Свято у царстві маріонеток і перевернутої реальності (ч. 2)

Осінтери Центру готовності цивільних Фонду Притули та KibОrg продовжують досліджувати підготовку до фейкового «свята» в тимчасово окупованому Донецьку.

Впродовж квітня донецькі зрадники, колаборанти і російські загарбники готуються до десятої річниці утворення того, що вони вважають «своєю країною». 7 квітня вийшла перша стаття про цю підготовку.

У новій публікації оприлюднюємо частини документів присвячених запланованим «святковим заходам».

Один із них – графік пропагандистських подій у містах Донеччини. Окупаційні адміністрації уже затвердили плани проведення так званих «круглих столів» під назвою «Від десятиліття до десятиліття». Відтак з 15 по 26 квітня запланували їх у кожному з міст області (два-три заходи на день). У графіку зазначили, що їх висвітлять місцеві та інші пропагандистські ЗМІ. Серед рекомендацій: фотозони з прапорами країни-окупанта, обов’язкове проведення заходів у приміщеннях, що допомагали відновлювати різні російські регіони.

Ще один документ є сценарним планом цих «круглих столів». Звідти стало відомо, що головного представника окупаційної адміністрації РФ в ОРДЛО Дениса Пушиліна можна буде побачити у відеовітанні. Після перегляду вживу виступлять його підлеглі та представник російського «регіону-шефа».

У своїх виступах члени окупаційних адміністрацій акцентуватимуть на певних процесах/явищах, що вже стали частиною російських наративів. Одною з цих тез є така:

Після возз’єднання ДНР і РФ жителі республіки здобули впевненість у завтрашньому дні. Вони отримали ті самі соціальні гарантії, що і жителі інших регіонів

Ще одним пунктом «урочистостей», що варті уваги, будуть цілком очікувані вручення фейкових нагород «від імені глави ДНР». Їх вручатимуть члени окупаційної адміністрації. Подяка, почесна грамота, медаль – це все чіткі ознаки того, що особи з проросійськими поглядами вислужились у своїй галузі перед загарбниками. А сприяє такій нагороді трудовий колектив, який висуває кандидата (кандидатку) на нагородження.

Обговорюватимуть російські окупанти та їх прислужники уявні «досягнення» на тимчасово окупованих територіях у сфері охорони здоров’я, освіти, бізнесу, культури, ЖКГ та інтеграції українських земель до російських систем. Це варто фіксувати, щоб потім, після звільнення, усі причетні понесли покарання за колабораціонізм.

Підсумком цих «круглих столів» має стати доповідь Пушиліна про «проміжні підсумки відновлювальних робіт, стратегію розвитку республіки до 2030 року. Її озвучать на офіційному прийомі».

Наостанок – деанон жінки, яка причетна до всіх документів про підготовку до річниці:

Пономаренко Юлія Павлівна

Дата народження: 27.03.1980

ІПН 2930606145

Номер телефону: +79493021396

Електронні пошти: vahta06255@mail.ru

juliya2002-80@mail.ru

Профіль у соцмережах: https://vk.com/id281442966

Посада: фейкова начальниця відділу внутрішньої політики окупаційної адміністрації Шахтарська, керуюча справами окупаційної адміністрації Шахтарська.

У базі «Миротворця» з 2015 року.


Юлія Пономаренко (праворуч)

Цей матеріал було розроблено у співпраці проєкту KibOrg та волонтерів команди OSINT-напрямку Центру готовності цивільних фонду Сергія Притули.


KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Підтримати

Serhiy Prytula Charity Foundation

Ми - команда OSINT-ентузіастів, яка займається волонтерством у сфері інтернет-розвідки з метою допомоги українській державі та іншим інформаційним спільнотам. Наші волонтери мають досвід роботи з агенцією Molfar, Дмитром Золотухіним, а також командою KibOrg. Слідкуйте за нашими публікаціями на всіх платформах KibOrg

Хочу щось сказати