Ніхто не визнавав російським Крим, але всі продовжували торгувати з ним

Нами отримано цікаві документи щодо торгівлі з окупованим РФ Кримом. Як зазначено у файлі, який подається нижче, в період з 20 по 21 травня 2021 року, у Феодосії проходив міжнародний бізнес-форум. Серед представників інших країн варто звернути увагу на учасників з Казахстану, Білорусі, Узбекистану та Вірменії. Нагадаємо, що Крим – це окупована Росією територія, в’їзд на яку, має бути узгоджений спершу з українськими прикордонниками. Тим паче торгівля з державою-окупантом вже давно мала б бути зведена нанівець.

Також, у нас є таблиця з продукцією, яку експортують підприємства Республіки Крим. Не дивлячись на окупацію півострова в 2014 році, такі країни як Білорусь, Киргизія, Казахстан, Болгарія, Індія, В’єтнам, Грузія, Туреччина, Азербайджан, США та інші, принаймні до березня 2021 року все ще продовжували купувати кримську продукцію. В таблиці присутня Україна, в яку АТ “Завод шампанских вин “Новый Свет”” експортувало соду та ігристі вина. До так званих ЛДНР ТОВ “Винный дом Фотисаль” та ТОВ “Новатор” експортували сирні продукти та алкоголь. Окремо до “ДНР” експортувалися кондитерські вироби від ТОВ “Заря”.

Ще в одному файлі, ми можемо наглядно передивитися експортерів Республіки Крим в 2019 та 2020 році. Наведені країни, в які поставлялася продукція з півострова та точні суми, на які були укладені контракти. В Ліван та Туреччину з окупованого півострова відправляли велику кількість українського зерна.

Хочу щось сказати