Мерзенна вісімка: хто воює на Херсонщині? Частина 2

Команда KibOrg продовжує ідентифікацію російських воєнних злочинців, що зараз перебувають на окупованій частині Херсонщини. Серед ідентифікованих осіб нам вдалося встановити колишніх найманці ПВК «Вагнер», які мали тісні зв’язки з покійним Євгенієм Пригожиним, а також колишні депутати Одеської обласної ради, зрадники та російські окупанти.

Нагадаємо, KibOrg встановив понад 80 місць розташувань російських військових на території окупованої Херсонщини. Примітно, що більшість з них розташовані якомога далі від лінії фронту. Ми продовжуємо стежити за російськими окупантами та виявляємо нові місця дислокації. Уся зібрана інформація передається правоохоронним органам для подальшої дорозвідки. Більше персональної інформації воєнних злочинців ви можете знайти на офіційному Telegram-каналі KibOrg.

Читайте також: «Мерзенна вісімка: хто воює на Херсонщині? Частина 1»

Вадим Савенко

Савенко Вадим Анатолійович (28.07.1969) — командир 33 загону ім. В. П. Маргелова. Пов’язані адреси: обл. Московська, м. Одинцово, с. Немчинівка, проїзд Рубльовський 22, 1; м. Москва, вул. Троїцька, буд. 10, корп. 1, кв. 196. До 2014 року проживав у м.Одеса, Приморський р-н, просп. Гагаріна, 19. Був депутатом Одеської обласної ради, входив до складу постійної комісії з питань правової політики, забезпечення законності та правопорядку, боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Екскерівник партії «Родина». З 2015 року знаходиться у розшуку за ст. 296 ч. 3 (хуліганство).


Кіракосян Артур Олександрович (14.05.1976) – командир розвідувально-штурмового підрозділу «Лівадія». Найбільш загадковий серед другої вісімки. У 2018 році фігурував у десятці найманців ПВК «Вагнер», які були в день вбивства російських журналістів у ЦАР. Загиблі журналісти знімали фільм про діяльність ПВК. За даними СБУ наймані тоді працювали під прикриттям російської ТОВ «М-Фінанс» Євгенія Пригожина та займалися таємним вивезенням алмазів в інтересах збагачення вищого керівництва Росії та російських спецслужб. Нам вдалося встановити декілька прописок, що ймовірно пов’язані з Кіракосяном. Одна з останніх: м. Санкт-Петербург, с. Парголово, вул. Тихоокеанська, буд. 18, корп. 4, кв. 90. За цією ж адресою проживають діти: Ігор та Олександр.

Розвідувально-штурмовий підрозділ «Лівадія», до складу якого входить ПВК «Конвой», пов’язаний з гауляйтером окупованого Криму Сергієм Аксьоновим. Самим «Конвоєм» керує Костянтин «Мазай» Пікалов, який у свою чергу керував ПВК «Вагнер» в Африці та мав тісні стосунки з Євгенієм Пригожиним.


Дмитро Грєбєнщиков

Грєбєнщиков Дмитро Олександрович (05.10.1970) — командир в/ч 69356. У Москві проживав за адресою вул. Малигіна, буд. 22, корп. 1, кв. 5. Закінчив Загальновійськову академію Збройних Сил Російської Федерації. Нині полковник, хоча коментатори на Однокласниках дуже бажають дослужитися до генерала.


Олексій Черняков

Черняков Олексій Володимирович (11.09.1079) — командир в/ч 45388, полковник. Проживає за такими адресами: м. Москва, вул. Хамовнічеський Вал, буд. 34;
Краснодарський край, м. Кореновськ, пров. Ціолковського; обл. Волгоградська, м. Волгоград, в/ч 32383; респ. Марій Ел, м. Йошкар-Ола, вул. Чехова, буд. 73, к. 31.


Ібрагімов Руслан Налієвич (18.10.1977) — капітан 1 рангу, «військовий комендант військової комендатури» окупованої Херсонщини. Був капітаном 266 окремого гвардійського штурмового авіаційного полку. Пов’язані адреси: Забайкальський край, р-н Олов’яннінський, с. ст. ст. Степ, вул. Комарова, буд. 10; Забайкальський край, р-н Читинський, с. Домна, в/ч 63559; м. Челябінськ, вул. Молодогвардійців, буд. 37Б.


Владислав Пілатов

Пілатов Владислав Львович (05.08.1964) — командир в/ч 95498. Проживав за адресами Приморський край, м. Владивосток, вул. Вострецова, буд. 10В, кв. 36; Приморський край, м. Владивосток, вул. Вострецова, буд. 4А, кв. 185; обл. Амурська, м. Благовєщенськ, пер. Св. Інокентія, буд. 3, к. 48. В його Однокласниках знайшли тільки фотографії в молодості.


Рабчаєв Олександр Володимирович (19.05.1962) — заступник командира Загону з виховної роботи Добровольчого Загону №33 ім. В. П. Маргелова. Пов’язані адреси проживання: м. Москва, вул. Мединська, буд. 12, корп. 1, кв. 14; м. Астрахань, вул. Адмирала Нахімова, буд 47. Кандидат-учасник т. зв. «попереднього голосування в кандидати “Єдиної Росії”» на тимчасово окупованій частині Херсонської області. Проживав у с. Павлівське Генічеського району на вулиці Молодіжній, 59.


Володимир Кальченко

Кальченко Володимир Сергійович (19.07.1987) — майор «поліції». «Начальник ОМВС Росії “Генічеський” ГУ МВС Росії» по Херсонській області. Має прописку у Генічеський р-н, смт Новоолексіївка, вул. Південна, 31, кв.12, а також м. Саки, вул. Будівельна, 8, кв.120.

У травні 2022 року колишній представник правоохоронних органів змінив свою лояльність і став співробітником представників окупаційної влади на території Херсонщини. Підозрюваний активно організовує та залучає до роботи співробітників так званого “відділу візово-паспортної служби”, водночас проводячи примусову та незаконну паспортизацію громадян України за документами країни-агресора. У 2019 році він мав досвід роботи як офіційний спостерігач на президентських виборах від Петра Порошенка.


KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Підтримати

Хочу щось сказати