Внаслідок удару ЗСУ росія за добу втратила 9 літаків

Дев’ять літаків за день – найбільша ворожа втрата авіації від початку повномасштабного вторгнення, яка викликала шок та не аби яке занепокоєння серед вищого військового керівництва росії.

Командування Повітряних Сил ЗСУ офіційно заявило, що внаслідок удару 9 серпня далекобійною зброєю по військовому аеродрому біля м. Саки повністю знищено 9 бойових літаків країни-окупанта, які регулярно наносили ракетно-бомбові удари по мирних містах України.

Після того, як учора в окупованому Криму на військовому аеродромі росіян пролунали вибухи, міноборони України заявило, що не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

Відразу після ударів по аеродрому в районі Новофедорівки, в тимчасово окупованому Криму, серед окупантів почалася паніка, вони в хаотичному порядку почали збирати валізи та вирушати у бік Кримського мосту, з метою якнайшвидше покинути територію півострова та евакуюватися в росію.

Вказаний удар ЗСУ показав, що Україна має далекобійну, високоточну зброю та може наносити удари по будь-яким військовим об’єктам окупантів в тимчасово окупованому Криму, а також те, що партнери надали нашим військовим ракетне озброєння, яке здатне вражати цілі на відстанях від 300 км і більше.

Зазначеним ударом Україна показала окупанту, що здатна не тільки себе захистити, а й звільнити захоплені ворогом території, адже з такою зброєю ЗСУ будуть здатні вразити будь-який арсенал зброї, нафтобази, а також скупчення ворожої техніки та особового складу.

Крім того, протягом минулого бойового дня ЗСУ на півдні України знищили склад боєприпасів ворога у Новоолексіївці в Херсонській області. 

Вочевидь, наступає час, коли Україна почне мати стратегічний паритет з окупантом по засобах артилерійського ураження, а через деякий час отримає і перевагу.  

Хочу щось сказати