Українсько-польські відносини на сучасному етапі

Сьогодні Польща є одним із найнадійніших партнерів України у протистоянні путінській агресії та як ніхто інший з західних союзників нашої країни відчуває на собі тягар і загрози розв’язаної росією війни, Польща – головний прихисток українських біженців і головний хаб з постачання Україні зброї.

Росія постійно погрожує та шантажує Польщу за таку міцну підтримку України, але Польща не злякалася такого тиску та ще й збільшила об’єми фінансової та збройної допомоги Україні.

У перші дні війни Польща прийняла більше 3 мільйонів біженців з України, створила їм комфортні умови перебування, надала низку соціальних прав та гарантій, деяких навіть забезпечила робочими місцями.

У вдячність Польщі, як надійному союзнику і партнеру в Україні було прийнято Закон щодо правових та соціальних гарантій для поляків в Україні, що ще більше зміцнює дружбу між нашими країнами.

Вказаний закон дозволить полякам легально перебувати в Україні протягом 18 місяців, отримати освіту, медицину, роботу, право на господарську діяльність та займання підприємництвом.

В цьому нормативному акті друзям-полякам надаються широкі соціальні та деякі навіть політичні права, адже в цей важкий для України час підтримка такого надійного партнера як Польща просто безцінна.

Кремлівська пропаганда усіляко намагається дискредитувати дружбу між Україною та Польщею, посварити наші країни, щоб ми отримували менше допомоги з-за кордону, однак всі потуги «рашистів» будуть марні, коли дві сильні та мужні країни об’єднали свої зусилля у боротьбі за свободу та демократію.    

Хочу щось сказати