Чорні списки виборців “ДНР”: ідентифіковані рашисти з Макіївки. Частина 1

Факти незаконних фіктивних референдумів чи виборів з’явилися в Україні не у 2022 році. Чотири роки тому окупанти провернули таку аферу в окупованій частині Донецької області. KibOrg публікує списки виборців з Макіївки, які голосували на виборах 2018 року в “ДНР”.

Серед перехоплених нашими хактивістами документів є загальний список усіх людей, які взяли участь у незаконному голосуванні та тих, кому вистачило розуму не створювати картинку добровільного волевиявлення для пропагандистів. “Список 1” – ті, хто з якихось причин не брав участь у голосування.

ytog

Команда KibOrg розібрала декілька списків з Макіївки та відшукала соціальні мережі декількох відвертих сепаратистів та затятих ворогів українського народу.

Услышал ZOV…

Першим з тих, на кого випадково пало наше всевидяче око, став Живаєв Дмитро Ігорьович (https://vk.com/id105525712), який, за даними сайту Миротворець, належав до складу незаконних бандформувань ще з 2014 року.

Фото з ВК Дмитра

На свою сторінку вконтактє він досі продовжує заходити. Нині на його аватарці красується характерний для сучасних російських фашистів символ “ZOV”. Профіль Дмитра малоактивний, а востаннє свою справжню фотографію він виклав у листопаді 2020 року. Припускаємо, що оскільки він має бойовий досвід, його громадянська позиція вийшла далеко за межі інтернету та найближчім часом у мережі ми зможемо знайти сльозливий некролог свіжоспеченого “героя Новоросії”.


Дорогой и уважаемый русский народ…

Наступною у нашому щіт-параді виступає Аліна Мазурік (у дівоцтві – Осіпова). Посилання на її вконтактє: https://vk.com/id79160999 та https://vk.com/id425922296.

Пост на сторінці Аліни

Після того, як нескорені захисники «Азовсталі» були вимушені здатися у полон, в російському політикумі почали проглядатися більш-менш адекватні ідеї: обміняти кума Путіна на буквально легенд українського спротиву. Аліна у пориві патріотичного угару о першій годині ночі викотила на своїй активній сторінці текст, в якому закликала “уважаємий рускій народ” достукатися до влади та не допустити обміну, тим паче на якогось донині невідомого росіянам Медведчука.

“Стоит ли говорить, что это станет не только позором для России на весь мир, но и плевком во всех русских людей. Плевком в нас, кто был все эти месяцы сердцем с мариупольцами, донбассцами, — с русскими людьми, которые страдали и погибали от этих чертей, продавших душу дьяволу.

Более того, это станет ножом в спину самих мариупольцев и донбассцев. Это будет подлейшим предательством. У нас есть пять тысяч пленных украинцев, фонд для обмена большой.

Посему, нельзя трогать упырей! «Наверху» должны узнать, что мы этого не допустим. Прав Владимир Соловьев: мы этого не простим.”, – написала Аліна.

Іронія долі полягає в попередньому пості, датованому 18 лютого, де Аліна просить знайомих підписати петицію для виділення фінансування на ремонт аварійних доріг в Макіївці. За свої 32 роки, 8 з яких припали саме на окупацію Макіївки, Аліна так і не зрозуміла, що “верхівка” РФ клала на думку простих смертних, тим паче з «бананової республіки». Ви, пані Аліна, “нє простітє” обмін, а Україна вас неодмінно запам’ятає.


Укутайте Донбасс мой в тишину…

Найбільш яра сепаратистка та українофобка в нашій добірці Тетяна Мельник. Її соціальні мережі (https://vk.com/id271798168) обриваються у 2015 році, утім питань від правоохоронних органів після деокупації Макіївки до неї буде більш ніж достатньо.

Окрім відверто сепаратистських репостів про війну на Донбасі, позбавлених будь-яких причинно-наслідкових зв’язків, за нашими даними Тетяна має відношення до бойовиків, які брали участь у боях у 2014-2015 роках. На одному з цікавих постів, в якому днрівці обіцяють відстояти Донбас та піти на Київ, свій коментар залишив Лазарєв Миколай Александрович.

За даними сайту Миротворець, Миколай на початку своєї кар’єри належав до відомого незаконного формування донецьких головорізів “Сомалі”. Нині до 3-го батальйону територіальної оборони «імені 383-й Шахтарської стрілкової дивізії», в/ч 08824 (Донецька область, м. Горлівка)

Окрім, звісно, підозрілих зв’язків з донецькими бойовиками, в Тетяни в друзях засвітився “голова ДНР” Денис Пушилін власною персоною. Вочевидь, люди, які ведуть соціальні мережі одного з головних ворогів України, не стануть додавати простих смертних в друзі. Дуже вже сумнівається KibOrg, що Тетяна товаришує з Пушиліним ще з часів роботи в “МММ”.

Як би там не хотілося донецьким сепаратистам, бойовикам та просто зомбованим громадянам, а за свої вчинки, в тому числі участь в незаконних виборах маріонеткової влади, рано чи пізно доведеться відповідати. Нікого з тих, кого ідентифікував KibOrg чи тих, хто є в списках виборців, не обділять увагою правоохоронні органи України. І насправді багатьом з поціновувачів “руского міра” вже час шукати прихисток на болотах Московії. Україна вже близько.

Список виборців на більш ніж 277 тисяч прізвищ завантажити тут.

Хочу щось сказати