Навшпиньки та з поклоном перед окупантами

OSINT-аналітики оприлюднюють інформацію про «заслужених» освітян із тимчасово окупованих територій Херсонщини й описують реальні «здобутки» окремих прихильників окупаційного режиму.

Перелік осіб, про яких йдеться у «клопотанні» так званого «Міністерства освіти і науки» окупаційної адміністрації Херсонської області до місцевого гауляйтера Володимира Сальдо. З «документа» стало відомо про прихильників «руского міра», які проявили себе вірною обслугою окупаційного режиму та отримали почесні грамоти з нагоди відзначення «Року педагога і наставника».

Резніков В`ячеслав Вадимович (02.12.1969)

Посада в окупаційній адміністрації: «начальник управління по роботі із закладами освіти міста Нова Каховка».

Місце реєстрації (відомості за період до 2020 року): Харків, вулиця Полтавський Шлях, буд. 188, кв. 22.

За знайденою інформацією, до призначення начальником окупаційного органу освіти, чоловік працював директором Новокаховського ліцею №10, керівником міської профспілки працівників освіти і науки України.

Відомо, що 11 травня 2022 року його викрали на декілька тижнів російські військові. Проте, наразі встановлено співпрацю В`ячеслава Резнікова з окупантами.

Окрім цієї діяльності, із аналізу відкритих джерел стало відомо про його участь у пропагандистських заходах: так 22 червня 2023 року він побував у місцевому Парку слави на події присвяченій нападу нацистської Німеччини на Радянський Союз 1941 року.

Крім того, за словами вчителів регіону, В`ячеслав Резніков активно намагається знищувати національну культурну спадщину, українську освітню програму, на яку має вплив.

Кришко Тетяна Анатоліївна (06.12.1968)

Посада в окупаційній адміністрації: «начальниця відділу по роботі із закладами освіти у Генічеському муніципальному окрузі».

Місце реєстрації (відомості за період до 2020 року): Херсонська область, Новотроїцький район, селище Новотроїцьке, вулиця Сонячна, 17.

Колишня вчителька математики Новотроїцького ліцею №1.

За інформацією з відкритих джерел Тетяна Кришко після 24 лютого 2022 року проявила свою антиукраїнську позицію та підтримала окупаційні війська. Вона погодилася працювати на посаді начальниці відділу по роботі освіти Новотроїцького муніципального округу так званого «Міністерства освіти і науки» окупаційної адміністрації Херсонської області.

Крім того, жінка у 2023 році зареєструвалася «кандидаткою у депутати» псевдооргану місцевого самоврядування росіян – ради депутатів Новотроїцького муніципального округу.

Лосєва Зоя Миколаївна (31.05.1936)

Посада в окупаційній адміністрації: «керівниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Голопристанської районної державної адміністрації».

Місце реєстрації (відомості за період до 2020 року): Донецька область, місто Маріуполь, вулиця Котляревського, буд. 6, кв. 139.

На початку повномасштабного вторгнення перейшла на сторону ворога й активно просуває проросійську політику у сфері освіти та культури.

Зоя Лосєва систематично агітує людей переходити на сторону ворога, закликає «змиритися з реаліями життя» та пропонує освітянам їхати у Євпаторію на курси перекваліфікації. Влітку 2022 року знайшли відео з її висловлюваннями.

А напередодні 1 вересня 2023 року жінка перевіряла готовність шкіл до навчання на тимчасово окупованих територіях із так званим головою Голопристанського округу.

Цей матеріал було розроблено у співпраці проєкту KibOrg та волонтерів команди OSINT-напрямку Центру готовності цивільних фонду Сергія Притули


KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Підтримати

Serhiy Prytula Charity Foundation

Ми - команда OSINT-ентузіастів, яка займається волонтерством у сфері інтернет-розвідки з метою допомоги українській державі та іншим інформаційним спільнотам. Наші волонтери мають досвід роботи з агенцією Molfar, Дмитром Золотухіним, а також командою KibOrg. Слідкуйте за нашими публікаціями на всіх платформах KibOrg

Хочу щось сказати