Заслужений артист Білорусі п’ять років виступає в «ДНР» і «ЛНР» – і навіть отримав від них нагороду

Соліст групи «Сябри» Сергій Герасимов протягом останніх п’яти років особисто приїжджає з розважальною програмою в окуповані Луганськ, Алчевськ і Кіровськ і виступає перед російськими бойовиками, передає«InformNapalm».

Сергій Герасимов разом з Сергієм Моховіковим (ліворуч). Фото –

8 травня Центр «Миротворець» включив Сергія Герасимова в базу даних «Чистилище» за «порушення державного кордону України з метою проникнення на окуповану російсько-терористичними бандитськими формуваннями територію України» та «свідому участь в антиукраїнських пропагандистських заходах».

Сергій Герасимов гастролює по Донбасу з 2014 року. У 2015 році він виступав у захопленому Алчевську перед бойовиками бандформування «Прізрак».

Поїздки на окупований Донбас музикант влаштовує разом з російським актором Сергієм Моховіковим, який, за даними «Миротворця», фінансово допомагає бойовикам.

У 2016 році отримав звання почесного громадянина Кіровська від окупаційної влади міста.

У лютому 2019 року голова «ЛНР» Леонід Пасічник особисто нагородив Сергія Герасимова почесним знаком «Від вдячного народу ЛНР».
  • Сергій Герасимов народився в 1961 – му в Московській області в сім’ї професійних артистів військових ансамблів. Живе в Мінську. Грає на акустичній гітарі і скрипці, соліст вокально-інструментального ансамблю «Сябри». Заслужений артист Білорусі. Нагороджений медаллю Франциска Скорини.

Посилання на статтю: https://belsat.eu/ua/news/zasluzhenij-artist-bilorusi-pyat-rokiv-vistupaye-v-dnr-i-lnr-i-navit-otrimav-vid-nih-nagorodu/