Дані отримали від шпигунів: рашисти знали, де розміщенні ЗСУ в Гостомелі, – ВІДЕО

Військові армії рф прицільно обстрілювали місця дислокації Збройних Сил України під аеропортом державного підприємства “Антонов” у Гостомелі Київської області завдяки даним, які були отримані від шпигунів.
Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі всеукраїнського телемарафону, відео якого опублікувала пресслужба МВС України в Telegram.
Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі всіх важливих та актуальних подій Києва, області та України.

Під час бою в Гостомелі в перший день широкомасштабної агресії, 24 лютого, ми спілкувалися з бійцями, які стояли на цих позиціях, які зустріли ворога, коли було 40 [ворожих] вертольотів одночасно, пролітали і обстрілювали ракетами, обстрілювали тисячами пострілів наших бійців. Вони казали, що, швидше за все, ворог знав, де розміщені наші позиції, – наголосив Монастирський.

За його словами, кілька вогневих точок ЗСУ було вражено першими ракетами, які випустили окупанти.

Ми розуміємо, що це теж проблема шпигунів, диверсантів, які працювали на той час і які сприяли тому, що в перші хвилини ворог мав такі певні успіхи, – сказав глава МВС.

Також Денис Монастирський додав, що на захоплених територіях України нині діють сотні колаборантів. Міністр упевнений, що зрадникам не вдасться уникнути відповідальності.
Раніше ми повідомляли про те, що голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив про посилення комендантської години, оскільки в регіоні діють диверсійно-розвідувальні групи.
Також ми писали, що десятьом військовослужбовцям армії рф, які розграбували майно цивільного населення Бучанської міської територіальної громади Київської області, повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни. Про це повідомляє пресслужба офісу Генерального прокурора.
Джерело: 44.ua

Хочу щось сказати