Мерзенна вісімка: хто воює на Херсонщині? Частина 1

KibOrg встановив понад 80 місць розташувань російських військових на території окупованої Херсонщини. Ми ідентифікували командирів російських окупаційних військ, а також зрадників, що зараз дислокуються на Херсонщині.

Декілька тижнів команда KibOrg аналізувала та шукала документи військового керівництва окупантів, що зараз перебувають на території окупованої Херсонщини. У підсумку нам вдалося встановити понад 80 місць. Примітно, що більшість з них розташовані якомога далі від лінії фронту, однак завдяки засобам ураження, що були передані нашими партнерами, жодне з них не може бути у безпеці.

Зважаючи на захист нашого джерела, яке надало матеріали для встановлення дислокацій, а також спираючись на важливість здобутих даних для перебігу військових дій, ми не викладатимемо карту у мережу. У якості доказів проробленої роботи публікуємо персональну інформацію людей, які несуть відповідальність за воєнні злочини, скоєні в окупації. Вся зібрана інформація була передана Збройним силам України для подальшої дорозвідки.

Впевнені, що рано чи пізно українські ракети досягнуть своїх цілей. Більше персональної інформації воєнних злочинців ми виклали у наш Telegram-канал.

Володимир Омельянович

Омельянович Володимир Павлович (19.09.1970) — «комендант військової комендатури» Херсонської області. Прописаний у Москві, вул. Синявинська, буд. 11, корпус 4, під’їзд 10, кв. 566. та обл. Нижегородська с. Мулино, вул. Зеленая 1-я, буд. 2. Брав участь у війні на сході України ще до повномасштабного вторгнення. Як повідомляли ЗМІ з посиланням на пресслужбу ГУР, ще у 2016 році Омельянович командував 6-ю танковою бригадою 1-ї танкової армії ЗВО під Амвросієвкою. У травні 2022 року він обійняв посаду заступника командувача 5-ї Червонопрапорної ордена Жукова загальновійськової армії. Нині був переведений до Херсонщині на посаду «військового коменданта військової комендатури» окупованої Херсонщини.

Генадій Файзулін

Файзулін Генадій Сергійович (27.06.1973) — прописки у м. Йошкар-Ола, вул. Степана Разіна, буд. 14, кв. 124 та м. Нижній Новгород, пр-кт Гагаріна, буд 27. Обіймає посаду «в.о. начальника управління поліції». Нагороджений медаллю Суворова, медаль ордена «За заслуги перед Марій Ел», медалі «За відзнаку в службі I, II, III ступеня» та іншими відомчими нагородами. Керував діями підпорядкованих підрозділів Управління ФСВНГ РФ по Республіці Марій Ел у складі тактичної групи угруповання російських військ на території Харківської та Луганської областей.

Євген Соболєв

Соболєв Євген Олександрович (25.07.1985) — прописка у м. Нова Каховка, вул. Горького, 13, кв. 76. У минулому начальник Північної виправної колонії №90 м. Херсона. Після вторгнення отримав посаду «начальника» служби покарань РФ. Підозрюється прокуратурою у держзраді. За даними слідчих наказав лікувати росіян на території колонії та примушував засуджених ремонтувати техніку. У червні 2022 року українські партизани влаштували замах на Соболєва. «Начальник УСВП» отримав поранення обох ніг, однак лишився живим.

Павло Філяєв

Філяєв Павло Федорович (11.03.1980) — полковник гвардії, командир в/ч 32364. Проживає за адресою м. Псков, вул. Шестака, 28. 9 травня 2021 р. брав участь у параді присвяченому 76-й річниці Перемоги у «Великій Вітчизняній війні». У 2020 р. призначений на посаду командира 51-го гвардійського парашутно-десантного Червонопрапорного, ордена Суворова полку імені Дмитра Донського 106-ї гвардійської повітряно-десантної Тульської Червонопрапорної ордена Кутузова дивізії.

Михайло Кособоков

Кособоков Михайло Євгенович (11.10.1974) — у Москві проживає за адресою, вул. Поліни Осипенко, буд 2, к. 1, кв. 65, а сім’я — за адресою вул. Поліни Осипенко, буд 8, к. 3, кв. 80. У 2014-2017 роках був командиром 7-ї російської військової бази в Абхазії. З 2020 року є заступником командуючого ВМФ РФ в окупованому Криму. Нині генерал-майор командуючий 49А. Наказом Міністра оборони Російської Федерації 8 вересня 2021 року генерал-майора Кособокова призначили Командувачем Російського Миротворчого контингенту в Нагірному Карабасі.

Алібек Асланбеков

Асланбеков Алібек Наврузович (05.12.1966) — командир в/ч польова пошта 09332. З дружиною проживають за адресою обл. Ленінградська, с. Кам’янка, вул. Гвардійська, буд. 79, кв. 50. Удостоєний державних нагород, зокрема Ордена Мужності, медалі Суворова, а також медалі «За повернення Криму». Закінчив Орджонікідзевське вище загальновійськове командне училище, встиг послужити в Німеччині, у Північно-Кавказькому військовому окрузі, брав участь у бойових діях в Ічкерії.

Олег Тютюрай

Тютюрай Олег Вікторович (30.10.1978) — смт Комишани, вул. Нижня, буд. 137А. До повномасштабного вторгнення працював у Північній виправній колонії №90 у Херсоні, обіймав посаду помічника начальника установи з питань залучення засуджених до праці та трудової адаптації. Нині обіймає посаду «в.о. начальника управління служби виконання покарань» окупованої Херсонщини. Як повідомляли ЗМІ, Тютюрай займався зачистками місць, де залишилися люди з проукраїнською позицією. У 2022 році партизани підірвали автомобіль зрадника, однак той вижив. Команда KibOrg встановила, що Тютюрай персонально курує роботу так званого «СІЗО-2» у Чонгарі. Це неофіційний ізолятор, у який окупанти перевезли частину політв’язнів з Криму. Як повідомляли правозахисники, у новому «СІЗО» утримують близько 10 затриманих за підозрою в участі в кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебіджихана. Імовірно також у закладі утримують викрадених громадян України з окупованих територій.

Антон Сироткін

Сироткін Антон Вікторович (09.03.1981) — у Криму був прописаний за адресою м. Сімферополь, вул. Бастіонна, 88. Перейшов на сторону ворога після захоплення Криму, був активним учасником «Кримської весни». З 2014 член партії «Єдина Росія». Був співзасновником та членом регіонального штабу і заступником голови ревізійної комісії Загальноросійського народного фронту. Обіймає посаду «радника голови Криму». У 2021 році був призначений Путіним на посаду «атамана Терського козацького товариства і Чорноморського козачого війська». На Херсонщині клопотав про передачу майнового комплексу із поголів’ям коней у власність «Чорноморського казачого війська».


KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Підтримати

Хочу щось сказати