Надання Україні статусу кандидата в члени ЄС

23 червня 2022 року в українській історії відбулась епохальна подія. У Брюсселі у ході дводенного саміту Європейського союзу Європарламентом ухвалено резолюцію про надання Україні та Молдові статусу кандидатів на вступ до ЄС.

Велике значення цієї події полягає в тому, щоб об’єднати всі країни континенту, які сповідують спільні цінності, однаково дивляться у майбутнє та готові допомагати одна одній, розвивати економіку, обмінюватись досвідом, ставати заможнішими та більш розвиненішими.

Майже сторіччя тому східна частина Європи була зраджена та залишена на поталу комуністам, які докорінно змінили її економіку, політику, державний уклад та спосіб життя людей, відкинувши розвиток на десятиріччя назад.

Російський кривавий диктатор путін, підступно напавши на Україну, прагне розділити Європу новою «залізною завісою» на своїх прихильників та супротивників. З першого свого дня у російській владі у далекому 1999 році, він «плекає» свої наміри про перерозподіл Європи, готуючи до цього свій народ шляхом брехливої пропаганди та нарощуванням воєнного потенціалу для майбутньої великої війни за російське панування у Європі.

Громадяни України, виборюючи своє право стати членом великої європейської родини, з українським прапором в руках постійно наражалися на небезпеку, були поранені та навіть вбиті, але ніколи не змінювали свого прагнення до свободи та європейського вибору.

Підтримка України у своєму прагненні стати повноправним членом великої європейської родини, навіть цим символічним наданням статусу, поки що лише кандидата в члени Європейського Союзу, заохочує українців і надалі боротися за свій суверенітет та територіальну цілісність проти російської агресії.

Україна наразі бореться за своє право на подальше існування як держави! Українці зі зброєю у руках на полі бою ціною свого життя виборюють право на мирне спокійне життя, європейської єдності та подальший розвиток всієї Європи! І ЄС це оцінило! Своїм рішенням прийняти Україну до своєї спільноти на правах рівного серед рівних!

Пройде не так багато часу, і наша держава стане повноправним членом європейської спільноти, бо Україна на вірному шляху і Велика Перемога над рашизмом, яким би важким не був шлях до неї, обов’язково настане! 

Хочу щось сказати