Перші суттєві успіхи застосування західної зброї у війні

Нещодавно Збройні сили України ліквідували склад з боєприпасами російських окупаційних військ на Херсонщині, а саме в Новій Каховці. Потужні удари артилерії та систем залпового вогню HIMARS, призвели до загибелі більш ніж 150 військових РФ та знищенню великої кількості важкої техніки.

Вибухи були настільки потужними, що у людей в околицях повилітали вікна, але люди все одно раділи, бо це означає, що Збройні сили України вже близько і деокупація Херсонської області вже «не за горами». Єдине, що людей просять, не підходити близько до місця детонації боєприпасів.

Палаючий склад з боєприпасами у Новій Каховці 11.07.22

Цього разу українськими ракетно-артилерійськими підрозділами нанесено потужне ураження пункту управління Росгвардії поблизу м. Херсон та знищено 4 склади з боєприпасами в різних районах Херсонської області.

Південний напрямок на сьогодні є одним із найбільш перспективних для ЗСУ в плані звільнення від окупантів, адже на ньому немає великої кількості скупчення російських військ та потужних укріплених районів оборони. А нанесення точних ударів по шляхам комунікації армії РФ дасть змогу провести успішний контрнаступ та звільнити українські території.

Другим перспективним етапом звільнення Півдню України є нанесення ударів артилерійськими системами та системами залпового вогню, які були надані Україні західними партнерами. Вони можуть наносити удари на далекі відстані.

Головною ціллю, звичайно ж, є Кримський міст, який сполучає Росію з окупованим Кримом. Він, в свою чергу, має Чонгарський й Армянський переходи до материкової України. Це дасть змогу перервати постачання з окупованого півострова зброї та боєприпасів. На сьогодні, від кількості та якості високоточної та далекобійної зброї, яку надають нам наші партнери, залежить як швидко будуть деокуповані українські території та настане перемога у війні.

Хочу щось сказати