Чорний ринок зброї та втома Заходу від війни: про що брехала розпропаганда цього тижня

Зокрема пропагандисти продовжили схиляти Україну до переговорів.

Російські пропагандисти протягом тижня розповсюджували фейки про нібито “зливу” України партнерами та потрапляння наданої ними зброї на чорний ринок.

Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

Зокрема, пропагандисти розповсюджували тезу про те, що Україна має піти на переговори з РФ щодо завершення конфлікту.

Мовляв, у разі затягування конфлікту Україна ризикує втратити державність, а Росія готова до переговорів та пропонує цілком прийнятні умови. Тим більше деякі країни ЄС (Польща, Угорщина) готуються до анексії територій України, стверджує розпропаганда.

Також пропагандистські ЗМІ переконували, що Захід починає втомлюватися від конфлікту та поступово “зливає” Україну. Нібито Захід загалом втомився від війни, від підтримки України та санкцій проти РФ і починає послаблювати їх. Тому в якийсь момент Захід не витримає протистояння з Росією та припинить підтримувати Україну.

Окрім цього, поширювали тезу про те, що Україна продає західну зброю на чорному ринку.

“З початку постачання західної зброї Україні чорний ринок почав насичуватися цією зброєю, що говорить про ненадійність України як партнера. Захід має комплексно оцінити негативні наслідки цих постачань”, – цитують пропагандистів у ЦПД.

Раніше видання FT із посиланням на джерела писало, що США та НАТО нібито стурбовані контрабандою зброї з України.

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю виданню Financial Times наголосив, що Україна не може стати джерелом контрабандної зброї у світі, бо українцям необхідно воювати з російським агресором.

Хочу щось сказати