, як вдертися на територію незалежної держави, а як організовувати керівництво — ні. Свідчення цього — перелік із 31 невиконаного документа за липень та серпень 2022 року. Найбільше «боргів» за прокуратурою та житлово-комунальним господарством.

Підтверджує некомпетентність окупаційного керівництва звіт з номенклатури справ за жовтень 2018 року. З 14 питань щодо соціального захисту взято до відома 3, з 57 справ із судами різної інстанції виконана 1 справа, а з 87 питань землекористування — лише 17. 

У 2017 році відбулася службова перевірка профпридатності «заступника начальника управління капітального будівництва і житлово-комунального господарства адміністрації Алушти» Чебанова Романа Євгеновича. Комісія визнала втраченими 115 одиниць документів.

У квітні 2022 року «міністерство фінансів республіки Крим» відмовило у додаткових заходах соціальної підтримки й соціальної допомоги педагогічним працівникам і громадянам, що уклали договір щодо цільового навчання з «адміністрацією Алушти». Причиною відмови вказано відсутність бюджетних можливостей. 

Політична активність населення

У серпні 2022 року Головне управління міністерства Російської Федерації подало запит «адміністрації» Алушти на звіт з підготовки до проведення Єдиного дня голосування 11 вересня 2022 року. 

Явка виборців на голосування склала 37,38% на додаткових виборах у Державну раду та 24,82% — на додаткових виборах муніципального рівня. 

Курорт

Курортне місто Алушта, попри гори, море, історичні пам’ятки та мальовничу природу, має проблеми з наданням туристичних послуг. Влітку 2022 року відбувалися будівельно-монтажні роботи, що створювало незручності в пляжній зоні та береговій смузі. Це спричинило суттєве зниження туристичного потоку, збільшення відмов бронювання готелів, зменшення товарообігу в кафе і магазинах, що призвело до скорочення оподаткування, прибутку підприємців, погіршенню іміджу міста.

У серпні 2022 року «депутат державної ради Республіки Криму» звернув увагу на тривалу реконструкцію парку тільки після звернення містянки. Завдяки громадянці «керівництво» поцікавилося терміном завершення реконструкції парка. 

Безпека

Дбати про власну безпеку мешканцям Алушти доводиться самостійно. До серпня 2022 року «адміністрація» співпрацювала з фірмою, в якої було відсутнє фінансування на облагородження й організацію рятування громадян на воді. 

«Головне управління МНС Росії у Республіці Криму» повідомило про різке зростання нещасних випадків на воді. З початку 2022 року до липня сталася 31 надзвичайна ситуація на водному об’єкті. Порівняно з аналогічним періодом попереднього року кількість нещасних випадків збільшилася на 210%.

Назад у минуле

Доки весь світ розвивається і йде вперед, РФ застрягла в минулому і хіба що подекуди намагається робити кроки до вдосконалення умов життя. Ця політика поширюється і на тимчасово окуповані Росією території. Тільки взимку 2022 року «керівництво» Алушти розглянуло такі питання, як дослідження будівель, що потребують термінового капітального ремонту, виділення фінансів на ремонт дахів у школах і дитячих садках, здійснення капітального ремонту на дорогах та облаштування громадських туалетів для водіїв громадського транспорту на кінцевих зупинках.

597_watermark_compressed

Даремно очікувати від Росії прогресу. Це наочно зрозуміло мешканцям Алушти, які тільки у 2022 році дочекалися розгляду необхідності капітального ремонту будівель і доріг. Окупаційна влада обійняла керівні посади, однак питання щодо завершення реконструкції парку мають вирішувати містяни, педагоги залишаються без соціальної підтримки, а кількість нещасних випадків на водних об’єктах зростає. «Адміністрація» справляється хіба що зі складанням списків неопрацьованих документів.

Використані в статті документи можна завантажити за посиланням.


KibOrg News — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян і колаборантів в Україні, викриваємо діяльність сепаратистів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Twitter

Василь Волошко

Хочу щось сказати