Найяскравіші заяви В’ячеслава Володіна, який вимагав виключити з Ради Європи Україну

Спікер Держдуми Росії В’ячеслав Володін закликав обговорити «виключення України з Ради Європи» через те, що донецькі сепаратисти звинуватили українських військових в загибелі 5-ти річної дитини. Здавалося б, такий гучний заклик від настільки політично вагомої фігури в Росії точно помітять і в Європі, і в Києві, і навіть в США. Але насправді за Володіним давно і міцно закріпився статус політичного балабола, підлабузника і просто рідкісного брехуна.

Отже, давайте згадаємо попередні найбільш яскраві володінскі висловлювання, деякі з яких сам автор намагається видалити і викреслити з історії.

№1 «Є Путін – є Росія, нема Путіна – немає Росії». Це висловлювання В’ячеслав Володін сказав у 2014 році як перший заступник керівника Адміністрації Президента Російської Федерації. Лизнув В’ячеслав Вікторович тоді добре і знатно, і саме ця фраза стала прапором для путінофілів на довгі роки, також ставши, без сумніву, найгучнішою володінской цитатою.

№2 Інтерв’ю 2010 про «перспективи Росії через 10 років». Почнемо з цікавою передісторії: Тираж друкованого видання з цим інтерв’ю був успішно знищений ще в 2014 році, коли стало остаточно ясно, наскільки ж далекий був Володін від реальності. Потім почалася нещадна війна з видаленням фотографій статті з інтернету (саме так вчинили на ресурсі “ЯПлакалъ” і безлічі інших рангом нижче). Що примітно, сам Володін старанно уникав питання про достовірність інтерв’ю ще кілька років, і тільки після закінчення інформаційної зачистки, устами своїх помічників заявив, що «так і не було такого інтерв’ю». Але рукописи, як відомо, не горять, а інтернет вперто пам’ятає все.

Отже, в 2010 році В’ячеслав Володін розповідав, що сланцеві технології – це афера ушлого Заходу, але Росію такими дурницями не обдурять. Нафта буде по 200 доларів до 2020 року, сланці здуються, Росія пережене Китай і Індію і почне переганяти Америку. А ось Іммануїл Кант – це масштаб тільки за мірками убогих на інтелектуалів німців, тоді як за мірками Росії – це вчений сільського масштабу.

№ 3 Розповідь про те, як Володін в Афгані американський «Абрамс» ножем переміг. З друкованими ЗМІ у Володіна відверто не ладилося: за старовинною комсомольської звички він любив розповідати найрізноманітніші легенди і міфи. В основному – про себе коханого, звичайно ж. І ось одного разу на маленькій містечковій зустрічі з ветеранами В’ячеслав Володін, який жодного дня не служив в армії, розповів, що насправді служив таємно, в спецназі. І був в Афганістані, де три дні без їжі і води американський «Абрамс» вистежував, поки не підстеріг вийшовший “по нуждє” екіпаж.

До речі, коли скандал через сказане розгорівся не на жарт, сам Володін тут же заявив, що «це все підступи Порошенко в помсту за критику української влади».

№4 Історія про те, як Україна і США на пару керують Росією через фейки. Відразу перейдемо до цитування офіційних російських новин: «Спікер Держдуми В’ячеслав Володін заявив, що поширення фейковий новин є одним із способів реалізувати «кольорову революцію» в Росії. За його словами, «цілком очевидно, що це недружні кроки, втручання в наші внутрішні справи» з боку інших держав, в тому числі України і США».

Правда, російські журналісти сильно такою турботою про державу не переймаються, тому вирішили уточнити у Володіна, чи є фейком фраза «Христос воскрес!». Загалом, ключову роль України і США в управлінні Росією через фейки багато в Росії вперто відмовляються визнавати.

А ось на закуску все ж візьмемо вже цитату не найбільш Володіна, а про Володін. Справа в тому, що в рідній для В’ячеслава Вікторовича Саратовської області є такий депутат Микола Панков – чиста володінская креатура. І цей депутат якось запропонував садити у в’язницю тих, хто поширює «чутки про нетрадиційну орієнтацію шефа». Прямо грудьми Панков став на захист п’ятої точки Володіна, а шматок прямої мови цього депутата ми просто змушені привести цілком: «А я с Вячеславом Викторовичем не один год знаком. За его ориентацию головой ответить готов! И в бане я с ним неоднократно бывал, и за мылом смело нагибался много раз перед ним! И в разведку с таким пошел бы! А грязные сплетни еще и наши западные недруги раскручивать пытаются тоже. Володин ведь красавец-мужчина: ноги стройные, сам статный, ягодицы упругие. Наш саратовский витязь! И вот у этих западных недругов-извращенцев зависть, что такой мужчина у нас есть, да наш, нормальный! Вот и свою долю сплетен накидывают, своим лекалом русского человека обмерять пытаются».

Також, згадується старий анекдот про те, як В’ячеслав Володін прийшов до Державної Думи:

«- Добрий день, назвіть ваше прізвище, будь ласка!

– Я – Володін.

– Та ми тут всі Володіни, а прізвище-то у вас яке? »

І ось коли ця людина з пружними сідницями і навичками ножем розкривати «Абрамс» на повному серйозі ставить вимоги перед Радою Європи, то сприйняття світових політиків буде абсолютно однозначним і передбачуваним. З іншого боку, Володін навряд чи так вже сильно дурніший інших своїх російських колег-політиків: він просто говорить частіше і кричить голосніше. Тільки-то і всього.

Хочу щось сказати