Ситуація з паливом в Україні

З метою підриву здатності України до опору, росія цілеспрямовано знищує паливну інфраструктуру нашої країни, руйнує підприємства та нафтосховища, намагається зруйнувати логістичні шляхи доставки пального з Європи обстрілюючи ракетним озброєнням залізничні колії.

Разом з цим протиповітряна оборона України намагається перехоплювати більшість російських ракет і має у цьому успіхи, адже системи ППО, які стоять на озброєнні Збройних сил України постійно якісно змінюються на кращі та новіші, дякуючи нашим партнерам з США та Євросоюзу.

Російські окупанти, які стверджують, що вражають тільки військові цілі, насправді руйнують в основному цивільні об’єкти, які пов’язані з паливною інфраструктурою, що зриває посівну компанію та в перспективі може зірвати опалювальний сезон.

Однією із складових в підтримці України у відбитті російської агресії є постачання палива з Європи, яке має набагато більшу якість ніж білоруське та російське. Крім того, завдяки відміни частини податків українці мають змогу купувати паливо за цінами навіть нижчими ніж в Євросоюзі.

Наразі Україна готується до опалювального сезону, прораховуючи усі ризики, які пов’язані з російською агресією та можливою нестачею палива. Український уряд укладає нові договори з Європейськими партнерами та шукає альтернативні шляхи закупівлі та постачання палива для опалювального сезону.

Враховуючи те, що до повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року, економіки цих країн були тісно пов’язані та певним чином залежали одна від одної.

На сьогоднішній день перед українською владою стоїть головне завдання перелаштувати всю економіку нашої країни, в тому числі і паливно-енергетичний комплекс на європейський та американський вектор співробітництва.

Відмова від російської паливно-енергетичної залежності, це шлях до майбутнього процвітання України.       

Хочу щось сказати