Росіяни змушують жителів окупованих територій переходити на паспорти РФ

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що росіяни змушують жителів окупованих територій переходити на паспорти РФ, погрожуючи переслідуваннями, конфіскацією власності, виселенням з помешкань та звільненням з роботи.

Наприклад, в Мелітополі та околицях, загарбники озвучили нові вимоги до оренди земельних паїв. Люди, котрі мають чинні договори оренди, мають переукласти їх за російським законодавством, а ті, в яких термін дії закінчився – укласти на підставі отриманого російського паспорта. В іншому випадку людину позбавлять права власності.

Також окупанти заявили, що з початку вересня номерні знаки українського зразка на транспортних засобах будуть змінені на російські, за умови наявності російського паспорта у власника транспортного засобу.

Росіяни на блокпостах продовжують перевіряти чоловіків, оглядаючи їх на предмет татуювань, що дає їм змогу паспортизувати жителів, а також присвоювати собі майно тих, які покинули окуповані території.

На Херсонщині окупанти закликали сільгоспвиробників реєструвати свою діяльність і сплачувати “податки” за російським законодавством. Тих, хто відмовиться позбавлятимуть права власності земельними ділянками, а власників агробізнесу будуть висилати в інші регіони.

В Запорізькій області окупаційна адміністрація переводить роботу місцевого бізнесу на податкові стандарти відповідно до законодавства РФ, людям роздали відповідні анкети для отримання громадянства РФ, що є основною вимогою для продовження подальшої роботи.

Крім цього, майже на всіх тимчасово окупованих територіях росіяни погрожують місцевим пенсіонерам, що українські пенсії вони отримувати не будуть, якщо не отримають російський паспорт і  не стануть в чергу для отримання пенсій.

Практично на всіх окупованих територіях Півдня України окупаційна влада змушує підприємців пройти так звану процедуру перереєстрації для якої потрібно отримати російський паспорт.

Хочу щось сказати