Окупанти готуються до евакуації у Запорізькій області

У окупованій частині Запорізької області росіяни готуються до евакуації населення до півострову Крим. Цю новину окупанти виклали на сайті Запорізької «адміністрації». Одночасно із цим на сайті «адміністрації» окупованого Симферополя з’явилася інформація про прийом біженців.

За даними окупантів, причиною евакуації є загострення конфлікту на півдні України та підвищення небезпеки контрнаступу українських військ. Відомо, що першими під евакуацію підпадають «державні» установ, лікарні, дитячі та соціальні організацій, а також школи. Вага багажу, що береться із собою, має бути в межах 50 кг на одного члена сім’ї. Відповідно, у колаборантів не буде можливості вивезти награбоване українське майно.

«У Симферополі “міністр курортів і туризму” Криму Вадим Волченко провів нараду з директорами санаторіїв і готельних комплексів щодо виплати грошових компенсацій за проживання біженців з територій “нових” суб’єктів Російської Федерації.», — зазначено у повідомленні на сайті «адміністрації» Симферополя.

Скріншот з сайту “адміністрації” Симферополя

Попередньо, 30-40 тисяч осіб можуть бути евакуйовані до півострова. Кримська окупаційна «влада» вже виділила 80 млн рублів на компенсацію проживання біженців і розглядає питання про виділення додаткових 40-50 млн рублів.

Росіяни не в змозі стримати наступ сил України, оскільки такі дії підтверджують неефективність їх контролю на захоплених територіях.

Читайте також матеріал KibOrg про “Департамент охорони здоров’я”, який окупанти влаштували у Запорізькій області: Концепція охорони здоров’я: Департамент окупованої Запорізької області


KibOrg News — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Twitter

Хочу щось сказати