Чи є загроза нападу на Україну з боку Білорусії

Триває 120 доба героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню. росія не покидає наміри окупувати Київщину та столицю України місто-герой Київ та намагається втягнути у війну білорусь постійно тиснувши на лукашенка.

Саме з цією метою, білоруська армія за вказівкою самопроголошеного президента лукашенка розпочала масштабні військові навчання біля кордонів України. Під час навчання планується відпрацювати питання призову військовозобов’язаних запасу. В рамках заходів бойової підготовки також проводяться навчання з підрозділами сил спеціальних операцій білорусі із залученням інструкторів збройних сил рф. Основна увага приділяється веденню диверсійно-розвідувальної діяльності.

Разом з цим, проблема полягає в тому, що командування білоруської армії проти вступу у війну в Україні, адже вони розуміють, що їх армія малочисельна, не має досвіду бойових дій, в рази поступається українській армії в артилерії та ракетному озброєнні.

Також командування армії білорусі чітко усвідомлює що Збройні сили України мають бойовий досвід з 2014 року, вміло застосовують тактику засідок та маневреної війни, вміло знищують більш потужного та краще озброєного ворога, такого як армія рф.

лукашенко розуміє, що вступивши у війну з Україною його армія може понести значні втрати, Збройні сили України можуть зайти на територію білорусі, в самій країні можуть піднятися масові протести на кшталт акцій у 2020 році, тому він усіляко відтягує цей крок.

З іншого боку, на президента білорусі здійснюється шалений тиск з боку путіна, який вимагає атакувати Україну найближчим часом та шантажує білорусь тим, що вона опинилась в політичній та економічній ізоляції та в неї не залишилось друзів окрім росії, і якщо ще вона відвернеться від лукашенка, то ця країна напевно розвалиться.

На думку провідних світових військових експертів найближчим часом не слід очікувати нападу на Україну з боку білорусі, лукашенко буде до останнього цього уникати, проводячи різні військові навчання та демонстраційні маневри на кордоні з Україною, а наважиться на це лише коли буде загнаний в «глухий кут».    

Хочу щось сказати