Армія РФ на Донбасі: ідентифікований черговий кадровий російський військовий, який воював проти України (фото)

В руки нашим волонтерам потрапили гігабайти внутрішньовідомчої документації одного з незаконних збройних формувань так званої «ДНР», а саме «Республіканської гвардії».

Аналіз зазначених матеріалів послужив ідентифікації російського кадрового військового, який в 2015 році перебував на тимчасово окупованій території Донецької області в якості «радника» і безпосередньо брав участь в організаційно-штатному формуванні вищевказаного терористичного освіти за стандартами армії РФ. Ним виявився громадянин Росії:

МОКІН Ігор Олександрович, 03.05.1983 р.н., уродженець Свердловського району, Бухарської області, Узбекистану, паспорт громадянина РФ № 8604741249 виданий ОВС м. Кемі Республіки Карелія 14.07.2005, адреса реєстрації: Республіки Карелія, м. Кемь, вул. Фрунзе 5, кв. 19.

Освіта – Ульяновське вище військово-технічне училище ім. Богдана Хмельницького. Мобільний телефон: +7 (928) 105-10-70.

(дружина: Мокіна Арина, 11.03.1983 р.н.,
 діти: Мокін Богдан и Мокін Ілля)

Разом з тим, Мокін І.А. – діючий військовослужбовець ЗС РФ, військове звання – капітан (станом на 2015 рік), в даний момент служить у військовій частині № 12628 – Ростовська область, м Зерноград, вулиця Шукшина 80. На Донбасі користувався позивним – «Юстиція».

Як стало відомо з достовірних джерел, у «відрядження» на Донбас Мокін І.А. поїхав ініціативно. Станом на кінець 2014 року у Мокіна І.А. були досить серйозні проблеми з виплати іпотечного кредиту. Більш того, матеріали його справи передали у виробництво Управлінню ФССП по Мурманської області. З метою уникнення можливих негативних наслідків, а також додаткового заробітку у вигляді «преміальних» за службу в гарячих точках, Мокін І.А. раптово зник від судових приставів в «ДНР», залишивши свою дружину і 2 малолітніх дітей напризволяще.

За словами очевидців, в Донецьку даний товариш відразу знайшов спільну мову з командувачем «РГ» Кондратовим Іваном, позивний «Ваня Русский», оскільки обидва були любителями неабияк випивати. У ті роки, їх обох часто можна було зустріти в елітному донецькому шинку «Артеміда» по вулиці Квірінга 71а, в компанії валютних жриць любові. Більш того, на професійне свято Мокіна – День тилу РФ який відзначають 1 серпня, сам командир «РГ» – «Ваня Русский» в 2015 році презентував Мокіну автомобіль для «суто особистого» користування, а саме:

(Легковий автомобіль Skoda Superb 1.8T,
vin-номер – TMBAB3T5AB300246, гос.номер – АН5693НВ,
  числиться в угоні з 02.10.2014)

В силу того, що обидва вищевказаних персонажа відчували всеосяжну безкарність на території «ДНР», ними зацікавилися відповідні органи. Надалі, Мокіна по негативу повернули в РФ, ну а товариш Кондратов з тих пір знаходиться в місцях позбавлення волі….

Оскільки наш іноземець в прямому розумінні слова не тягнув все ті завдання по війні, які йому ставило його керівництво, він все робив під копірку з допомогою певних шпаргалок, які зберігалися на дуже цікавій флешці з грифом обмеження доступу. Перед своїм поверненням в РФ, Мокін цю флешку втратив в п’яному угарі, а ми її знайшли. Світ однозначно не без добрих людей.

Далі Вашій увазі представлена ​​лише мала частина тих документів, які Мокін «забув» в Україні:

Хочу щось сказати