Suddeutsche Zeitung: У Німеччині судять бойовика, який воював на Донбасі за «ДНР» у 2014 році

У Мюнхені розпочався суд над 48-річним громадянином Німеччини, росіянином з походження, який у 2014 році пройшов військову підготовку в Санкт-Петербурзі і воював на боці бойовиків проти України. Про це повідомляє Suddeutsche Zeitung,

«Він пройшов тренувальний табір у націоналістичному підрозділі «Імперський легіон» і воював проти України в серпні 2014 року. Тепер 48-річний чоловік повинен буде постати перед судом. Він відкидає суверенітет колишньої радянської країни», — йдеться в повідомленні.

У прокуратурі також уточнили, що дії злочинця були спрямовані на повалення державного ладу. Якщо його провину доведуть, чоловікові загрожує кримінальна відповідальність. Для прийняття рішення судом виділено три дні.

За інформацією російського RTVI, бойовиком виявився племінник телеведучого Дмитра Кисельова — Сергій Кисельов. Розслідування проти нього почалося в кінці 2017 року, а в травні 2018 поліція отримала європейський ордер на його арешт. Затримати чоловіка вдалося в Болгарії, після чого його депортували до Німеччини.

З 1994 року затриманий має сан священика: він кілька років служив у Казанському соборі на Красній площі. До Німеччини він переїхав у 1996 році, де служив у баварському Інгольштадті й сусідньому Зальцбурзі.

Посилання на статтю:  https://thebabel.com.ua/news/26432-nimechchina-sudit-nacionalista-yakiy-voyuvav-proti-ukrajini-v-2014-roci