Провокація росії проти «зернової угоди»

За весь час свого існування росія показала себе як неадекватна і недоговороздібна країна, яка порушує угоди одразу після їх підписання, чому зайвим підтвердженням стала атака ракетами зернового терміналу в порту Одеси.

російська федерація прямо порушила положення «зернової угоди» про те, що сторони «не здійснюватимуть жодних нападів на торгові судна та інші цивільні судна і портові споруди, які беруть участь в цій Угоді».

Для москви немає поняття дотримуватися свого слова та своїх обіцянок, обман та брехня є її звичною рисою, а атака зернового терміналу після підписання угоди – це ляпас росії Туреччині та ООН.

москва, як і зазвичай бреше всьому цивілізованому світові, плутаючись у  повідомленнях,  спочатку заявляючи що вона не причетна до обстрілу Одеського зернового терміналу, а згодом заявивши, що вона атакувала військовий об’єкт.

Вся поведінка росії свідчить про те, що підписання угоди з її боку не більше ніж піар–акція, і що вона не має щирого наміру сприяти експорту зерна та вирішенню проблеми глобального голоду.

Україна ж зі свого боку вже розпочала підготовку морських портів «Одеса», «Південний», «Чорноморськ» для формування караванів суден з зерном, чим засвідчує свій твердий намір дотримуватися досягнутих домовленостей.

Тільки єднання світової спільноти може змусити росію виконувати свої зобов’язання, обумовлені під час укладання угоди та запобігти глобальній продовольчий кризі та голоду на планеті, які назрівають у зв’язку з тим, що величезна кількість зерна заблокована в Україні та не може потрапити до кінцевого споживача.

І головне, ніколи не слід забувати слова великого німецького канцлера Отто фон Бісмарка, який тривалий час працював у росії послом Німеччини: «Договори підписані з росією не вартують паперу на якому вони укладені». росія завжди поважала і рахувалась тільки з силою, тому єдиним способом зупинити ворога та агресора – це показати йому в дії, що таке є українська сила.      

Хочу щось сказати