Чергові «страшилки» від російських пропагандистів 

Російська пропаганда запустила чергові «страшилки» для жителів Московії та привід для мотивації потенційного «гарматного м’яса».

Кремлівські пропагандисти скрізь шукають «поганого» і в діях інших бачать собі подібних варварів. А те, що не бачать, додумують і починають видавати відверту брехню за правду.

Військкор Юрій Котьонок впевнено просуває чергову страшилку, що Румунія хоче окупувати Молдову і не тільки.

“Румунія хоче збільшити свою площу Буковиною, частиною Одеської області, включно із самою Одесою, і повністю поглинути Молдову”, – написав репортер у своєму Telegram-каналі.

Країна-окупант усіх «міряє» собою. І подібний матеріал готується не просто так. Перше: війська НАТО в Європі, а значить, Бухарест готовий окупувати Молдову, а там і невизнане Придністров’я, де розміщений невеликий російський контингент, а значить, там росіяни — їх треба рятувати. Друге: за допомогою військ НАТО Румунія хоче захопити деякі землі України. А саме Одесу та область, яку так і не змогла окупувати країна-терорист. Третє, і, мабуть, найважливіше: військами НАТО налякати російську вату настільки, щоб вони самі бігли до військкоматів і йшли воювати з цими «міфічними монстрами», які за словами кремлівської пропаганди йдуть війною на Росію.

Зауважу, що Котьонок вважає себе військовим експертом і раніше озвучував путінський наратив, що європейські країни готують повномасштабну війну з Росією.

Горе-журналіст абстрактно припустив, що окупація розпочнеться через низку заходів політичного, військового та економічного характеру, які внесуть хаос у підконтрольний Києву простір.

І чомусь зовсім упустив реальну допомогу, яку Румунія надає Молдові та Україні.

Наприклад, з початку грудня Румунія почала експортувати газ до Молдови трубопроводом Ясси-Унгени. Основне завдання газопроводу – приєднати молдавську газотранспортну систему до румунської та європейської. За допомогою цього газопроводу влада Молдови має намір знизити залежність республіки від російського «Газпрому» та підвищити енергетичну безпеку країни.

Румунія гостинно приймає українських біженців та продовжує надавати безплатне житло та допомогу.

Після ракетних ударів російськими терористами по енергосистемі України ми почали імпортувати електроенергію з Румунії, нехай у тестовому режимі, але все ж таки. Румунія виділила Україні $400 тисяч на зміцнення оборони та 600 тис. — Молдові. І це далеко не вся допомога Україні та Молдові від сусідньої Румунії.

Можливо, російські пропагандистські байки були розраховані й на українського читача, але ми інші. Українці завжди відрізнять друга від ворога, правду від брехні та здатні розпізнати російські фейки.

Oleksander Voytenko

Закоханий… у свою країну. Пишаюся тим, що я – українець!
Вірю в нашу ПЕРЕМОГУ!!!

Хочу щось сказати