Псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України

рф має намір провести “референдуми” на тимчасово окупованих територіях України про включення захоплених регіонів до складу росії.

Однак шансів зробити це в агресора небагато. Про це заявили у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW ) за 26 липня.

“Окупаційне “керівництво” областей, ймовірно, наполягає на термінах виконання військових завдань, щоб підтримати встановлення умов для прискореної анексії, хоча малоймовірно, що російські сили окупують значну додаткову територію в Україні до початку анексії на початку осені”, – вважають у ISW.

Російська пропаганда продовжує просувати наратив про те, що Донецька область України нібито буде повністю захоплена. У так званій ДНР навіть назвали новий термін своїх планів – до кінця серпня 2022 року.

Відповідну заяву нещодавно зробив “перший заступник глави мінінформації” самопроголошеної “республіки” Данило Безсонов.

Окупант назвав Донеччину “територією ДНР”. Він розмріявся, що її “звільнять від Збройних сил України” до кінця серпня.

В свою чергу, СБУ викрила план окупантів – для проведення “псевдореферендуму”, вони хочуть залучити терористичну організацію “Донецька республіка”, яка незабаром може стати “Великою росією”.

“Раніше вона діяла лише на території терористичної організації “ДНР”, але зараз її географію розширюють. Відповідно, ворог планує змінити назву. Найімовірніший варіант, який оберуть окупанти, – “Велика росія”, – сказано у повідомленні.

Для проведення фейкових “референдумів” щодо приєднання окупованих регіонів України до рф загарбники хочуть задіяти медіа для пропаганди серед мешканців Донецької та Луганської областей, а також самої рф. Пропаганда стосуватиметься мільйонів людей, у тому числі на сході України.

Нагадаємо, що раніше до мережі потрапила “Стратегія підготовки та проведення референдуму про вступ “ДНР” до складу російської федерації”, згідно з якою окупанти зібралися “намалювати” 70% голосів.

Хочу щось сказати