Як Луганщина доєдналася до цифрового концтабору 

«Луганська телефонна компанія» зареєстрована ще в далекому 1993 році і аж до 2014 року працювала на благо українців, надаючи телефонні та інтернет-послуги. Після 2014 року компанія продовжила надавати аналогічні послуги, але тепер клієнтами стали окупанти.

Директором «Луганської телефонної компанії» є Шатський Юрій Михайлович, який отримав у 2011 році звання «Почесного громадянина Луганська», але, на жаль, не виправдав надій і перетворився на колаборанта. У 2003 році луганський міні-футбольний клуб «ЛТК», чиїм засновником є Шатський, спонсорувався «Луганською Телефонною Компанією», а вже у 2022 році Юрій Михайлович став її директором.

Шатський Юрій Михайлович

У 2018 році український лікар Олександр Чернов на своїй сторінці у Твіттері опублікував твіт про Шатського, в якому заявив, що той є колабортантом і «оркоспонсором», але це не заважає йому вільно навідуватися до Києва й отримувати виплати від України. Так було до повномасштабного вторгнення, навряд чи Шатський зараз може вільно відвідувати Київ.

Твіт лікаря Олександра Чернова

Сьогодні «Луганська телефонна компанія» надає послуги доступу до Інтернету та мобільного зв’язку низці сумнівних організацій. Наприклад, 10 квітня 2023 року «Луганська телефонна компанія» підписала річний контракт на надання інтернет-послуг із «Центром розвитку дитячого та молодіжного руху» в Луганську.

Цей центр займається поширенням російської пропаганди серед дітей і молоді та готує їх захищати Росію.

Фото зі сторінки “Центру розвитку дитячого та молодіжного руху”

Практично всі комунальні підприємства Луганську мають контракт на надання телефонних або інтернет-послуг із «Луганською телефонною компанією». Наприклад, муніципальне унітарне підприємство «Сватово-тепло», МУП «Сватiвський міськводоканал», державне підприємство так званого  «ЛНР» «Сватовський комплексний центр соціального обслуговування населення» і державне унітарне підприємство «Луганськ газ».

Тепер «Луганська телефонна компанія» має виконувати наказ від так званого «Мінкомзв’язку» Луганська, який свідчить про те, що всі, хто надає послуги зв’язку на території окупованої Луганщини, зобов’язані до 31.12.2023 впровадити на своїх мережах технічні засоби для проведення оперативно-розшукових заходів та організувати зберігання і надання уповноваженим підрозділам ФСБ Росії текстових повідомлень, голосової інформації, зображень, звуків, відео- та інших повідомлень користувачів послугами зв’язку. Отже, дані з телефонів мешканців окупованої Луганщини будуть переглядатися, зберігатися і, за особливої цінності, використовуватися працівниками ФСБ.

Статки «Луганської телефонної компанії» поступово збільшуються. Наприклад, у 2021 році дохід компанії становив 511 тисяч рублів, з них було сплачено 25 тисяч податків, а ось у 2022 році лише за перші півроку компанія заробила 458 тисяч рублів, а податки виросли до 33 тисячі рублів. Середня заробітна плата працівників також збільшується, наприклад в 2020 році середня зарплатня становила 11 102 рублів, а у 2022 вже 18 171 рублів.

KibOrg News публікує повний список співробітників «Луганської телефонної компанії», ці люди підтримують дії і політику Росії на території окупованої Луганщини.

Зважаючи на отриману інформацію, можна зробити висновок, що завдяки такій діяльності провайдерів Луганщина доєднується до цифрового концтабору Російської Федерації, а люди втрачають свободу слова і мають слідувати за тим, про що балакають по телефону, адже кожне «неправильне» слово може викликати зацікавленість зі сторони ФСБ.

Використані в статті матеріали можна завантажити за посиланням.


KibOrg News — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Twitter

Хочу щось сказати