«Головне – це вибори, а на людей чхати»: як живе громадський рух «Донецька Республіка»

Громадська організація «Донецька Республіка», що активно діє на окупованій Донеччині, використовує у своїй практиці заходи, спрямовані на формування ідеологічних проросійських поглядів серед молоді. Хто стоїть за цим громадським рухом і які його методи впливу на свідомість молоді — читайте у нашому матеріалі.

ГО «ДР»

«Донецька Республіка» — це одна з громадсько-політичних організацій, яка з’явилась наприкінці 2004 року, як реакція на прихід до влади Віктора Ющенко, вже в той час основною метою організації була боротьба за надання особливого статусу східним областям України та створення автономного утворення. У 2007 році діяльність організації була заборонена Донецьким окружним адміністративним судом і проти її лідерів були порушені кримінальні справи. 

Однак організація продовжила існувати в підпіллі, ведучи активну пропаганду, особливо серед молоді Донецької області. У 2012 році члени організації відкрили власне «посольство» у Москві, де займалися видачею паспортів громадян «Донецької Республіки». Громадсько-політичний рух був особливо активним під час проросійських мітингів у Донецьку в 2014 році. 

Отже, чим займається сьогодні громадський рук «Донецька республіка» в Київському районі та хто його представляє?

Організація активно практикує так звані заходи щодо «зняття соціальної напруженості» під назвою «Година громадянськості», на яких всім роздають проросійські газети. Підліткам, юнакам та юнкам вручають членські білети, а дітям активно пропагують ідеологію країни-агресора РФ. Заходи направлені саме на дошкільні та навчальні заклади освіти — нічого нового, все в добрих традиціях впливу на свідомість молоді.

otchet-den-rossyy

Відповідальні особи за контроль та проведення заходів: 

Тетяна Білоус (Ларіна) — «керівниця громадської приймальні Голови ГО “ДР” Пушиліна Д.В. Київського району м. Донецька» (17.05.1972. м. Донецьк, вул. Університетська 106, кв. 36). 

Повалій Олена Михайлівна — «перша заступниця голови адміністрації» (01.05.1956. м. Донецьк, вул. Рози Люксембург 78, кв. 38).

Фесюк Наталія Олександрівна — «заступниця голови адміністрації» (26.09.1979. м. Донецьк, вул. Путилівська, 79).

Гатицька Анастасія Олегівна — «завідувачка сектору у справах молоді, культури та спорту адміністрації Київського району» (05.04.1991. м. Донецьк, вул. Партз’їзду 18, кв. 23).

Гущина Олена Геннадіївна — «завідувачка сектору у справах молоді, культури та спорту адміністрації Київського району» (29.11.1981).

Звернення громадян

На пропаганду завжди фінанси знайдуться, а на сприяння вирішенню важливих потреб — байдуже. Після цього виникає питання, чи дійсно це громадський рух чи всього лиш організація, яка стоїть мертвим грузом та зацікавлена лише в політичній стабільності самопроголошеної «республіки».

Загальну ситуацію про могутню Російську Федерацію, яка не тільки себе може забезпечити економічною стабільністю та процвітанням, але й «нові звільнені» території, можна прочитати в одному із звернень громадян:

–          «Головне – це вибори, навіть в умовах воєнного стану, а на людей чхати. За розбиті вікна беруть квартплату. З нас беруть кошти за послуги, які не надаються. З 2020 не скошена трава біля житлових домів (дитяча площадка заросла так, що качель не видно). Місто перетворилось в гнійну яму. Підвали житлових будинків стали військовими об’єктами, таке відчуття що до нас в місто фашисти приїхали. Ціни ростуть не по днях, а по годинах»

І хто насправді прикривається мирним населенням?

–          «З підвалів житлових домів не вивезли ящики з боєприпасами».

Окрім цього комунальні проблеми не закінчуються, а продовжують виникати:

–          «В адміністрацію Київського району, м. Донецьк надходять численні заяви від жителів Київського району про прориви на мережах водопостачання, внаслідок чого відбувається затоплення підвальних приміщень житлових домів»

Проте на Росії все гаразд, про «республіку» «дбають та розвивають її». В «державних службовців» є послідовники, які вірять в продуктивну діяльність організації. Переглянути списки можна завантаживши теку нижче:

 — фасади з усіх зусиль прикрашають патріотичними атрибутами, проте з середини не все так колоритно. «сво» продовжується, а «уряд» громадянам дає лише обіцянки. 

Сподіваємось, що серед населення на тимчасово непідконтрольних територіях, залишились українці, які розуміють, що перемога України — це спільні зусилля кожного, а повернення захопленого агресором РФ — неминуче!


KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Підтримати

Хочу щось сказати