Ситуація у тимчасово окупованій Херсонщині

Окупанти прискореними темпами готують псевдореферендуми на окупованих територіях України з метою включення їх в состав російської федерації.  

До організації заходів з підготовки таких референдумів по анексії українських територій окупаційна влада залучає колаборантів з числа представників колишніх органів влади,  які зрадили свої обіцянки, надані народу України, захищати їх інтереси. Не забули російські загарбники й про місцевий криміналітет – майже у кожній т.зв. «виборчій дільниці» є ті, хто вчиняв кримінальні злочини. Є й такі, хто до лютого цього року займався рекетом місцевих бізнесменів, а сьогодні обіймає керівні посади в окупаційних адміністраціях.

Учасники цих псевдо процесів вчиняють кримінальні злочини за українським та міжнародним законодавством, всі адміністративні рішення окупантів в Україні – незаконні, рано чи пізно всі хто до цього причетний будуть притягнути до суворої відповідальності.

На окупованих територіях росія заганяє мешканців у великий концтабір – з безліччю заборон, ізольований від світу, репресіями, деукраїнізацією, економічною та соціальною розрухою. На щедрій продовольством ще донедавна Херсонщині наразі панує голод. Вирощений врожай окупанти забирають на безоплатній основі, або за мізерні російські копійки. Для багатьох мешканців окупованих населених пунктів Херсонської області єдиною можливістю вижити залишається бартерний взаємовигідний обмін товарами. Продовольчі пайки, які роздаються окупантом найбільш не захищеним херсонцям брати відмовляються, вони гидують брати з рук ворога.

Херсонців не обдуриш примарними обіцянками та продовольчими пайками, пропагандистськими лозунгами про краще майбутнє під триколором. Місцевих колаборантів та прибічників «руZкого мира» на Херсонщині з кожним днем стає все менше. У когось «почуття самозбереження прокинулось» після успіхів ЗСУ, а комусь місцеві патріоти партизани допомогли стати на «шлях  істинний» та розбудили «сумління». Тому москва гостру нестачу своїх  представників в органах влади місцевими колаборантами змушена компенсувати засланими «казачками» з рф, які за гроші готові виконати будь-яке завдання своїх хазяїв.

Херсонські школярі та студенти не бажають навчатися за російськими програмами, не бажають ставати такими ж розумово обмеженими як їх ровесники з росії. Та й перетворювати українську молодь на «руZких ванєк» нікому, оскільки більшість педагогічних працівників Херсонщини бойкотують освітній процес та звели нанівець будь-які спроби окупанта розпочати навчання в освітніх закладах Херсонської області за російськими методичками. Тому крім  поліцаїв, місцевих силовиків, росія заганяє в Херсонські степи російських вчителів, які, на думку агресора, допоможуть з українців зробити «руZких». Але ані російський «ОМОН», ані російські можновладці, ані вчителі–недоучки не зможуть перетворити вільного духом українця – нащадка давніх козаків на раба.  

Окупанти та колаборанти вже почуваються дуже незатишно та некомфортно, навіть у віддалених куточках та глибокому тилу, адже на окупованих територіях з кожним днем  рух опору зростає.

Західне озброєння підвищує ефективність нашого наступу, дозволяє уникати власних втрат і завдавати відчутних збитків противнику, а Збройні Сили України впевнено просуваються вперед на Херсонщині. І черговий обстріл Антонівського мосту через славетний український Дніпро тому якнайкращий доказ.

Перемога буде за Україною! Херсонщина буде вільною!

Хочу щось сказати