Псевдомер Херсона Олександр Кобець – хто він такий і чому так старанно приховує свою особу?

Псевдомер Херсона Олександр Кобець – хто він такий і чому так старанно приховує свою особу? Як колаборант діставався з Києва у Херсон, виїхавши з України вже під час війни? І, зрештою, як він донедавна поєднував служіння москві та роботу в СБУ?

Хто такий Олександр Кобець

Олександр Юрійович Кобець, якого 22 квітня окупанти представили співробітникам Херсонської міської ради як «нового очільника міста», народився в Херсоні 27 вересня 1959 року. Втім в нашому місті його знають вкрай погано. Воно й не дивно — зрадник більшість свого життя віддав роботі у спецслужбах, сторінок у соціальних мережах не веде. Тож навіть фото колаборанта віднайти було вкрай складно.

Олександр КобецьОлександр Кобець

До 1991 року Олександр Кобець працював у КДБ, після здобуття Україною незалежності перейшов на службу в СБУ. Тут він займався наглядом та організацією роботи Херсонського нафтопереробного заводу, повідомляють розслідувачі. На початку 2000-х років Кобця перевели до Києва, де він й жив до повномасштабного вторгнення московитів до України.

Приблизно 2010 року зрадник пішов на пенсію й зайнявся бізнесом. Разом з дружиною він заснував Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім «Кобець Компані». Фірма займалася посередництвом у договорах щодо цінних паперів та товарів, також мала ліцензію на виробництво та продаж безалкогольних напоїв, мінеральних вод та соків.

Імовірно ще працюючи в Службі безпеки України Олександр Кобець отримав посаду в київській фірмі, що займалася продажем аміаку, «Украгрохімпромхолдинг». Керівником бізнесу був московит, теж колишній кдбіст, Олександр Бессонов. До слова, наразі колишній роботодавець Кобця перебуває у в’язниці — він так й не повернув у банк гроші, які взяв на заснування бізнесу в Україні.

В самого Олександра Кобця також є борги й навіть судовий вирок. 2018 року він позичив у неназваної фізичної особи 80 тисяч доларів й так і не повернув їх. Згідно з судовими документами, Кобець мав намір за ці гроші погасити інший свій борг, а залишок витратити на обслуговування автомобіля.

Автомобіль, про який ідеться, — це, імовірно, Mercedes-Benz, зареєстрований на його дружину Ганну Кобець. Номерний знак: AA8332CO. Саме на цій автівці подружжя втекло з Києва 7 березня 2022 року.

От тільки виїхало подружжя не на тимчасово окуповані території, а до Європи — 15 березня їх зафіксували на перетині кордону в пункті пропуску «Ужгород». Яким чином Олександр Кобець опинився 26 квітня у Херсоні відомо вже йому одному.

Родина колаборанта

Дружина Олександра Кобця Ганна народилася 1961 року. Вона є фізичною особою-підприємцем в галузі торгівлі. Разом з чоловіком вона ще донедавна проживала у Києві, на вулиці Оболонській. Наразі свою квартиру подружжя покинуло, рівно як і бізнес на Голосіївській вулиці столиці.

Ганна КобецьГанна Кобець

Донька Маріанна Кобець (після заміжжя — Креймер) також має в Україні статус фізособи-підприємця — в галузі підбору персоналу. От тільки жінка вже давно не живе в Україні, перебравшися до країни-агресора. А точніше, до Москви. Там вона заснувала event-агенство свого імені й ще донедавна будувала кар’єру успішної бізнес-леді.

Наразі Маріанна є власницею компанії «KM Events» та співзасновницею «PartyCase». Бере участь в модних заходах Москви, ще донедавна вела свій блог молодий мами в одному з гламурних видань.

До слова, Маріанна, як вдалося з’ясувати, закінчила Московський державний інститут міжнародних відносин за фахом Міжнародні економічні відносини. До того навчалася у Київському інституті міжнародних відносин.

Одразу ж після випуску з МДІМО Маріанна отримала роботу в модному домі модельєра Валентина Юдашкіна, який і дав поштовх її власній кар’єрі.

Маріанна Креймер числиться серед засновниць компаній «Партибокс» (галузь ІТ) та «Альфа Нектар» (розваги). Втім наприкінці 2021 року вийшла з засновників компаній, до переліку яких входила разом зі своїм чоловіком Геннадієм Креймером.

Про родину Маріанни інформації наразі вкрай мало — жінка видалила або приховала усі свої сторінки у соцмережах. Втім в інтерв’ю московитським гламурним виданням Кобець-Краймер розповідала, що має двох синів, старший разом із чоловіком займається тайським боксом у московському спортивному клубі «Икигай».

Маріанна Кобець-КреймерМаріанна Кобець-Креймер Фото: Терористичне джерело

З тих джерел, що нам вдалося віднайти, зазначається, що Маріанна Кобець-Креймер народилася 16 вересня 1987 року, тож наразі успішній московській бізнеследі 34 роки.

Хочу щось сказати