Вчителько моя, чому ти «перевзулася»…?

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну, крім того, що принесло розруху та нещастя, здійснило масштабну фільтрацію людей. Одні виявилися гідними громадянства нашої держави, а інші…

Нещодавно KibOrg та осінтери Центру готовності цивільних Фонду Притули публікували список освітян-зрадників, яких нагородами відзначала окупаційна влада. Там вперше і побачили дані особи, про яку далі піде мова.

Ганна Карпачова до 2021 року очолювала школу села Велика Лепетиха на Херсонщині. Після окупації цього регіону жінка пішла на співпрацю з ворогами України й отримала посаду начальниці відділу по роботі з освітніми закладами Великолепетиського району. Наразі відомо, що, звинувачена в розкраданні російських коштів, вона втекла до Росії.

Ганна Григорівна Карпачова

Дата народження: 29.04.1959
ІПН: 2093811425
Паспорт: МО109022
Мобільний номер: 0996563065
Уродженка Херсонської області. Проживала за адресою: Великолепетиський район, смт. Велика Лепетиха, вулиця Лермонтова, буд. 41. Загальна площа житлового будинку: 73,8 м2. Дата набуття права на володіння цим будинком — 19.11.2019.

У відеозвіті про роботу школи у 2019-2020 роках ще тодішня директорка Великолепетиської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Ганна Карпачова говорила багато пафосних слів.

«Керівники школи — не лише професіонали з відповідною освітою, які володіють знаннями педагогіки», — зазначала нинішня колаборантка. Так і хочеться додати за її прикладом: «А й люди, які за посаду продадуть рідну державу».

Із інтернет-видання «Гривня» стало відомо, що жителі смт. Велика Лепетиха, обурившись зрадою, поставили під двором Ганни Карпачової траурні вінки.
Як зазначалося вище, вона була директоркою Великолепетиської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 до 2021 року. Співпрацю з ворогами почала після окупації Херсонської області російськими військами. Педагогиня очолила так званий відділ освіти в окупаційній адміністрації. За інформацією тієї ж таки «Гривні», вона вмовила свою колегу й подругу Світлану Недбайло перевести Великолепетиський на той час уже ліцей на російські навчальні програми.

Із Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування відомо, що Карпачова до повномасштабного вторгнення була депутаткою Великолепетиської селищної ради.
Вдалося знайти фото, де вона присутня на сесії, та, скоріше за все, голосує за затвердження фінансових планів та звітів комунальних підприємств селища, внесення змін до селищного бюджету на 2021 рік та ухвалення рішення «Про прогноз бюджету Великолепетиської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки».

За останніми даними, Ганну Карпачову окупанти звинуватили в розкраданні бюджетних коштів, вона нібито переховується в Росії.

У матеріалі ми згадали про колегу Карпачової — Світлану Недбайло, яка також заслуговує на кілька абзаців.

Світлана Михайлівна Недбайло

Дата народження: 09.09.1972
ІПН: 2655008667
Прописка та місце проживання: Херсонська область, Великолепетиський район, смт. Велика Лепетиха, вулиця Незалежності, буд. 36.
Номер мобільного: 0660547482
Паспорт: МО412017

Була вчителькою української мови та літератури у Великолепетиській школі, з 2021 — директоркою Великолепетиського ліцею. Після окупації Херсонщини перейшла на сторону російських ворогів. Із 2023 року тамтешня самопроголошена адміністрація призначила її директоркою опорного закладу загальної середньої освіти села Рубанівка Каховського району Херсонської області.

Світлана Недбайло хотіла реабілітуватися та доводила свою проукраїнську позицію. За інформацією ЦЖР, навесні 2023 року намагалася переконати представників української влади, що вона нібито залишилася вірною Україні. А восени з’явилися її фото з російським сенатором.

Фіксування подій і хронології важливі, аби після звільнення українських територій усі посіпаки російських окупантів понесли справедливе покарання.

Цей матеріал було розроблено у співпраці проєкту KibOrg та волонтерів команди OSINT-напрямку Центру готовності цивільних фонду Сергія Притули.


KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Підтримати

Serhiy Prytula Charity Foundation

Ми - команда OSINT-ентузіастів, яка займається волонтерством у сфері інтернет-розвідки з метою допомоги українській державі та іншим інформаційним спільнотам. Наші волонтери мають досвід роботи з агенцією Molfar, Дмитром Золотухіним, а також командою KibOrg. Слідкуйте за нашими публікаціями на всіх платформах KibOrg

Хочу щось сказати