Живі мерці: Росія збирається мобілізувати 600 тисяч громадян

Команда KibOrg News отримала доступ до комп’ютерів Міністерства цифрового розвитку, зв’язку і масових комунікацій Росії, яке за дорученням Міноборони розсилатиме повістки за допомогою сервісу «Госуслуги».

Публікуємо список з особистими даними понад 600 тисяч військовозобов’язаних росіян, які найближчим часом можуть бути мобілізовані на війну в Україну. Кожен може перевірити наявність свого прізвища та заздалегідь оформити заповіт, адже він неодмінно знадобиться.

Раніше KibOrg писав, що у 2023 році Росія має намір зібрати 400 тисяч контрактників для війни з Україною. Кремль не може допустити бунтів напередодні президентської кампанії 2024 року через ще одну примусову мобілізацію.

А вже 14 квітня Президент РФ Володимир Путін підписав закон, який прирівняв електронні повістки до паперових, запровадив створення реєстру військовозобов’язаних та закрив кордони для ухилянтів. Після цього російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на військового комісара Москви Максима Локтєва повідомляли, що розсилка електронних повісток у Росії в тестовому режимі почнеться вже під час весняного призову.

Ми продовжуємо стежити за ситуацією та надавати актуальну інформацію нашим читачам. Завантажити список військовозобов’язаних росіян можна за посиланням.


KibOrg News — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Twitter

коментiв