РАПОПОРТLEAKS: МЕДІА В УКРАЇНІ ВІДКРИТІ ДЛЯ РОБОТИ З АГРЕСОРОМ

Перед окупацією Криму управління Суркова розробляло плани агресії, в яких відзначено, що майже всі інформаційні ресурси АРК відкриті до співпраці.

Сьогодні ми хочемо показати чому наша держава виявилася беззахисною перед агресором. В дампі поплічника Суркова, топового російського чиновника Бориса Рапопорта, який розробляв плани російської агресії проти України, є цікавий документ, створений на початку січні 2014.

Кремлівські політтехнологи збиралися втручатися в українські вибори, зібрали детальну інформацію про всі інформаційні ресурси Автономної республіки Крим: регіональні телеканали, друковані та онлайн-ЗМІ, рекламні агенції, інтернет провайдери тощо. І майже навпроти кожного написано – “Канал открыт для работы”. Єдине виключення – це ТРК “Бріз” міноборони України.

Як же ми можемо протистояти російській агресії, якщо наші медіа розкриті і є майданчиком для інформаційної війни РФ?

Бюджет на вибори від 25 до 100$ на одного виборця.

Медіаплан знайдено в листі датованому 09.01.2014, який отримано Рапопортом від референта – Романенко Игорь Владимирович, +79162186761, romanenko_iv@gov.ru, i.v.romanenko@mail.ru

В період з кінця 2013 до початку 2014 в сурковському управлінні розробляли план безкровного захоплення України економічними та інформаційними методами. Точкою входу в Україну був обраний Крим, в який планували вкласти великі інвестиції, тобто просто все скупити – землю, бізнес, зробити вкладення в туризм і інфраструктуру. Як ключовий елемент в їх агресивних планах розглядався Керченський міст.

РапопортLeaks: керченський міст як ключовий фактор російської агресії

Не менш важливим напрямом агресії розглядався інформаційний. Наприклад, в дампі є лист про створення в Україні телеканалу з російським інвестуванням з метою створення позитивного іміджу росії та бізнесу з росією.

РапопортLeaks: проєкт створення в Україні телеканалу з російським інвестуванням

Хочу щось сказати