Як пройшло літо KibOrg

Літо команди KibOrg можна описати трьома словами: працювали, шукали, публікували! За нашою роботою в онлайні можна спостерігати у нашому Tekegram-каналі. Публікуємо збірку усіх постів за це літо.

Документи автобази «Торезантрацит»

Відомість про стан автопарку містить особисту інформацію про її водіїв. Деяка техніка зазначена як «мобілізація», тож, імовірно, була передана на потреби окупантів.

До вашої уваги двоє співробітники, яких нам вдалося ідентифікувати:

Лілія Монда

Демура Олександр Васильович (04.10.1961) — «директор». Фотографії не знайшли. Проживає у м. Терез вул.Казахська, буд.28. З вересня 2008 р. призначений директором ВП «Автобаза» ДП «Торезантрацит». Неодноразово обирався депутатом Торезської міської ради.

Монда Лілія Леонідівна (29.07.1975) — відповідальна за військовий облік. Проживає у м.Шахтарськ, с-ще Дорофієнко, вул.Огородня, 5. Декілька місяців тому у статті «Борги та монополія: підприємництво на окупованій Донеччині» ми вже писали про її діяльність. Вона є «головою первинної профспілки організації Торезької автобази». Згідно з документами, переймається здебільшого власним добробутом.

Комісія з окупації

Ідентифікували тих, хто увійшов до складу комісії з оцінки готовності шкіл до 2022—2023 навчального року наведено нижче:

Ірина Головань — ставлениця окупантів в «адміністрації» Новоазовського району.

Альона Сафронова — «голова відділу освіти адміністрації» Новоазовського району.

Олена Глущенко — «голова профспілки працівників освіти та науки».

Наталія Кунак — помічниця окупантів в «адміністрації» Нікольського району.

Петро Марков — «начальник відділу освіти адміністрації» Нікольського району.

Наталья Тосхопаран — ставлениця окупантів в «адміністрації» Мангушського району.

Олександр Хоруженко — «головний лікар» Новоазовського районного центру санітарно-епідеміологічного нагляду. У 2022 році часто згадувався у телеграм-каналі окупантів про Маріуполь.

Про викрадення дітей з Донеччини до Росії, обстріли навчальних закладів і побут школярів читайте за посиланням.

Єдина Росія: Старобешівський район

starobeshevo_chlenы_er

Список на понад півтори тисячі членів російської партії Єдина Росія по Старобешівському району Донецької області.

У таблиці зазначені ПІБ, дати народження, номери телефонів, а також адреси реєстрації. І нехай у деяких достатньо клепки, щоб не підтримувати дії окупантів публічно у мережі — Кіборги все одно все бачуть, а Миротворці не забудуть.

Єдина Росія: Тельманівський район

Свіжа відомість про передачу партійних білетів та значків російської партії Єдина Росія у тимчасово окупованому Тельманівському району Донецької області.

По традиції ідентифікували деяких:

Єрмолаєв Євген Іванович (01.12.1964) — смт Тельманове, вул.Первомайська, 113, кв.2. Має російський паспорт 6020 946928.

Пташка Інна Вікторіна (02.09.1970) — проживала у с.Первомайське, вул.Піонерська, 26. Також має російський паспорт 6020 868311.

Фтіц Віталій Григорович (28.09.1959) — проживає у с.Мічуріне, вул.Миру, 6. Російський паспорт 6020 956718.

Спасатєлі

#МыВместе — спілка помічників окупантів.

Російські волонтери і траву покосять родичам військових, і сім’ї учасників «сво» на екскурсію зводять, й людині з інвалідністю велосипед подарують, щоб змогла паспорт РФ оформити.

KibOrg отримав списки тих, хто їздив у серпні 2022 року до Луганська з «гуманітарною місією». Серед них: Олексій Селівестру, Ольга Семенова, Маргарита Чернишова, Кирило Малишев та Араік Мовсесян.

Брат

Публікуємо список «членів вибіркової комісії» у Петровській сельській адміністрації.

Олена Деміш (Чіханова) (20.09.1976) — на фотографії з рідним братом Чіхановим Дмитром (14.08.1987). На своїй сторінці в ОК стверджує, що 08.02.2023 року він був поранений під Донецьком. Просила допомоги з пошуком, оскільки при братові не було ані документів, ані телефона при собі. Сподіваємося з Дмитром все добре і він помер.

Директорки

Амонська Олена Володимирівна (Ковляшенко) (25.10.1975) — проживає у м.Сніжне, вул.Айвазовського, 5, кв.2. Працює завідувачкою у дитячому садочку №14. На своїй сторінці у ВК публічно закликала підтримати окупантів і прийти на «референдум із возз’єднання з РФ».

Отрутько Світлана Миколаївна (Горбаньова) (07.01.1978) — проживала у смт Залісне, вул.Переїзна, 4, кв.2. Працює директоркою у школі №10. Власна сторінка у ВК закрита, однак сторінка школи багато що може розказати про ідеологічну промивку мізків школярів.

Даурова Вікторія Олександрівна (25.08.1979) — директорка 13-ї школи у Сніжному. У 2018 році брала участь у псевдовиборах в окупованій Донеччині у якості члена комісії. У 2023 році вже у якості кандидатки в депутати від російської партії Єдина Росія.

Резюме

Перебираючи поштові скриньки окупантів, знайшли цікаве резюме Заботіної Оксани Юріївни.

У 2014 році закінчила Донецький юридичний інститут і одразу ж влаштувалася до Петровського районного суду. Пізніше після захоплення Донецька перейшла до Ворошилівського міжрайонного суду на посаду помічниці судді невизнаної «республіки».

Кар’єра пішла в гору і з квітня 2020 року обіймала посаду «завідувачки сектором правового забезпечення» так званого «міністерства інформації» окупованої Донеччини. У 2021 році навіть якісь зміни у «закон про державний прапор днр» вносила.

Ало, це колаборанти? Ви щас умрьоті

Перепрошуємо за цитування радянського кінематографу, однак ця фраза як ніщо найкраще описує те, що ми сьогодні публікуємо.

До вашої уваги телефонний довідник «державних» органів, підприємств та організацій окупованої Луганщини.

Завантажити повний довідник можна за посиланням.

ДЗММ

Чим відомий Дебальцевський завод металургійного машинобудування?

По-перше, з жовтня 2022 року по березень 2023 року китайська компанія Quzhou Nova закупила у ДЗММ 3,2 тонни мідного сплаву в чушках. Загальна вартість угоди склала близько 7,4 млн доларів. Представники компанії відмовилися коментувати цю інформацію.

По-друге, бойовиками. KibOrg публікує список працівників призивного віку. Деякі з працівників записані як такі, що «служать».

Твердола Ян Михайлович (16.08.1975) — різноробочий. Проживає у м.Углегорськ вул.Красна 29. На своїй сторінці в ОК з 2016 року публікує антиукраїнські дописи.

Шевнін Олександр Миколайович (14.11.1974) — токар. Проживає у м.Дебальцево М-н Східний 8/10. Ярий поціновувач «узкого міра» з 2014 року.

Антонов Юрій Іванович (06.05.1969) — начальник ВМТП. Не має соц. мереж, однак є інша цікава інформація. Проживає у селищі Заводське, 15/37, хоча також має прописку за адресою м.Харків, вул.Тимурівців, 34/31. Російський паспорт 6020 932421.

praczivnyky-dzmm

Смажений кабанчик

Публікуємо телефонний довідник адміністрації, підприємств, установ та організацій міста Дебальцеве.

Деякі морди бачимо вже не вперше, однак злоби до них від того не менше. Зараз зрозумієте:

Захаревич Ігор Володимирович (12.09.1981) — загалом ким він тільки не був: спочатку заступником т.зв. «міністра палива та енергетики», потім «радником з питань електроенергетики та ЖКГ» у «міністерстві транспорту».

Врешті-решт з 2019 року був призначений «головою» адміністрації м. Дебальцево, але і тут просидів до 2022 року, коли був звільнений Пушиліним за неякісну підготовку до опалювального сезону та велику кількість скарг від людей.

Мав провести світло у захоплений у травні 2022 року Світлодарськ, але і тут не впорався. Одним словом — цінний кадр. Ну, нічого Ігорьок, скоро відправимо тебе до смаженого кабанчика Макса. Хоч продовжите розмову про книжки.

telefonnыj_spravochnyk_admynystraczyy_predpryyatyj_uchrezhdenyj_y_organyzaczyj

«Майкоп»

KibOrg натрапив на «витяг з нагородного листа» Пєнкіна Єгора Миколайовича із позивним «Майкоп», спеціаліста загону «Адміністратор».

«Неодноразово виконував бойові задачі у зоні «сво» із забезпечення загонів необхідними матеріальними і технічними засобами».

27 листопада 2022 року транспорт із вантажем, супроводжуваний Єгором, був атакований українською диверсійною групою. Пєнкін нібито особисто вбив двох українських військових. Отже, російське військове керівництво вирішило, що Пєнкін заслуговує нагороди медаллю «За відвагу».

Натомість KibOrg вирішив, що Пєнкін заслуговує на деанон. Через батька Єгора ми знайшли його профілі у Вконтакте: відкритий і закритий. Позивний «Майкоп» росіянин, вірогідно, отримав за місце народження — Краснодарський край, місто Майкоп.

Маріупольське шапіто

Поки KibOrg готував одне з найбільш масштабних розслідувань про викрадення українських дітей на Донеччині, генеральний директор Великого Московського цирку Едгар Запашний приїхав до Маріуполя, щоб до дня Росії промивати мізки поневоленим людям.

А після численних виступів на окупованих українських територіях дав інтерв’ю російським пропагандистам, де провів паралелі з війною в Ічкерії. Каже, мине час і «люди один одного зрозуміють і пробачать».

«На сьогоднішній день ситуація змінилася таким чином, що бійці «Ахмата» йдуть і вмирають за нас із вами в буквальному сенсі цього слова, несучи російський прапор. Я переконаний, що надалі ми прийдемо до того, що з Україною в нас усе буде добре», — заявив російський клоун.

«Генерали»

Щодня KibOrg аналізує тисячі документів. Якісь із них ми публікуємо, а якісь лише після війни стануть неприємним сюрпризом для колаборантів.

Сьогодні публікуємо указ Путіна про присвоєння звань генерал-полковників та одного генерал-майора бойовикам, що вже 9 років воюють проти України.

Дікій Олексій — був одним з організаторів захоплень адміністративних будівель у Донецьку. Причетний до теракту в Оленівці.

Горячев Василь —  «начальник гу мвс» бойовиків «ДНР».

Крюченко Микола — у 2014 відповідав за безпеку на мітингах у Донецьку, коли вбивали проукраїнських активістів.

Мельников Ігор — у лютому 2014 року був головою «народної дружини» і збирав мітинг на підтримку «міліції».

Тарєєв Дмитро — у 2022 допомагав із проведення «референдуму» у Маріуполі.

Шептура Олександр — очолює «убоз» в окупації з 2015 року, однак підозру про держзраду отримав лише у 2022.

Макарченко Олег — брав участь у розстрілі підрозділу 51-ї бригади під Волновахою в травні 2014.

Огоньок

Розповідаємо про дитячий садок «Огонек» в окупованому Кипучому (до 2016 р. Артемівську) Луганської області.

У садочку впроваджена пропагандистська система освіти — для дітей проводять заходи на кшталт «Письмо солдату» або «Под флагом России живу и расту». Керівництво закладу виховує з малечі прихильників країни-терористки.

Утім закономірно на окупованих територіях — пропаганда перш за все, інше не важливо. Тож діти фотографуються під Альонушкою в кокошнику, а не під тіньовими навісами, на які не виділено кошти.

Крім того, у садочку навчаються діти військовослужбовців ворожій армії. Серед них Павло Жук, Вадим Мишанський, Сергій Юдін, Едуард Левченко.

Тепер про тих, хто вчить малечу. Тетяна Щербань — старша вихователька дитсадку. Працює у закладі з 2011 року. Бере активну участь у російських заходах, де навчається стандартам освіти РФ. Разом із нею на передостанньому фото інші виховательки: Олена Харченко (зліва) та Валерія Пасяда (справа).

Вєсті з Дебальцево

Катерина Швець

KibOrg ідентифікував одну із працівниць газети «Дебальцевские вести», пропагандистського ЗМІ окупованої Донеччини, яким керує Неллі Сайніді.

Серед її підлеглих — Катерина Швець. Нам вдалося знайти два її паспорти: старий «днр» та новий РФ, а також робочі документи: трудовий договір і заяву на отримання довідки про доходи.

У прикріплених зображеннях представлені написані у співавторстві зі Сайніді статті Швець із рубрики «Уроки патриотизма».

Генічеськ в окупації

Публікуємо список робітників «управління праці та соціальної політики» окупованого Генічеська. Традиційно ідентифікували деяких:

Зоя Руденко (27.04.1975) — «начальниця» відділу прийому заяв. Прописана у м.Генічеськ, пров.Рози Люксембург, 1. Також знайшли її російський паспорт.

Тетяна Кереб (17.01.1985) — обіймає посаду «заступниці начальниці» відділу нарахувань «управління праці та соціальної політики» окупованого Генічеська. Прописана у м.Генічеськ, вул.Колгоспна, 49. Отримала російський паспорт.

Світлана Володіна (26.11.1983) — обіймає посаду «начальниці» відділу з дуже довгою назвою. Закінчила Херсонський національний технічний університет. Проживає за адресою м. Генічеськ, вулиця Монастирська, 9, кв. 3.

Світлана Гесс (12.04.1972) — «головна бухгалтерка» відділу бухгалтерського обліку та планово-економічної діяльності. Прописана у м.Генічеськ, пров.Чкалова, 2.

Колаборанти з Голої Пристані

“Управління праці та соціальної політики” в окупованій Голій Пристані Херсонської області. Знайшли найголовніших:

Александрова (Жигалова) Юлія Валеріївна (03.02.1988) — м.Гола Пристань, вул.200-річчя Голої Пристані, 109. Обіймає посаду “начальниці” управління праці та соціальної політики Голопристанського муніципального округу. Жигалова є кандидатом на виборах Херсонської області від окупаційної влади, проходить за списками партії “Єдина Росія”.

Пригоцька Інна Вікторівна (04.09.1990) — м.Гола Пристань, вул.Ларіонова, 136Ж, кв.4. Обіймає посаду “заступниці начальниці управління”.

Доки, доки і ще раз доки!

Херсон звільнили майже рік тому, але папір все пам’ятає. Точніше окупантські документи, які ми здобуваємо.

Трубаєв Максим Вікторович (19.07.1986) — смт Нова Маячка, вул. Пролетарська 24. За час окупації встиг засвітитися в декількох списках зрадників. Пішов на співпрацю з окупантами і став начальником кримінального розшуку так званої “поліції”. Людина “талановита”, ось і був переведений у “начальники управління праці та соціальної політики”.

Лисакова (Устюгова) Альона Василівна (15.08.1988) — прописана за адресою м.Генічеськ, вул.Урицького, 18, кв.5. “Начальниця відділу організаційно-інформаційної роботи та електронного документообігу”.

Кметь (Москаленко) Леся Петрівна (01.07.1977) — проживала у Херсоні на вулиці Комкова, 89, корп.2, кв.78. Потім прийшли окупанти і дали їй посаду “заступниці начальниці відділу нарахувань управління праці та соціальної політики”. Отримала російський паспорт, а потім щось в окупантів пішло не так і Росія виявилася у Херсоні лише до осені. От і казочці кінець.

Кіно, на жаль, буде

24 серпня у російський прокат має вийти пропагандистське “творіння” Івана Архіпова під назвою “Квест”. Навмисно лишати посилання на трейлер не будемо, нехай його продовжують дивитися та коментувати проплачені боти.

Однак, на жаль, українці з окупованої Херсонщини вимушені були подивитися його раніше за росіян. До гауляйтера Херсонщини Сальдо звернулося Об’єднання профсоюзів Росії “Соцпроф” із проханням посприяти організації показу фільму для юнаків з Херсонщини.

Друг мого друга теж колаборант

Колаборанти мають дивну звичку випадково помирати на українській землі, а окупанти неймовірну здібність шукати нових людей на місце попередників. Щоб нікого не обділити увагою, команда KibOrg публікує телефонний довідник зрадників з окупованої Горлівки. Спробували знайти “завідувачку сектором з питань територіальної оборони, мобілізаційної та режимно-секретної роботи” Устьян Ганну Володимирівну.

Як будь-яка секретна особа, у соціальних мережах своїм прізвищем вона не підписана, тож ми знайшли Матенчука Сергія Олександровича (05.01.1960 — прописаний у м.Донецьк, вул.Кірова, 119, кв.25), який обіймає посаду “головного спеціалісту сектору”.

А вже у нього в друзях знайшли необхідну нам Устьян Ганну (17.12.1978 — м.Горлівка, вул.Приміська, 19) , яка підписана прізвищем Владімірова. У профілі її ж дата народження, а у друзях син Арам.

telefonnыj-spravochnyk-na-11.07.2022

Нові стандарти освіти у Маріуполі

KibOrg публікує списки “директорів” Маріупольських шкіл, дитячих садків та ПТУ. В основному ми стараємося шукати тих, про кого ще невідомо, але тут окремий випадок:

Бельченко Жанна Миколаївна (31.01.1970 — м. Маріуполь, вул. Челябінська,2) — до повномасштабного вторгнення обіймала посаду голови Кальміуської районної ради профспілки працівників освіти та науки України, однак після 24 лютого 2022 року радо погодилася на пропозицію окупантів стати директоркою школи, у якій сама ж навчалася.

На відео вона, схоже, впроваджує російські стандарти освіти, у які входить насилля та приниження.


KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Підтримати

Хочу щось сказати