Українські Хакери KibOrg Зламали Базу Даних Російського Союзу Автостраховиків

Команда KibOrg зламала базу даних Російського Союзу Автостраховиків. До рук українських хакерів потрапило понад 1.5 ТБ персональної інформації російських водіїв та їхніх автівок.

Чим займається РСА?

Як зазначено на офіційному сайті Союзу, РСА – це перше у Росії профоб’єднання на страховому ринку, статус якого закріплено законом. Його роботу контролює Банк Росії. Станом на 2021 рік РСА співпрацював з 41 російською страховою компанією.

До 2024 року кількість членів скоротилася до 34 страхових компанії. Серед найбільш відомих значиться «Росгосстрах», яка була найбільшою страховою компанією Росії. Однак зараз «Росгосстрах» поступилася «СОГАЗ», яку віднесено до системоутворюючих. Серед інших іменитих учасників також є «Тинькофф Страхование», «Сбербанк страхование», «АльфаСтрахование» та інші.

Читайте також: Злам Альфа-Банку: три місяці потому

Союз був створений у серпні 2002 року і відтоді зобов’язаний вести єдину базу даних полісів ОСЦПВ, куди усі страховики-члени зобов’язані передавати дані про кожен договір та страховий випадок, а отже й усю супутню інформацію щодо належного користувача, параметрів авто тощо.

Щодо Зламу

Команда KibOrg здобула базу даних РСА за останні 15 років. Вона містить мільярди записів, а її загальний розмір складає понад 1.5 ТБ.

Ми публікує частину бази даних РСА:

База РСА містить дані про ПІБ, дату народження, інформацію про водійське посвідчення, паспорт, марку та модель авто, VIN-код, номерний знак, а також деякі характеристики автівки.

Преміальні автівки російських пропагандистів та автовиробників

Ми поцікавилися, на яких автомобілях їздять головні пропагандисти Кремля, а також генеральні директори підприємства «Москвич» та АвтоВАЗ.

До прикладу, Володимир Соловйов має у своєму автопарку Mercedes-Benz S-Klasse на номерах «С400СС77RUS». Цікаво, що в базі міститься інформація про три S-Klasse на однакових номерах – 2010, 2013 та 2018 років випуску. Окрім того, Соловйов має декілька мікроавтобусів Mercedes-Benz для супроводження: Viano 2013 року, Vito 2015 та V-Klasse 2020.

Серед автомобілів, які були придбані, імовірно, для колекції, числяться раритетний Rolls-Royce Silver Spur 1960, Porsche 911 2005 року, BMW Z3 1996 та Jeep Wrangler 2007 з Mercedes-Benz R-Klasse 2006.

Цікаво, що вже під час повномасштабної війни з Україною та після введення міжнародних санкцій проти пропагандиста, Соловйов придбав ще як мінімум три автівки – два мікроавтобуси Mercedes-Benz V-Klasse та Toyota Granvia. Обидва 2022 року випуску, які пропагандист оформив на себе у жовтні та листопаді того ж року, а також Mitsubishi Pajero 2019 року. Вона була куплена у січні 2023 року.

На відміну від свого колеги, Дмитро Кисельов не може похвалитися великим автопарком. У своїх володіннях пропагандист має декілька мотоциклів, серед яких BMW F650GS 2004 року та DUKATI HY PERMOTARD 796 2012 року, а також пару Land Rover 2002 років, один з яких, схоже, був спалений партизанами у Криму. Дружина Марія має Range Rover Evoque 2016 року, до якого Дмитро має дозвіл на користування.

Президент АвтоВАЗ Максим Соколов, як і його співгромадяни, полюбляє німецький автопром. Хоча Соколов і не є власником жодного авто, він має безліч дозволів на користування. Так, його син Максим є власником трьох автівок: Mercedes-Benz V-Klasse, кабріолет BMW Z4 2019 років випуску, а також BMW 840 2020 року.

Директор «Москвича» Дмитро Пронін має у володінні лише один Mercedes-Benz E-Klasse 2008 року. Однак також має дозвіл на керування Mercedes-Benz GLK-Klasse, який належить дружині.


KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Підтримати

1 комент