Рапопортleaks: Презентація з агітаційними проєктами Петра Кірьяна

Серед купи документів в дампі електронної поштової скриньки Б.Рапопорта є презентація з агітаційними проєктами, автором якої є Петр Кірьян, “руководитель Лаборатории социальных исследований Института региональных проблем (ИРП)”.

Він є розробником, він же є і експертом, який надає коментарі ЗМІ відсторонено, ніби то як незалежна особа. Це є одним з прийомів, який в Кремлі широко застосовують, по дампу Рапопорта таких “експертів” можна легко встановити.

https://www.krsk.kp.ru/daily/27151.5/4247377/

Цей “експерт” розказує, що волонтери круче політтехнологів, успіх кампанії забезпечили саме вони. А те що застосування волонтерів то є політтехнологічний задум він, звісно, замовчує.

В цій презентації є прийом “Керовані вороги”, коли в топових шоу на ТВ протилежну владній позицію відстоюють якісь неприємні люди, з якими пересічна людина ніколи б не схотіла солідаритизуватися. В даному випадку з голосуванням щодо конституції вони збиралися використовувати тему ЛГБТ (див.скрін). Але цей же прийом вони застосовують і щодо війни з Україною, коли такими керованими ворогами на російському телебаченні підпрацьовують деякі українські громадяни.

Недарма майже всі вони вже на обліку в Миротворці.

Хочу щось сказати