Яку зброю Україна отримає за підсумками «Рамштайну-3»?

Після зустрічі Контактної групи щодо української оборони у форматі «Рамштайн-3», яка відбулася 15 червня у Брюсселі, Україна отримає від різних країн додаткове озброєння для боротьби з російським агресором, зокрема артилерія, реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), гармати й вертольоти тощо.

Про це написав у Twitter міністр оборони Олексій Резніков: «Україна продовжить боротьбу за Свободу та Незалежність. Наші партнери й надалі підтримуватимуть Україну. НАТО має найбільшу єдність у своїй історії. Україна переможе!».

Після зустрічі «Рамштайн-3» голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що Штати підготували вже понад тисячу бійців ЗСУ використовувати озброєння, яке передадуть Києву.

Генерал також додав, що українські Збройні сили до кінця червня отримають 155-мм гармати, ракетні артилерійські системи підвищеної мобільності HIMARS і протикорабельні ракети Harpoons.

Крім того, Словаччина зголосилася передати вертольоти, Канада, Польща й Нідерланди – артилерію, а Німеччина – РСЗВ.

16 червня Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Берлін продовжить підтримувати Київ у війні проти росії. Він пообіцяв, що будуть нові пакети оборонної допомоги.

Такі заяви пролунали на вокзалі Києва, де Шольц дав короткий коментар журналістам. Він приїхав із візитом разом із президентами Франції та Румунії, а також прем’єр-міністром Італії.

«Ми не тільки хочемо продемонструвати солідарність, ми також хочемо запевнити, що допомогу, яку ми організуємо – фінансову, гуманітарну, а також коли йдеться про озброєння – буде продовжено. І ми продовжимо її надавати доти, доки це буде необхідно для боротьби України за незалежність», – сказав Шольц.

Президент Франції Еммануель Макрон у першій заяві після прибуття до Києва сказав, що найближчі тижні будуть дуже важкими для України та світової спільноти. Він також запевнив українців у європейській підтримці та єдності.

Хочу щось сказати