Підвищення ефективності санкцій проти рф

Міністерство фінансів США 11 липня запровадило посилений моніторинг торгівельної діяльності 18 країн світу, які можуть продавати росії та Білорусі товари, заборонені санкціями, в тому числі озброєння та воєнну техніку.

В зв’язку з введенням безпрецедентних санкцій, російський військово-промисловий комплекс майже зупинився, адже він є критично залежним від імпортних компонентів, таких як електроніка, запчастини, сировина та інші.

З метою обходу санаційного режиму, росія вдається до так званого «паралельного імпорту», а саме до контрабанди і сірих схем постачання, використовуючи корупційну складову серед тих країн, які виробляють потрібні росії компоненти, але не можуть продати їй ці продукти офіційно.

Заходи, які були застосовані міністерством фінансів США, суттєво знизять можливості рф обходити санкції, однак низка країн світу готова заробляти торгівлею з рф в обхід санкцій, накладених за агресію проти України, адже це мільярдні прибутки в доларовому еквіваленті.

Такі сфери як нафтовидобування, суднобудування, освоєння космосу, літакобудування, галузь енергетики, також будуть обмежені крім військово-промислового комплексу, з метою унеможливлення постачання складових шляхами «паралельного імпорту».

Разом з тим, як росія шукає шляхи постачання до своєї країни необхідних комплектуючих для виробництва нової зброї, використовуючи ринки криптовалют, закуповуючи товари через треті країни та інше, санкційна політика теж вдосконалюється і щоразу закриває шпарини, знайдені рф.

Багато країн Європи та світу не дивлячись на зниження економічного потенціалу та купівельної спроможності свого населення продовжують підтримувати санкції проти росії, яка вторглась в незалежну Україну, адже повага до суверенітету, демократії та незалежності в міжнародних відносинах цивілізованих країн стоїть вище ніж будь-які економічні преференції. В перспективі, коли санкції стануть більш досконалими, вони будуть в змозі паралізувати весь військово-промисловий комплекс росії, що унеможливить ведення нею агресивних та загарбницьких війн проти незалежних країн.      

Хочу щось сказати