Погана карма від «КамАЗів» для російських окупантів

В одному з донбаських проросійських Telegram-каналів виявили інформацію про ДТП з чеченськими військовими у Дебальцевому. Вона сталась 21 листопада. Ми ідентифікували окупантів, що втрапили в аварію на тимчасово окупованій українській території.

Точне місце пригоди невідомо, однак вдалося встановити, що вантажівка «КамАЗ» перекинулась, внаслідок чого постраждали п’ятеро військових із полку спецпризначення «Север-Ахмат», а саме:

Вісхан Байсагуров (08.02.1993) — рядовий, уродженець Чеченської республіки, проживав у с. Джалка Гудермеського району вул. Чернореченська. Навчався на факультеті підготовки науково-педагогічних кадрів Академії державної протипожежної служби МНС Росії. Фотографії взяли з його Instagram.     

Тімур Вагапов (18.06.1993) — рядовий, також має прописку у Чеченській республіці, м. Гудермес вул. Ватутіна, 3.

Хаваж Мустапаєв (13.01.1986) — рядовий, проживав у Чеченській республіці у м. Грозний пер. Київський, 11 кв. 36. До повномасштабного вторгнення займався підприємницькою діяльністю.

Аюб Дубаєв (19.07.1998) — рядовий з Чеченської республіки, прописка у с. Ялхой-Мохк Кургалавський району вул. Садова, 2; додаткова адреса прописки: Грозний, вул. Хромова, 124. Навчався у Чеченському державному університеті ім. А. А. Кадирова на юриста.

Імран Сайдалієв (15.09.1997) — рядовий, Чеченська республіка с. Джалка Гудермеського району, вул. Спортивна, 16.


Це далеко не перша схожа ситуація, що трапилась цієї осені з військовими вантажівками. Так, у Курській області Росії 17 жовтня строковики з військової частини 62295 потрапили у ДТП на дорозі в Глушковському районі. Про це повідомляло медіа ASTRA, посилаючись на власні джерела. Тоді водій-строковик не справився з керуванням, внаслідок чого вантажівка «КамАЗ» перекинулась у кювет — загинули водій і пасажир, ще один військовослужбовець був госпіталізованим.

А 23 вересня у Волгограді сталась ДТП з військовим «КамАЗом», на якому була символіка, що свідчить про його причетність до військових дій в Україні. Про це повідомляло місцеве медіа «Волгоград онлайн». Тоді внаслідок ДТП мешканці міста констатували пошкодження кабіни і накриття вантажівки. Про військових, які їхали у ній, інформації немає.

Цей матеріал було розроблено у співпраці проєкту KibOrg та волонтерів команди OSINT-напрямку Центру готовності цивільних фонду Сергія Притули.


KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Підтримати

Serhiy Prytula Charity Foundation

Ми - команда OSINT-ентузіастів, яка займається волонтерством у сфері інтернет-розвідки з метою допомоги українській державі та іншим інформаційним спільнотам. Наші волонтери мають досвід роботи з агенцією Molfar, Дмитром Золотухіним, а також командою KibOrg. Слідкуйте за нашими публікаціями на всіх платформах KibOrg

Хочу щось сказати