Зимовий KibOrg

Останнім часом в українському медіапросторі все частіше лунають заклики до блокування Telegram в Україні. Ми зберегли усі наші напрацювання за три місяці зими в одному матеріалі на сайті команди KibOrg.


КВН завжди був інструментом пропаганди, яким вміло користувалася російська влада. Тепер і наші люди на окупованій території Запорізької області вимушені споживати такий контент.

Між іншим, сьогодні має відбутися «фінал гри КВН Запорізької області». Окупанти плануються нагнати 300 людей масовки у Палац культури у Мелітополі.

Контактною особою зазначений Мацевич Дмитро Володимирович (27.01.1983). Він має прописки у Харкові: вул.Старошишківська, 2, кв.10, а також у Полтаві: вул.Головка, 18, кв.220.

За даними сайту Миротворець, у 2014 році Мацевич був учасником захоплення Харківської ОДА, а також учасником антимайдану в Києві. Був членом молодіжного руху «Молоді регіони» від «Партії регіонів». Нині ж обіймає посаду «начальника відділу розвитку добровольчості та взаємодії з НКО».

Він же у листопаді 2023 року брав участь у «патріотичній сесії “Вместе Zа правду”», яка проходила у Ростові. Учасники обговорювали «Безсмертний полк» та його роль у російській пропаганді.


Публікуємо свіжий список 25 нагороджених колаборантів та окупантів з «федеральної податкової служби» окупованої Херсонщини та Криму.

Ідентифікували деяких особливо цікавих персонажів:

Сахарук Валерій Адамович (02.08.1959) — обіймає посаду «начальника управління кадрів федеральної податкової служби». До 2019 року проживав у Волинській області за адресою м.Ковель, вул.В.Івасюка, 9, кв.3. Після цього мав прописку в м.Москва, вул.Гурьянова, буд.19, кв.71. Примітно, що він мав російський паспорт ще з 2005 року.

Шиналієв Тімур Миколайович (20.07.1987) — «начальник управління спеціальних проєктів». Народився у Москві, де й проживав за адресою м.Москва, б-р.Чонгарський, буд.15, кв.177/178. Працював у московській податковій, однак, схоже, перебрався до окупованих територій України.

Груненко Олексій Валентинович (29.10.1974) — є «в.о. керівника управління федеральної податкової служби» окупованої Херсонщини. Проживав за адресою м.Херсон, вул.Енгельса, 15, кв. 61.


Ільченко Олексій Генадійович (30.05.1989), який проживав за адресою м.Херсон, просп.200-річчя Херсона, 7, корп.1, кв.166, просить Путіна допомогти отримати житловий сертифікат для мігрантів з Херсону. Довести, що він там жив не може через тимчасову реєстрацію в РФ, адже отримав російський паспорт ще в 2020 році.

При цьому виступає за «рускій мір» — публічно підтримує окупантів, бере участь у концертах та мітингах на підтримку збройної агресії Росії, а також допомагає з гуманітаркою для російській окупантів. Ба більше, є членом партії «Єдина Росія», а тепер, бач, боїться повертатися, щоб спробувати продати квартиру у Херсоні, якщо сертифікат не дають.

У цій історії явно є прогалина. Зараз Ільченко проживає у Саратові на пр-кт. Ентузіастів 56/1 61. Ну, і навіщо ж йому тоді гроші за втрачену квартиру? Або нехай би вже приїхав і ми б організували йому сертифікат на 10 років проживання в однокімнатній квартирі з решітками замість вікон.

Його фотографію, до речі, взяли зі сторінки дружини.


Перелік зрадників, яких подають на присвоєння «класного чина “державний радник Херсонської області 1 класа”». Серед них:

Засядько (Пилипчак) Юрій Віталійович (03.05.1961) — «начальник загального відділу». Має прописку в м.Херсон, смт Комишани, вул.Чапаєва, 38. Володіє декількома земельними ділянками. До повномасштабного вторгнення працював у Херсонському обласному військкоматі.

Щербакова Лариса Костянтинівна (02.04.1974) — «начальниця відділу забезпеченням ліками та виробами медичного призначення». До повномасштабного вторгнення працювала в аптеці. Має прописку в м.Херсон, вул.28-ї Армії, 2, кв. 58.

Немитова Дінара Закірзянівна (08.10.1977) — є «начальницею відділу праці та заробітної плати». До повномасштабного вторгнення працювала у Новотроїцькому відділу освіти районної держаної адміністрації, а також у Херсонській міській стоматологічній поліклініці. Має прописку у Херсоні за адресою Херсон, просп.Ушакова, 62А, а також у м.Сімферополь, вул.Рилєєва, 4, кв.903. Фотографію не знайшли.



Продовжуємо викривати колаборантів з окупованої Херсонщини. Сьогодні «міністерка фінансів»:

Олена Бельмега (03.01.1965) — проживала у м. Херсон, пров. 2 Придніпровський, 10. До повномасштабного вторгнення понад 20 років очолювала Херсонський філіал ПриватБанку. З травня 2023 року обіймала посаду «в.о. заступника міністра фінансів» окупованої Херсонщини, а вже з утворенням так званого «міністерства фінансів» за свою вірну службу загарбникам отримала посаду «в.о. міністерки».

Примітно, що Бельмега намагалася робити політичну кар’єру ще у 2015, коли балотувалася до Херсонської обласної ради 7-го скликання від партії «Відродження», однак не була обрана. Взяла реванш у 2023 році і була висунута окупаційною владою кандидаткою на «виборах» Херсонської області, проходила по списках партії «Єдина Росія».


Про створення «добровольчого загону імені В.П. Маргелова» було оголошено гауляйтером Херсонської області Володимиром Сальдо в жовтні 2022 року і з тих пір, схоже, окупанти так і не змогли одіти та взути своїх бойовиків.

Укомплектованість російських терористів становить всього 37%. Про це повідомляє перший заступник міністра оборони РФ. При тому російські пропагандисти не забувають нагадувати у ЗМІ про «один із найбільш високотехнологічних підрозділів, створених на базі загону» або про те як окупанти воюють в районі села Кринки Херсонської області.

Планувалося, що у загін увійде півтори тисячі бійців. Набір нібито триває постійно, а у березні 2023 року окупанти вихвалялися, що близько 600 людей подали заявки на вступ до збройного формування. Схоже, тепер окупанти вимушені будуть скоротити чисельність загону.


Сьогодні зовсім коротенький списочок на двох зрадників з «офіційного представництва Херсонської області у Криму»:

Запоріжська Світлана Василівна (30.03.1985) — має прописку у Херсонська обл., с. Іщенка, вул. 8 Березня, 12. В окупантів обіймає посаду «офіційної представниці Херсонської області у Криму».

Землянський Антон Павлович (24.08.1981) — проживав у м.Судак, вул. Партизанська, 10. Зрадник з 2014 року — у Криму працював у «адміністрації Сімферопольського району». За даними Миротворця Землянський допомагав окупантам під час захоплення півострова, а також керував акціями проти євромайданівців у Криму.


Здавалося б війна і хто як не росіяни краще за всіх знають як нищити туристичний потенціал цілих регіонів, але ж ні! В окупованій Херсонщині діє «міністерство курортів та туризму», а його співробітники навіть вимагають надбавки «за особливі умови»

Толчина Юлія Володимирівна (16.04.1971) — прописка у м. Херсон, вул. Лавреньова, 9, кв. 214. Обіймає посаду «начальниці управління».

Шарій (Стрюченко) Тетяна Борисівна (04.09.1979) — м.Генічеськ, вул.Курасова, 12, кв.35. До повномасштабного вторгнення працювала у виконавчому комітеті Озерянської сільської ради народних депутатів. Нині обіймає посаду «начальниці відділу».

Криштофор Світлана Валентинівна (22.08.1975) — проживала у Криму в Сімферопольському р-н, смт Молодіжне, вул. Будівельників, 1, кв. 9. Працювала у Сімферопольській міжрайонній державній податковій інспекції. Нині обіймає посаду «ведучої спеціалістки» у «міністерстві курортів та туризму».


2023 рік не був легким і 2024 навряд-чи буде, але, принаймні, ми знаємо, який окупанти склали «Прогноз соціально-економічного розвитку Херсонської області на 2024-2025 роки». Звісно, з припискою «якщо доживуть».

Так, наприклад, окупанти зазначають, що Херсонська область має можливість вирощувати щорічно не менше 2 мільйонів тон зерна, 1 мільйон овочево-баштанної продукції тощо. Також окупанти поклали око на завод «Паллада», вироблявший судноремонтні плавучі доки, зокрема, й на експорт. Знають росіяни й про «Цюрупинський паперовий комбінат» — найбільший у СНД виробник фільтрованого паперу та нетканих матеріалів спеціального призначення.

Команда KibOrg неодноразово висвітлювала факти «націоналізації» українського покинутого майна на окупованих територіях. Ми готуємо велике розслідування про крадене українське збіжжя і те, куди його експортують окупанти. Дочекайтесь!

prognoz_soczyalno_эkonomycheskogo_razvytyya_hersonskoj_oblasty_na
chaplynska-vcza-2

Команда KibOrg публікує список на 296 осіб Чаплинської «ВЦА», які подавали персональні дані на відкриття російських банківських карт

Таблиця містить інформацію про ПІБ, дату та місце народження, паспортні дані, а також номер мобільного телефону, обійману «посаду», дату прийняття на роботу, а також посадовий оклад.


Окупанти та колаборанти дуже полюбляють преміювати один одного. Тим паче напередодні нового року треба було себе побалувати якою-ніякою копійчиною. Сьогодні публікуємо список з «служби цін та тарифів» окупованої Херсонщини. Ідентифікували деяких:

Маслов Марат Сергійович (29.12.1987) — до повномасштабного вторгнення працював у Комітеті по цінам і тарифам Московської області, а також у Федеральній антимонопольній службі. Проживав у м. Москва, вул. Ісаковського, буд. 2, к. 2, кв. 110. Нині отримав посаду «в.о. керівника служби цін та тарифів» окупованої Херсонщини.

Златанова Олександра Олександрівна (24.10.1992) — м. Генічеськ, вул. Крупської, 16, кв. 2. У 2017 році закінчила економічний факультет ХНУ ім. Каразіна. Після підриву Каховської ГЕС координувала пункти тимчасового розміщення постраждалих.


Якими б недалекоглядними нам не хотілося бачити росіян, однак свою справу вони знають і роблять з перемінним успіхом. Достеменно відомо, що безпілотники в нинішній війні грають одну з провідних ролей. Росіяни прекрасно усвідомлюють перспективи використання таких апаратів і намагаються їх всесторонньо розвивати.

Так, напочатку 2023 року була створена «Регіональна рада галузі безпілотних авіаційних систем (БАС)». Основана задача ради — координація створення та реалізації регіональних програм розвитку БАС, контроль реалізації державного замовлення в суб’єктах РФ, обмін практиками застосування БАС тощо.

Літовко Марія Олександрівна (20.09.1986) — єдина з усіх окупованих українських регіонів призначена до «ради». Має прописку у м. Москва, пр-кт Новоясеневський, буд. 5, к. 1, кв. 189. Нині обіймає посаду «заступниці губернатора» Севастополя. До цього обіймала посади у «департаменті економічного розвитку» Севастополя, а також «департаменті пріоритетних проєктів розвитку міста Севастополя».


Публікуємо список з 9 зрадників з Каховської «ВЦА»

Тельник Віра Ігорівна (31.07.1962) — до повномасштабного вторгнення проживала за адресою місто Каховка, вулиця Пушкіна, буд. 67, кв. 14. Нині обіймає посаду «головної спеціалістки відділу економічного розвитку» так званої «військово-цивільній адміністрації» Каховської міської територіальної громади Херсонської області.

За інформацією ЦЖР, Тельник допомагає окупантам у «перереєстрації» підприємців на російське законодавство. Як вказують журналісти, на всіх документах так званої «ВЦА» Каховки вказаний саме її номер телефону.


Знайшли ще пару анкет колаборанток з попереднього посту

До вашої уваги, Баранова Юлія Сергіївна (06.09.1990) — обіймає посаду «заступниці керівника служби цін та тарифів» окупованої Херсонщини. Проживає за адресою м.Генічеськ, вул.Колхозна, 18. У жовтні 2022 року відмовилася від громадянства України з «політичних переконань».

До повномасштабного вторгнення працювала бухгалтеркою та головною спеціалісткою відділу бухгалтерського обліку та звітності Управління житлово-комунального господарства Генічеської міської ради.

Зі Златановою вже знайомі.


Ситуація наступна: Росія воює з Україною, а Радянський Союз прийшов їх мирити. Ми і самі не повірили б у те, про що пишемо, якби не один доволі сюрреалістичний документ.

У листі Корякіна Володимира Степановича (13.07.1946), який проживає у місті Електросталь, вул. Жовтнева, 17, кв. 11 до прес-секретаря Президента РФ Пєскова йдеться про необхідність призначення часу, дати та місця проведення переговорів для врегулювання конфлікту з Україною. Зазначається, що у цій нелегкій задачі тільки «влада СРСР може зупинити воєнний конфлікт, що виник».

Примітно, що у 1997 році Корякін балотувався у депутати Електростальської міської ради. Та ми не були б командою KibOrg, якби не захотіли дізнатися більше про нинішній «СРСР» і знайдена інформація злегка шокувала нас.

Дурка не закінчиться ніколи або як «СРСР» у 2022 році проводив «вибори» в Україні

В якості доповнення до попереднього посту публікуємо повідомлення «центральної виборчої комісії СРСР». Отже, це не просто секта адептів неіснуючого союзу, а організація, яка навіть проводить «вибори».

Як виявилося, «вибори депутатів СРСР» в Україні проходили 24 вересня 2022 року. Якщо хочете зламати собі мозок, обов’язково приділіть хвилину уваги на текст самого повідомлення, в якому якимось чином переплетені «нацистсько-фашистська хунта Німеччини», «СРСР» та «Російська Імперія».

Сайт, який вказано у шапці листа веде на так звану «Царську Канцелярію», у якій і спочивають Російська Імперія, СРСР та «союз корінних народів русі». Там можна знайти й «підсумкові протоколи з виборів» у 2022 та 2023 роках «депутатами» від вільних та окупованих територій України.

Найцікавіше, що частина з тих, хто мав би стати «депутатами СРСР» на окупованих територіях України, є бойовики незаконних збройних формувань ще з 2014 року, а також колаборантами.

До прикладу, Серьоженко Олександр Анатолійович (17.03.1965) — має прописку в м.Горлівка, вул.Велетня 45, кв.16. За даними Центру Миротворець у 2014 році брав участь у війні на сході України, був начальником медичної служби. Нині є членом «народної ради ДНР». У 2022 році був внесений до санкційних списків України, Японії, Канади, Швейцарії та ЄС. У 2022 був «кандидатом» від міста Бахмут, хоча на той момент за місто тільки тривали бої.

Стяжкіна Олена Борисівна (20.04.1958) — прописка у м.Макіївка, квартал Північний, 15, кв.21. Після окупації частини Донеччини обіймала посаду «заступниці голови департаменту електроенергетики Міністерства ПЕК ДНР». Внесена до санкційних списків Канади та України. Була «кандидаткою у депутати» від центрально-міського району Кривого Рогу.

Остання частина про «кандидатів СРСР» в Україні та самопроголошеній ПМР

Матрус Ігор Вікторович (27.07.1981) — має прописку в м.Макіївка, Зелений мікрорайон, 34, кв.118. Обіймав посаду «заступника голови адміністрації міста Макіївка» та є членом ОД «ДР». Також внесений до санкційних списків. Був «кандидатом у депутати» від Інгулецького району Кривого Рогу.

Доні Вадим Михайлович (02.12.1981) — є «депутатом» та «головою» так званої «Тираспольської міської ради» самопроголошеної Придністровської Молдавської Республіки. Судячи зі злитих баз даних російської МВС, з 2017 року має російський паспорт. Був «кандидатом» від Тирасполю так званого Тираспольського уїзду.

Отже, так звана сучасна «СРСР» це не просто набір якихось нікому не відомих маргіналів, а зібрання цілком значимих проросійських персонажів, при чому не тільки з Росії або окупованих територій України, але й самопроголошеної ПМР.


Росія готується у березні 2024 року до чергового царського обману президентських псевдовиборів. Хвилюючись, що їхній чинний кандидат Путін не отримає 120%, до «голосування» допускатимуть мешканців тимчасово окупованих українських територій без російських паспортів!

Окупанти використовують різного роду адмінресурс у вигляді соціальних служб, освітніх та позаосвітніх установ. Підіграють цьому фарсу з псевдовиборами і деякі колаборанти.

Нещодавно у Шахтарській дитячо-підлітковій спортивній школі в окупованому с.Малоорлівка Донецької області з’явилися листівки з приміткою, що в приміщенні буде окупаційна виборча комісія.

Очолює установу Сушкова Тетяна Олегівна — м.Шахтарськ, мікрорайон 7, буд.19, кв.25.

Через тиск, обман, примус Кремль прагне залучити мешканців ТОТ до свого незаконного виборчого процесу. Важливо знати та оприлюднювати імена всіх посібників окупаційних адміністрацій, щоб після звільнення українських територій вони обов’язково понесли покарання за зраду України.


Сьогодні публікуємо списки працівників трьох «державних» підприємств окупованої Донеччини, а саме «ДонбасТеплоЕнерго», «ДонбасГаз» та «Вода Донбаса», які відповідають за виявлення, облік та «націоналізацію» покинутого українського майна.

Куделя Олеся Романівна (21.02.1984) — прописка у с-ще Обрив, вул.Ковальчука, 20. У 2022 році отримала російський паспорт. Обіймає посаду «заступниці начальника Маріупольського управління з газопостачання та газифікації ГК Донбасгаз».

Богінська Тетяна Миколаївна (20.02.1959) — останнє місце проживання у м.Маріуполь, вул.Казанцева, 144. Раніше працювала у Маріупольських тепломережах. Нині є «ведучим юрисконсультом».

Хлопчур Лариса Адольфівна (22.03.1963) — проживає у м.Торез, м-р 4, 35, кв.36. Обіймає посаду «начальниці виробничого відділу ДП ДНР Вода Донбаса».


У сонячному Криму воно всяко луччє ніж в Іркутську

Певно, так собі і подумала Дворяшина Юлія Георгіївна (13.07.1980) з селища Луговського Іркутської області і переїхала до Криму напередодні повномасштабного російського вторгнення.

За декілька місяців роботи у поселенні Родникове під Сімферополем була висунута на нагородження подякою «голови» окупаційної адміністрації Сімферопольського району у зв’язку з «Днем возз’єднання Криму з Росією».

А команда KibOrg не спить. І день, і ніч шукає тих, хто вже завтра скаже «Вобщє нє хочу уєзжать із Крима, на столько всьо душевно…».


Публікуємо список 30 колаборантів з Херсонщини, які подавалися на навчання у російській академії народного господарства та державної служби при Президенті РФ.

Серед студентів закладу засвітилися наступні персони:

Семенчев Ігор Григорович (02.09.1958) — колишній депутат Херсонської міської ради від Блоку Володимира Сальдо. Останнє з місць проживання у смт Антонівка, вул.Червоноармійська, 2Б. У 2022 році Подільська окружна прокуратура міста Києва оголосила про підозру Семенчеву. Має сина, який також пішов на співпрацю з окупантами.

Барнак Андрій Павлович (22.12.1963) — прописка у м.Херсон, вул.Москвіна, 45. До повномасштабного вторгнення працював у ДСНС по Херсонській області. Має власність у с. Красне, вулиця Маркса Карла, буд.23.


Знайшли резюме «директора Херсонської залізниці» Геннадія Кузнєцова

Уродженець Житомирщини Кузнєцов, закінчив Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара по спеціальності «Вагонобудування та вагонне господарство». Після цього до 2011 року працював на залізниці. У 2022 році пішов на співпрацю з окупантами, отримавши посаду «першого заступника директора» залізниці. Пізніше був підвищений до «директора».

На «посаді» Геннадій Кузнєцов підбирав працівників, інвентаризував майно залізниці, розподіляв вагони і локомотиви для потреб окупаційної адміністрації. Він же відрядив локомотиви до Каховки для вивезення зерна з Костянтинівської та Нижньосірогозької громад. Наприкінці 2023 року йому було повідомлено про підозру у колабораціонізмі.


У своїй роботі команда KibOrg в першу чергу зважає на користь для суспільства у довгостроковій перспективі. Саме тому при аналізі зламаних матеріалів ми часто публікуємо документи, які могли втратити актуальність в оперативній площині, однак потенційно можуть мати користь для загалу у подальшому.

До прикладу, сьогодні ми публікуємо список «кандидатів у депутати Каховського муніципального округу» станом на лютий 2023 року. Частина зрадників відома широкому загалу, а частина так і могла б залишитися без уваги.

kandydaty-kahovka_compressed

На огляд нашої команди потрапив черговий список зрадників. На цей раз з «Каховської ВГА та підвідомчих організацій». Традиційно ідентифікували частину персон зі списку:

Ковальчук Руслан Євгенійович (22.06.1978) — с.Тавричанка, вул.Новоселів, 5. До повномасштабного вторгнення працював у ДП «ДГ “АСКАНІЙСЬКЕ” АДСДС ІЗЗ НААН». Є «головою» села Дудчино. «Це недалека за своїми розумовими здібностями людина. Він завжди зловживав алкоголем і привів з собою до окупаційної “адміністрації” села таких же непутящих людей як і він сам», — розповіли ЦЖР жителі Тавричанської громади.

Пірогов Валерій Михайлович (15.06.1975) — проживає у селищі Червоний Перекоп, вул.40 років Перемоги, 13. Нині керує «Червоноперекопським комунальним підприємством».

Санін Віктор Олександрович (13.07.1951) — проживає у с.Дмитрівка, вул.Молодіжна, 30. Призначений окупантами керувати селом. Раніше ЗМІ писали, що до окупації Санін був безробітним продавцем самогону та мав прізвисько «Металіст».


Пестов Сергій Валерійович (28.08.1977) — прописка у м. Каховка, вул. Велика Куликовська, 92, кв.113. До повномасштабного вторгнення працював контролером на Каховському ринку, майстром у ритуальних послугах та будівником.

«Рускій мір» вніс корективи у кар’єру Пестова, коли в травні 2022 року той пішов на співпрацю з окупантами і отримав посаду «начальника відділу внутрішньої політики Каховської ВЦА». В період проведення «референдуму» на окупованій Херсонщині відповідав за формування комісій та координував їх роботу. У резюме зазначив головними своїми рисами «швидку адаптацію до ситуації».

Сподіваємося, що після деокупації Херсонщини, Пестову так само швидко вдастся адаптуватися до життя у вигнанні або українській в’язниці


Поки всі святкували День святого Валентина, нам розбили серце…

Наші відносини з російським Альфа Банком зараз переживають складний період. То їх прес-служба заперечувала факт наших стосунків, то змушувала (https://t.me/kiborgnews/19186) Telegram блокувати канали зливу, а тепер це…

Джентльмени команди KibOrg хотіли привітати Альфа Банк зі святом, але виявилося, що це не банк, а публічний дім! Справа в тому, що в їх локальній мережі окрім нас перебуває багато інших хакерів.

Принаймні тепер прес-служба не зможе вкотре відмахнутися від незручних питань журналістів щодо взлому Альфа Банку. На це служба безпеки банку навіть зареєструвала два протоколи перевірки.

Перший восени — коли ми вперше заявили про злам і другий 8 січня — в день зливу бази. Як просувається розслідування, Альфа? Допомога потрібна?


Продовження попередніх постів про навчання колаборантів у Російській академії народного господарства та державної служби при Президенті РФ.

Стецун Наталя Олексіївна (19.10.1974) — проживає у с. Новодмитрівка Друга, вул. Ворошилова, 15. За інформацією центру Миротворець, у 2022 році отримала посаду «голови сільради Новодмитрівки Другої», однак, схоже, принаймні наприкінці 2023 року значиться як «начальниця відділу земельних ресурсів».

Мітрофанова Тетяна Кирилівна (11.06.1965) — проживала у м. Херсон, вул. Євгенія Патона 5, кв. 76. До повномасштабного вторгнення працювала адвокаткою. Після окупації отримала посаду «начальниці юридичного відділу ВЦА». Зараз є «заступницею начальника Правового управління апарата адміністрації губернатора і правительства» окупованої Херсонщини.


У моменти коли зневіра накриває з головою, приємно поглянути на те, що колаборанти все ж таки будуть покарані. Команда KibOrg знайшла документ співробітників Снігурівської «ВЦА», що були евакуйовані з правобережжя Херсонщини. Снігурівка, між тим, це та частина Миколаївської області, яку під час окупації росіяни приписали до Херсонщини.

Серед списку нам вдалося знайти Олександра Ларченко (11.07.1956) — колишнього міського голову Снігурівки, який пішов на співпрацю з окупантами і брав участь в організації псевдореферендуму. А також Валерія Кірюхіна (25.06.1986) та Андрія Козленко (фото не знайшли) (08.12.1964), які напочатку 2024 року отримали свої повістки про виклик до суду в межах їх кримінального переслідування за статтею про держзраду.

Робота з пошуку та притягнення до відповідальності зрадників триває і це не може не тішити.


Кількість зрадників, які були вимушені тікати з правобережжя Херсонщини неприємно дивує. На цей раз «переселенці» з Білозерської «ВЦА», а серед них:

Андрій Кошелєв (10.11.1984), який до повномасштабного вторгнення, як стверджують активісти, торгував м’ясом. Був призначений «заступником голови Білозерської ВЦА».

Або Орусь Олег (25.01.1966) також отримував «престижну» посаду «заступника голови смт. Чорнобаївка». Брав участь в організації псевдореферендуму. У 2023 році отримав підозру у колабораційній діяльності.

А також Наталія Панькова (08.03.1968) — працювала директоркою у школі. Залишилася на своїй посаді після приходу окупантів, але додала до переліку обов’язків ще й агітацію вчителів до співпраці з агресором.


Як ви вже могли зрозуміти, найближчим часом ми публікуватимемо багато списків тих, хто втік з правобережжя Херсонщини, а також 30-кілометрової зони лівобережжя. До вашої уваги список 73 зрадників з «мінсільгоспу» Херсонщини.

Рандомно почали шукати Пушину Лілію Володимирівну (20.11.1963) і знайшли деяку цікаву інформацію про неї. До повномасштабного вторгнення була вона співзасновницею ТБ «АГРОБІРЖА ХЕРСОН». Директором фірми виступив колаборант із цього ж списку, а саме Григор’єв Ігор Григорович, який обіймав посаду «міністра сільського господарства і рибальства» окупованої Херсонщини. У 2023 році Григор’єв отримав підозру у колабораціонізмі.

На жаль, документ не містить інформацію про посаду, яку обіймає особа зі списку, але щось нам підказує, що впливовий друг Пушиної не міг лишити її на якісь малозначущій посаді.

spysok-minsilgosp-evakuacziya

Великий список зі 193 «біженцями» Каланчацької «ВЦА». Не зупинемось поки усіх не знайдемо:

Мошков Ігор Яковлевич (04.05.1971) мав російський паспорт з 2003 року. Отримав посаду «начальника управління муніципальним майном Кланчацької ВЦА».

Волошко Михайло Вікторович (28.03.1983) — смт Каланчак, вулиця Скадовська, 18а, кв. 7. Обіймає посаду «начальника відділу інформаційних технологій».

Мармій Ігор Юрійович (18.03.1993) — с-ще Веселе, вул.Каховська, 20. Отримав посаду «начальника відділу сільського господарства та продовольства».

spysok-kalanchaczka-vcza-evakujovani_compressed

Пропаганда — перше, що з собою приносить «рускій мір». В пропаганду росіяни добре вміють, а ми добре вміємо шукати зрадників. Публікуємо список з 18 працівників так званої «Херсонської телерадіокомпанії «Таврія».

Абдуллаєв Ісмаіл Адалятович (25.05.1966) — має прописку у м.Донецьк, вул.Куйбишева, 190, кв.6. До повномасштабного вторгнення був директором пропагандистського телеканалу «Оплот». З 2022 року перебрався на Херсонщину, де обійняв посаду директора телерадіокомпанії «Таврія».

Разом із ним працює дружина Абдуллаєва (Едзідзро-Сроніпа) Ганна Іванівна (21.09.1968) — м.Донецьк, вул.Рози Люксембург, 34, кв.5. Судячи з її сторінки у ВК, у 2021 році брала участь у автопробігу «Великої перемоги», який організувала ОД «ДР». Перша фотографія з молодості, а друга безпосередньо з автопробігу.


KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Підтримати

Хочу щось сказати