Весняна Добірка Постів Команди KibOrg

За нашою давньою традицією, команда KibOrg фіксує усі матеріали, що вийшли на нашому Telegram-каналі протягом сезону. Весна не стала виключенням.

У нас закінчилися ідеї як оригінально описати продовження серії постів про «біженців», тому без зайвих слів: 19 працівників «державного» підприємства «Управління капітального будівництва».

Інгул (Савчук) Наталя Володимирівна (28.01.1982) — проживала у м.Херсон, вул.40 років Жовтня, 34.

Стручалін Олександр Олександрович (14.09.1967) — має прописку у м.Херсон, вул.Шенгелія, 1, кв.13. Є директором ТОВ «ПІДПРИЄМСТВО ІНЖЕНЕР-СЕРВІС».


Евакуйовані зрадники з так званої «інспекції сільгоспнагляду» окупованої Херсонщини. Ідентифікували декількох зі списку:

Суворов Сергій Олегович (23.11.1970) — проживав у м.Херсон, пл.Свободи, 7/1, кв.20. Є одним з засновників ГО «ФЕДЕРАЦІЯ КУЛЬОВОЇ СТРІЛЬБИ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ». Належить до політичної партії «Удар» Віталія Кличка.

Міневич Сергій Ігорович (21.12.1985) — проживав у м.Херсон, вул.49-ої Гвардійської Херсонської дивізії, 18, корп.4, кв.124. Нині у м.Генічеськ, спуск Монастирський 13, кв. 2. За нашими даними, схоже, отримав російський паспорт ще у 2020 році.


Телефонний довідник з колаборантами з так званої «ВЦА» окупованого Веселовського району Запорізької області.

Парфеня Віталій Миколайович (16.08.1959) — прописка у смт Веселе, вул.Першотравнева, 47. Обіймає посаду «начальника» відділу архітектури та громадського захисту населення.

Штейникова Тетяна Павлівна (01.01.1958) — має прописку у смт Веселе, вул.Чарівна, 114, кв.39. Працювала у Запорізькому обласному управлінні юстиції. Нині — «начальниця сектору соціальної служби на дому». У її профілі в ОК місцем проживання вказано станицю Ленінградську. Часто лайкає пости з Путіним та бойовиками «ДНР».

Зінова Ірина Віталіївна (09.04.1984) — проживає у смт Веселе, вул.Козацька, буд. 42. Є «начальницею» так званого пенсійного фонду «ВЦА» Веселовського району окупованої Запорізької області.


В якості продовження до попереднього посту додаємо «соціально-економічний паспорт “ВЦА” Веселовського району» окупованої Запорізької області, який містить інформацію, зокрема, про підприємства агропромислового комплексу, а також підприємства промислового комплексу.

Блищик Сергій Петрович (14.07.1967) — проживає за адресою смт Веселе вул.Макаренка 15 кв.1. Є директором селянського господарства «СПІЛКА ПІВДЕННИХ СЕЛЯН».

Кучерков Сергій Григорович (02.08.1965) — смт Веселе, вул.Григорія Сковороди, 7, кв.1. До повномасштабного вторгнення був директором Веселовського елеватора, однак, схоже, пішов на співпрацю з російським агресором. Має також декілька фірм, пов’язаних з вирощуванням зернових культур.

Серед іншого, паспорт містить інформацію про чисельність населення, а також інші цікаві показники, які збирали окупанти.


«Юнармія» — це російська молодіжна військово-пропагандистська організація, спрямована на пропаганду «руского міра» серед дітей від 8 років. Очевидно, що після повномасштабного вторгнення та окупації частини територій України, росіяни впровадили її для зомбування нашої молоді.

Індентифікували «начальника штабу юнармії» в окупованій Херсонщині:

Іванов Серафім Вікєнтьєвич (19.05.1996) — у Москві проживає за адресою: вул. Васильцовський Стан, буд. 7, к. 1, кв. 144. Закінчив МГУ в 2022 році. Родом з Санкт Петербургу. Там проживав за адресою вул. Шотмана, буд. 4, кв. 196. Обіймає посаду «начальника штабу регіонального відділу юнармії» в окупованій Херсонщині. Був учасником так званого «попереднього голосування» в кандидати «Єдиної Росії», а у 2024 році був членом «штабу громадського спостереження за виборами Путіна» в Херсонській області.


Публікуємо список з 23 окупантів, яких подавали на нагородження у квітні 2023 року

Серед них ідентифікували підполковника Габібова Марата Магамедовича (13.01.1979). Один з його телефонів підписаний як «в/ч 20527». Отже, можна припустити, що Марат служить у 73-тій гвардійській бригаді кораблів охорони водного району Південного військового округу, так звана Каспійська флотилія, що воює в Україні з 2022 року.

Одна з адрес, що пов’язана з місцем базування в/ч: м. Астрахань, вул. Бехтерева, буд. 6. Однак, інший його номер телефону також підписаний як «межрегиональное управление ведомственного финансового контроля и аудита Министерства обороны по юво».

Ще одна з декількох адрес, яка закріплена за Габібовим — м. Владивосток, вул. Снігова, буд. 31. За цією ж адресою розміщена в/ч 30926, тобто 155-та окрема гвардійська бригада морської піхоти, яка також воює в Україні з 2022 року.


Наш підписник з Німеччини поділився інформацією на німецького пропагандиста, що зараз працює на Кремль. Публікуємо її тут

Томас Рьопер (26.11.1971) — м.Санкт Петербург, пр-кт Московський, буд.79А, кв.149. Телефон: +79312675190. Telegram: @Kremltroll. Він є автором доволі популярного блогу під назвою «Anti-Spiegel.ru». У 2024 році був так званим «міжнародним спостерігачем» на виборах Путіна в окупованій Запорізькій області.

У своїх матеріалах Рьопер стверджував, що Україна відповідальна за різанину в Бучі, що під час бомбардування Маріупольського пологового будинку були використані актори для інсценування звірств Росії, а також поширював безглузді фейки про біолабораторії в Україні. У 2019 році він написав книгу про президента РФ — «Vladimir Putin: Seht Ihr, was Ihr angerichtet habt?», яку, між іншим, досі можна купити в іноземних магазинах, а також на Amazon.

Якщо у вас є інформація на ворогів України — ви можете поділитися із командою KibOrg, заповнивши форму на нашому сайті


Продовжуємо публікувати інформацію про росіян, що встигли відзначитися за свої діяння в Україні. Публікуємо список семи окупантів, що були нагороджені у Херсонській області.

Шрага Іван Анатолійович (29.03.1993) — прописаний у м. Смоленськ, вул. Валентини Гризодубової, буд. 2А, кв. 42. За інформацією зі злитих баз даних військовослужбовців РФ, служить у в/ч 16871 — 60 ОМСБр, що базується у Приморському краї. Фотографію взяли з профілю в ОК.


Продовження серії постів про нагороджених окупантів з Херсонщини. Серед них:

Старший сержант Айрапетян Ванік Вікторович (26.11.1994) — Ставропольський край, м Георгіївськ, вул. Некрасова, буд. 70. Був нагороджений знаком ордена «За заслуги перед Херсонською областю».

Сержант Магарамов Тімур Гайдарович (30.10.1991) — також проживав у Ставропольському краї у м.Георгіївськ на вул. Жовтневій, буд. 158. Окрім того, міститься інформацію про імовірну частину, у якій проходив службу, а саме в/ч 46453 — 39-й вертолітний полк у складі 4-тої Червонопрапорної армії ВПС і ППО. Фотографію, на жаль, не змогли знайти.


Список працівниць комплексних територіальних центрів надання соціальних послух так званого «міністерства праці та соціальної політики» окупованої Херсонської області. Серед них є окремі цікаві особистості:

Коровка Світлана Григорівна (14.01.1968) — прописана у с.Князе-Григорівка, вул.Котовського, 39. До повномасштабного вторгнення працювала в Управлінні праці та соціального захисту населення. Є громадянкою РФ. Фотографію, на жаль, не знайшли.

Виверець (Омельчак) Вікторія Володимирівна (10.10.1973) — прописана за адресою м.Гола Пристань, вул.Грушевського, 17. До повномасштабного вторгнення працювала у Департаменті соціального захисту населення. У таблиці зазначено, що завдяки Виверець 5 вихованців Олешківського дитячого будинку-інтернату отримали російські паспорти, 14 подалися на російське громадянство і ще 40 отримали. На момент укладання списку заслуги Виверець, ймовірно, були значно меншими у порівнянні з сьогоденням.


Каменюк Володимир Степанович (15.05.1982) — уродженець Старокостянтинова Хмельницької області. Проживає за адресою м.Феодосія, вул. Армянська, 3. До 2014 року служив у 55 зенітно-ракетному полку, але, схоже, перейшов на сторону ворога. І через 10 років пішов воювати проти України. Служить у в/ч 30393, до якої у листопаді 2023 року проникли представники партизанського руху «АТЕШ».

Імовірно, під впливом батька, син Ілля навчався у кадетському училищі, однак, схоже, нині перебуває у російському Єкатеринбурзі.


Наш підписник, який побажав залишитися анонімним, поділився списком на 26 ідентифікованих російських бойовиків, які воюють у Донецькій області. Публікуємо їх персональні дані тут.

Якщо у вас є інформація, якою ви хотіли б поділитися з командою KibOrg, ви можете залишити запит на нашому сайті.


В доповнення до нашого матеріалу «Служба безпеки» Херсону: зрадники з СБУ на службі в окупантів публікуємо лист гауляйтера окупованої Херсонщини до Голови Уряду РФ Мішустіна. У листі Сальдо просить надати дозволи на зберігання та носіння нагородної зброї для 10 окупантів.

Серед відомих: «генерал-майор» Володимир Ляпкін, Анатолій Романчук — колишній співробітник ЦСО «А» УСБУ в Донецькій області, Микола Зінченко зі «служби безпеки» Херсонщини, а також Денис Насипанний.

У списку також присутній Олександр Костюченко — співробітник «служби безпеки» окупованої Донеччини з 2014 року. В базі «Миротворця» значиться ще як «старший лейтенант», однак за 10 років піднявся до «підполковника».


До минулорічного дня утворення так званого «пенсійного фонду» в окупованій Херсонщині окупанти преміювали частину співробітників. Команда KibOrg ідентифікувала деяких:

Береславська (Ріжко) Ольга Сергіївна (26.05.1981) — прописана у смт Нижні Сірогози, вул.Вишнева, 16. Працює у «Пенсійному фонді» окупованої Херсонщині на посаді «заступниці начальника» фінансово-економічного управління — «начальниця» відділу бухгалтерського обліку.

Савотікова (Кравченко) Наталія Леонідівна (04.09.1971) — проживала у м.Херсон, вул.2 Слободка, 63. До повномасштабного вторгнення працювала на кондитерській фабриці. Нині обіймає посаду «заступниці начальника» відділу забезпечення надходження платежів та обліку застрахованих осіб.

Гуценко Яна Вікторівна (26.11.1969) — проживала у м.Генічеськ, пров.9-Го Січня, 10. Обіймає посаду «начальниці управління пенсійного фонду» у Олешківському районі.


Минулого року російським чиновникам, а отже й колаборантам на окупованих територіях, заборонили користуватися технікою Apple через побоювання у стеженні. При цьому питань до техніки на Android не виникало. Команда KibOrg публікує списки працівників Нижньосірогозської «ВЦА» з персональними підписами:

Пірог Євген Анатолійович (19.04.1983) — проживав у смт Нижні Сірогози, вул.Чкалова, 145. До жовтня 2023 року обіймав посаду «голови» так званої «ВЦА», однак за махінації з зерном був кинутий окупантами на підвал і з тих пір його ніхто не бачив. У листопаді 2023 року СБУ повідомила йому про підозру у колабораційній діяльності.

Мальчевський Олександр Русланович (28.08.1991) — прописаний у смт Нижні Сірогози, вул.Українська, 32. Отримав СНІОР (СНИЛС). Обіймана посада — невідома.

Дєєва Анастасія Сергіївна (09.08.1991) — с.Нижні Торгаї, вул.Північна 30, кв.1. Обіймає посаду «начальниці» відділу культури при окупаційній «ВЦА». Мала російський паспорт ще з 2017 року.


Публікуємо «соціально-політичний паспорт» Старобільського району окупованої Луганщини з інформацією про керівників ключових закладів: шкіл, «державних» установ, підприємств тощо. Трохи пошукали і знайшли:

Єрмоленко Олександр Вікторович (20.12.1985) — м.Луганськ, проїзд Лєсной, 18, кв.1. Підозрюється в участі в організації та проведенні «референдуму» на окупованих територіях, а також публічних закликах до цього. У «паспорті» фігурує як «депутат, закріплений за містом».

Фоменко Катерина Миколаївна (07.04.1949) — м. Старобільськ, вул.Тараса Рибаса, 21, кв.1. Обіймає посаду «директорки» Старобільської гімназії. У 2018 році давала інтерв’ю навколо української символіки, але з приходом окупантів швидко перевзулася.

Порхун Микола Григорійович (19.06.1964) — м.Старобільськ, вул.Озерна, 24. Обіймає посаду «керівника» Старобільського будинку культури ім. Шевченка. До вторгнення засідав у виконавчому комітеті Старобільської міськради.


Cьогодні пропонуємо нашим підписникам потренуватися у OSINT. Публікуємо список з 13 нагороджених співробітників «органів безпеки» окупованої Херсонщини. Знахідками просимо поділитися у коментарях до цього посту.

Читайте також по темі нагороджених окупантів наші матеріали «Служба безпеки» Херсону: зрадники з СБУ на службі в окупантів, а також «Правоохоронці» Херсонщини і їхні красноярські братушки.


Публікуємо продовження про тих, кому не можна користуватися айфонами. Цього разу співробітники окупаційного «фонду майна»:

Гавриш Павло Анастасійович (24.07.1973) — має прописку у Київській області у м.Вишневе, вул.Братів Гавришів, 3. Судячи зі злитих баз даних, має російський паспорт ще з 2021 року. Обіймає посаду «начальника» сектора адміністративно-господарської роботи.

Давидова (Шишмінцева) Марія Вячеславівна (08.10.1981) — м.Херсон, смт Комишани, вул.Центральна, 119. Обіймає посаду «начальниці» відділу фінансово-бухгалтерської роботи.

Сушко Олена Борисівна (21.02.1968) — прописка у м.Херсон, вул.Лугова, 33, кв.108. До повномасштабного вторгнення працювала в Управлінні комунальної власності. Нині ж обіймає посаду «начальниці» відділу оцінки, управління та розпорядження держмайном.


Публікуємо лист «начальника» окупаційної поліції Ліпандіна до гауляйтера Сальдо з проханням про винагороди для співробітників «державтоінспекції»

Яхно Олег Павлович (21.08.1979) — прописаний у м. Лобня, вул. Буличова, буд. 14, кв. 32. Є «начальником» відділу «контрольно-профілактичного відділу», «майор» поліції. Фото, на жаль, не знайшли.

Долуденко Олександр Вiкторович (07.08.1985) — прописка у м.Ялта, вул.Халтуріна, 19, кв.114. Обіймає посаду «старшого державного інспектора відділу екзаменаційно-реєстраційної роботи та технічного нагляду», «старший лейтенант» поліції. Має російський паспорт з 2014 року, тоді ж, імовірно, і зрадив присязі.

Гурін Денис Валентинович (13.07.1977) — прописка у Ставропольському краї, ст-ца Георгіївська, вул. Зелена, 19. «Старший інспектор ДПС 3 взвода окремої спеціалізованої роти», «старший лейтенант» поліції.


Виявляється айфонами заборонили користуватися не тільки окупаційним чиновникам, але й звичайним людям. До вашої уваги список працівників Надеждівського дитячого садку:

Руденко Галина Олександрівна (09.01.1986) — проживає у Херсонській області, с.Надеждівка, вул.Молодіжна, 14. Обіймає посаду «завідувачки» Надеждівського дитячого садку.

Руденко вже засвітилася у нашому матеріалі «Депутати», катівні та «націоналізація». Що відбувається у Чаплинській «ВГА»?

Кацидан Наталія Володимирівна (22.05.1973) — прописка у с.Надеждівка, вул.Миру, 9. Обіймає посаду «завідувачки господарством». Фотографію, на жаль, не знайшли.


Лебідь, щука і…решта зрадників, що розбудовували так звану «податкову» окупованої Херсонщини. За це і були нагороджені. А ми їх тепер знайшли:

Щука Олександр Вікторович (10.06.1980) — проживав у м.Херсон, вул.Ілліча, 80, кв.126. Відомо, що до повномасштабного вторгнення працював у Херсонському міському відділі УМВС. Напочатку 2024 року отримав підозру у колабораційній діяльності. Фотографію, на жаль, не знайшли.

Лебідь Ігор Андрійович (27.06.1966) — прописка у м.Херсон, вул.Комкова, 87, кв.3. До повномасштабного вторгнення працював в УМВС України у Херсонській області. Судячи з ватних постів на сторінці в ОК, ще з 2014 року чекав приходу росіян.

Почтаренко Інна Юріївна (16.08.1974) — проживала за адресою м.Херсон, вул.Д.Благоєва, 4, кв.33. До повномасштабного вторгнення також працювала у податковій інспекції у Херсоні.


Знайшли «наказ» окупаційного «мінтрансу» Херсонщини про встановлення надбавки до зарплатні 38 співробітників за особливі умови роботи:

Рамазанов Роман Рубінович (12.07.1982) — уродженець російської Тули. Після 2018 року проживав у м. Севастополь, вул.Рєпіна, буд. 1Б, кв.52. Раніше обіймав посаду «головного спеціаліста» департаменту транспорту та розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури міста Севастополя. Нині є «заступником начальника управління дорожнього господарства» так званого «мінтрансу».

Овсюк (Коршикова) Юлія Олександрівна (15.06.1979) — м. Севастополь, вул.Героїв Бресту, 41, кв.51. Отримала російський паспорт у 2014 після анексії Криму. Нині обіймає посаду «начальниці відділу кадрової політики та протидії корупції в управлінні кадрової політики».

Самардич Євгенія Володимирівна (10.08.1991) — проживала за адресою м.Херсон, смт Антонівка, вул.Севастопольська, 30. Є «начальницею управління економіки та фінансів».


Бий своїх, щоб чужі боялись!

Приблизно з таким формулюванням у квітні 2023 року прийшли окупаційні поліціянти до «голови» Каховської «ВЦА» Філіпчука і увезли у невідомому напрямку.

Ми не знайшли у мережі жодних згадок про цей інцидент, однак, схоже, що для Філіпчука все обійшлось. Мабуть, підписи співробітників «ВЦА», які впряглися за свого начальника, мали вагу і Сальдо вплинув на ситуацію.

Свої підписи в підтримку Філіпчука лишили:

Сухомлин Олександр Миколайович (15.02.1972) — Київська обл., смт Глеваха, вул.Ботанічна, 16. Раніше працював у СБУ, а пізніше у Каховському військкоматі. У 2018 був викритий при отриманні хабаря. Обіймає посаду «начальника юридичного відділу».

Грабко Євген Олександрович (01.03.1997) — м.Каховка, пр-т.Європейський, 28, кв.2. Грабко займався підготовкою псевдореферендуму на території Херсонської області. На сторінці у ВК опублікував мем з гри «Герої меча та магії» про анексію українських регіонів.


Сьогодні публікуємо зовсім маленький список на 4 окупантів з в/ч польова пошта 95337, нагороджених медаллю ордена «За заслуги перед Херсонською областю».

Матеркін Юрій Володимирович (04.07.1986) — м.Нововоронеж, вул. Перемоги, буд. 10, кв. 43. Має декілька бізнесів у Росії.

Про саму ж військову частину 95337 нам не вдалося знайти жодної інформації у мережі.


Російська компанія з реєстрацією у Голій Пристані Херсонської області займається масовим привласненням аптек в окупації.

Цікаво, що компанія «Вильям Пай» також зустрічається в іншому нашому матеріалі «Концепція охорони здоров’я: Департамент окупованої Запорізької області».

Тоді компанії з ідентичною назвою, але реєстрацією в смт Антонівка Херсонської області передали у користування 24 аптеки окупованої Запорізької області.

Відзначається, що у 2022 році компанія заплатила понад 700 тисяч рублів податків до «бюджету» окупованої Херсонщини. Станом на кінець 2023 року місцевий «бюджет» мав би збагатитися на понад три мільйони рублів.

Цікаво, що у мережі немає жодної згадки про директорку «Вильям Пай» Ковальову Тетяну Михайлівну (ІНН: 950001429254). Втім, остання інформація про проблеми з постачанням ліків в окуповану Херсонщину датована 2022 роком.


Цікаво, що Азербайджан не визнає анексовані території України російськими, однак схоже не проти купувати продукцію звідти.

Азербайджанська сторона в обличчі Інституту харчової безпеки поінформувала російську сторону про намір проінспектувати усі російські підприємства, що здійснюють експорт продукції до Азербайджану.

Про це йшлося у березні 2023 року у листі «заступника міністра агропромислової політики та продовольства» окупованої Донеччини Марини Юрченко.

Компанії, зацікавлені у поставках продукції до Азербайджану, мали подати заповнені опросники до «управління федеральної служби з ветеринарного та фітосанітарному нагляду у днр».


В якості доповнення до нашого матеріалу «Залізнична Інфраструктура під Російським Контролем: Що Планує Кремль?» публікуємо список учасників наради з питань взаємодії російських залізничників та окупаційних «залізниць»

Документ містить списки усіх відповідальних осіб з Кримської, Херсонської, Мелітопольської, Донецької та Луганської «залізниць».


Відкопали листа до Сальдо про нагородження співробітників «Управління по роботі з евакуйованими жителями» окупованої Херсонщини, а також деяких «активних громадян».

Полєвікова Ольга Борисівна (19.06.1967) — прописка у смт Білозерка, вул.Поштова, 16, кв.8. У 2022 році була призначена окупантами на посаду «в.о. міністра освіти та науки» окупованої Херсонщини. Як мінімум у 2023 році займалася справами евакуйованих жителів.

Маховська (Кабильчук) Вікторія Вікторівна (05.05.1978) — прописана у м.Херсон, вул.Морська, 6, кв.17. Обіймає посаду «головної спеціалістки» відділу контроля соціального забезпечення евакуйованих жителів.

Якобчук Ганна Рудольфівна (29.08.1968) — м.Нова Каховка, вул.Перемоги, 33, кв.42. Обіймає посаду «начальниці» відділу контроля соціального забезпечення евакуйованих жителів.


KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Підтримати

Хочу щось сказати