160 днів війни

Ворожі війська продовжують обстрілювати військову та цивільну інфраструктуру України. Збройні Сили України виявили та знешкодили розвідувальну групу окупантів, яка спробувала висунутися біля Новополя на Донеччині. Про це повідомив Генштаб 2 серпня. Також ЗСУ відбили ворожі штурми на Краматорському, Бахмутському та Південнобузькому напрямках.

“Українські воїни відбили штурмові дії в районах Яковлівки, Вершини, Кодеми та Травневого. У районах населених пунктів Бахмут та Зайцеве тривають бойові дії”, – зазначило українське військове керівництво.

Загалом на Донецькому напрямку основні зусилля окупантів зосереджено на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Авдіївському напрямку було зафіксовано обстріл біля Авдіївки, Нетайлова та Нью-Йорка.

“Ворог задіяв авіацію біля Новобахмутівки, Авдіївки та Красногорівки. Вів штурмові дії в районі Авдіївки, успіху не мав, відійшов. Тривають бої поблизу Пісків”, – уточнили в Генштабі.

На Краматорському напрямку агресор обстріляв із танків та артилерії райони Серебрянки, Сіверська, Званівки та Донецького. Завдав авіаудари біля Серебрянки. Вів штурмові дії неподалік Івано-Дар’ївки, але успіху не мав і відійшов.

Так, на Волинському та Поліському напрямках положення та склад підрозділів збройних сил республіки білорусь залишаються без суттєвих змін. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території цієї країни.

На Сіверському напрямку окупанти періодично проводять повітряну розвідку у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей. Обстріляли район села Михальчина Слобода на Чернігівщині.

На Харківському напрямку росіяни обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії райони Харкова, Чугуєва, Протопопівки, Гусарівки, Черкаських Тишків, Петрівки та Ртищівки, а також завдали авіаудару біля Верхнього Салтова. Здійснили висування окремих підрозділів у районах населених пунктів Байрак та Дементіївка, але після вогневого ураження відійшли.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали райони населених пунктів Мар’їнка, Костянтинівка, Новосілка, Павлівка, Чарівне та Мала Токмачка. Намагалися висунути розвідувальну групу біля Новополя. ЗСУ її виявили, завдали вогневого ураження та знешкодили.

На Південнобузькому напрямку війська рф зосереджують основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Здійснювали систематичні обстріли в районах населених пунктів Миколаїв, Трудолюбівка, Токареве, Тополине, Князівка, Осокорівка, Апостолове, Іванівка, Посад-Покровське, Новогригорівка, Кобзарці, Широке та Андріївка. Вели штурмові дії в районі Трудолюбівки, але успіху не мали, відійшли.

У Генштабі зазначають, що вороже корабельне угруповання в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на веденні розвідки, блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні об’єктів в глибині території України.

Вірте в ЗСУ! Перемога близько!

Хочу щось сказати