Збірка осінніх публікацій KibOrg

Останні три місяці стали періодом напруженої інформаційної активності, вражаючи нас різноманіттям та глибиною подій. Звісно, не минуло нашу увагу питання національної безпеки та суверенітету України. Команда KibOrg не тільки стежили за розвитком подій, але й висвітлювала численні випадки корабораціонізму, долаючи туман дезінформації та розкриваючи справжні наміри тих, хто стоїть на шляху перемоги України.

Ми зібрали найцікавіші та найважливіші відкриття та несподівані інсайти, які нам приніс цей осінній сезон. Давайте разом заглибимося в світ збірки осінніх постів з офіційного Telegram-каналу команди KibOrg, щоб розкрити той вишуканий пазл, який складається з найцікавіших моментів цього періоду.

Півтори тисячі зрадників з Маріуполя

KibOrg публікує базу «Єдина Росія» з Маріуполя, що містить інформацію про 1570 осіб, які зрадили Україну.

Таблиця містить ПІБи, дати народження, місця роботи та посади, інформацію про «державні» нагороди, телефони, пошти та адреси проживання. Кожен із 1570 осіб має російський паспорт, отриманий після повномасштабного вторгнення або раніше.

Знаємо, що ідентифікація декількох зрадників — крапля в морі, але гадаємо наші колеги з Миротворця точно не оминуть увагою кожного:

Юлія Смірнова — «управляюча справами Орджонікідзевського района». Проживає у м. Маріуполь, вул. Московська, буд. 23, кв.23. У списки наступна після Ігоря Овсієнко — «голови района» , що пішов на співпрацю з окупантами у 2022 році. Його адреса — м. Маріуполь, вул. Тенісна, буд.50. Російський паспорт отримав ще у 2018 році.

Наталя Котикова — «головна спеціалістка відділу прийому громадян» так званого «УСЗН Іллічівського району». Проживає за адресою м. Маріуполь, вул. Пархоменко, буд.26 А.

tab.1-reestr-baza-er-1570-chel._compressed

Херсонський DJ

Уявляєте, Антонівський міст хтось ще й намагався відбудовувати, коли той був під окупантами.

Ігор Погорєлий починав як нішевий херсонський DJ, однак у 2015 покинув улюблену справу. Судячи з фотографій у ВК, ніколи не займав твердої громадянської позиції і після повномасштабного вторгнення обзавівся російським паспортом.

Чим саме Ігор займався на Антонівському мості не відомо, однак поранення таки дістав. Тепер просить у Сальдо матеріальної допомоги на відновлення.

Мірноє нєбо

Це вам не загниваючий західний Call of Duty, а скрєпне російське «Мірноє Нєбо».

До гауляйтера Херсонщини Сальдо звернувся гендиректор Артемій Большаков з московської ігрової студії «Game Art Pioneer». Мовляв, два роки робим гру про історичні події у Росії та боротьбу проти «укрофашистів». Тепер потрібні фотки «Кримської весни» і вторгнення 2022 року.

За жанром має вийти фантастичний бойовик. А за приблизним сюжетом славетна Росіюшка як завжди рятує світ від триклятих англосаксів. Що серед країн цільової авдиторії робить США — не питайте.

План надійний як швейцарський годинник, ідея на мільйон. От тільки Артемій — типовий російський виродок, який банально захотів нажитися на війні, яку Росія розв’язала в Україні у 2014 році. Ніякого «Мірного Нєба» навіть близько не існує у мережі.

Єдина гра, а точніше картинки та ролики проєкту «Distortion», якими команда годує росіян вже другий рік, аж ніяк не схожі на те, про що пише Артемій.

Ніколи такого не було і знову сталося

Ситуація наступна: Ірина Дорохова з «нового регіону РФ» купила дім у Чонгарі в росіянина з Кримською пропискою, але не встигла переоформити на себе, бо колишній власник терміново поїхав на лікування. А потім до Ірини прийшли «вєжлівиє люді» і дуже «вєжліво» попросили її залишити будівлю, адже вона підпала під «націоналізацію». Хоча точніше буде сказати під рекет — залишимо новояз росіянам.

Притому люди не аби які прийшли, а вертухаї з місцевого СІЗО. Кажуть, три дні на збір речей і з піснею, а то, мовляв, організуємо тобі камеру у тому ж СІЗО. Можливо навіть мова про той самий неофіційний ізолятор, у якому тримають політв’язнів з Криму.

«Голова» сільради розводить руки, хоча жінка зверталася до неї, щоб та підписала папери, але видно комусь той будинок потрібніше. Судячи з листа, тепер у будинку живе особовий склад ментів-рекетирів, а Ірина з двома дітьми вимушена тинятися деінде.

Вертухаї Херсонщини

До речі, про вертухаїв з окупованої Херсонщини. Публікуємо список абонентів УФСВП Херсонщини:

Соболев Євген Олександрович (25.07.1985) — у минулому начальник Північної виправної колонії №90 м. Херсона. Після вторгнення отримав посаду «начальника» служби покарань РФ. Підозрюється прокуратурою у держзраді. За даними слідчих наказав лікувати росіян на території колонії та примушував засуджених ремонтувати техніку.

Арнаут Олексій Степанович (24.03.1981) — Запорізька обл., Вільнянський р-н, с.Купріянівка, вул.Шкільна, 42. Притому має нерухомість у м. Херсон на вулиці 49-ої Гвардійської Херсонської дивізії, буд. 2, корп. 4, квартира 58. Він же мінімум до 2005 року працював у Кам’янській виправній колонії №101.

Мінцев Андрій Євгенович (09.02.1979) — прописаний за адресою м.Херсон, вул.49-ої Гвардійської Херсонської дивізії, 16, корп.1, кв.18. В окупації займається «відділом інженерно-технічного забезпечення, зв’язку, інформатизації та озброєння».

ФСВП окупованого Запоріжжя

Продовження про «службу виконання покарань». Сьогодні окупанти з окупованої частини Запорізької області:

Заярко Євген Вікторович (08.08.1985) — має багато адрес: смт.Рощинський, буд12А, кв.33; м. Абакан, вул.Пушкіна, був.44, кв.15; с. Білий Яр, вул.Пушкіна, буд.45; с. Бея, вул.Площа Рад, буд.25Б, кв.1. Колишній перший заступник начальника Самарського УФСВП. Кар’єру починав у Сибіру і тепер піднявся до «начальника» служби у Запоріжжі.

Яблочніков Артем Олександрович (05.09.1982) — м.Москва, ш.Варшавське, буд.9, кімната 531; м.Саратов, вул.Степова 3-я, буд.8, кв.279; вул. ім Мічуріна І.В., буд.18/68, кв.380. Фотографію, на жаль, не знайшли. Обіймає посаду «першого заступника начальника».

Добровольський Микола Володимирович (08.01.1979) — м. Уфа, вул. Жовтневої Революції, буд.46, кв.2; вул. Полковника Мелікова, буд.16, кв.665; вул. Полковника Мелікова, буд.16, кв.66Б. Обіймає посаду «старшого інспектора ГВСРО». Останні дві фотографії.

Ті, що працюють у службі покарань РФ на Донеччині

Силаєв Олександр Анатолійович (27.04.1985) — обіймає посаду начальника служби. Українська адреса: м. Макіївка, вул. Панченка, 1/1А, кв. 84; російські адреси: м. Краснодар, вул. Західний Обхід, буд.42/4, кв.122. — х. Давидкін, вул. Зелена, буд.17 — х. Пудовий, вул. Жовтнева, буд. 8 — м. Тула, вул. Генерала Маргелова, буд.5Б, кв.74. У 2021 року обіймав посаду «начальника» СІЗО у Донецьку і через два роки піднявся до начальника управління служби покарань.

Коппа Олександр Юрійович (22.03.1977) — проживав за адресою м. Калінінград, вул.Ясна, буд.13, кв.28. До цього у 2014-2016 роки був начальником у Калінінградському СІЗО, у 2022 став начальником каральної служби в Інгушетії, але і тут не протримався довго і тепер обіймає посаду в.о. першого заступника начальника служби на Донеччині.

Буквич Олексій Віталійович (13.05.1982) — м. Макіївка, вул. Черепанових, 172/9, кв.6. Очолює «відділ організації служби охорони». У 2000-ні роки служив у в/ч А-1414, танкіст.

Абоненти «служби покарань» окупованої Луганщини

Череповський Олексій Вікторович (28.05.1980) — колишній «заступник міністра мвс лнр». З 2020 року обіймає посаду «начальника управління виконання покарань». Розшукується з 2015 року за статтею ст.260 ч.2 ККУ.

Гєрасимов Дмитро Олександрович (16.04.1981) — прописаний за адресою м.Луганськ, квартал Південний 4А, кв.89. один з багатьох заступників «начальника». Принаймні у 2020 році був «старшим лейтенантом внутрішньої служби».

Улятовський Олексій Вікторович (04.03.1976) — проживає за адресою м. Зимогір’я, вул. Пушкіна, 35 . Обіймає посаду «помічника начальника управління із захисту прав людини в кримінально-виконавчій системі групи з дотримання прав людини в кримінально-виконавчій системі УФСВП». У 2023 році зустрічався з гауляйтером Луганщини Пасічником.

Ігорьок, ти кому там користь зібрався приносити?

До речі, ТОВ «Агри-Юг» також згадується у списку сільськогосподарських підприємців, який ми виклали у нещодавньому матеріалі про Чаплинську «ВГА». Від правосуддя не сховатись нікому. Знайдемо кожну сволоту.

«Служби покарань» окупованого Криму

Останній допис із серії постів про служби покарань на окупованих територіях України. Публікуємо повний список співробітників ФСВП у Криму:

Булгаков Вадим Вікторович (30.01.1969) — м. Симферополь, вул. Селищна 18. Перейшов на сторону окупантів ще у 2014 році. Призначений окупантами на посаду «начальника» служби.

Суворов Сергій Станіславович (14.12.1976) — прописка м.Санкт-Петербург, м. Сестрорецьк, д.272, кв.111. У Криму проживав за адресами: м. Керч, вул. Кірова, д.11 та вул. Марата, д.9; м. Симферополь, вул. Київська, д.2. У липні 2023 року його затримали за підозрою у корупційній схемі доставок посилок до СІЗО.

Бобріков Олексій Володимирович (29.01.1972) — адреси: м. Сімферополь, вул. Трубаченка, 22, кв.18; вул. Артилерійська, д.88; вул. Трубаченко, д.22, кв.18; м. Ялта, вул. Дражинського, д.50. Зрадив Україну у 2014 році за що й був підвищений до полковника. Нині обіймає посаду «начальника» ВК-2.

8082

30 тисяч об’єктів Міненерго РФ

Ні на що не натякаємо, але скоро опалювальний сезон і з великою ймовірністю Україна знову буде потерпати від обстрілів енергетичної інфраструктури. Можливо опублікована інформація зацікавить українських пташок, щоб не тільки нам було тяжко жити.

Але щоб Росія взагалі не розслаблялася, публікуємо список із понад 30 тисяч об’єктів Міненерго РФ. Думаємо і спостерігаємо.

У якості додатка до викладаємо також список користувачів електроенергії у Ленінградській області РФ, яких не можна відключати, оскільки це може призвести до «економічних, екологічних та соціальних наслідків». Усього понад 6 тисяч об’єктів, зокрема військових частин, складів та баз. А коли кажуть, що не можна, то варто обов’язково спробувати.

Кримським міст

8 жовтня Україна вперше нанесла удар по Кримському мосту. На честь такого свята команда KibOrg публікує робочу документацію із кресленнями того, як саме не має виглядати міст. Колись Путін не побачив на карті 17 століття Україну, а ми на тій карті не розгледіли міст.

Села Мелітопольського району

Ніколи не знаєш де знайдуться нові зрадники. Публікуємо список з дев’яти «старост» сіл Мелітопольського району Запорізької області:

Хруп (Бармоткіна) Юлія Олександрівна (30.08.1974) — проживає за адресою с. Новомиколаївка, вул. Щорса, 13. Нині обіймає посаду «старости» Новомиколаївського округу. У 2023 році брала участь у якості кандидата-учасника у так званому «попередньому голосуванні» російської партії «Єдина Росія».

Гондл Ярослав Юрійович (27.01.1985) — м. Мелітополь, просп. Богдана Хмельницького, 60, кв.21. ЗМІ повідомляли, що інформації про «старосту» Новгородківського округу вкрай мало, однак відомо, що до повномасштабної війни він працював у сфері «автомобільного регулярного транспорту». Діяльність припинив ще у 2020 році.

Фонд соціального страхування «днр»

Зрадників мало не буває і у кожній сфері життя їх більш ніж достатньо. KibOrg публікує телефонний довідник так званого «фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань» окупованої Донеччини.

Кондратенко (Мінакова) Вікторія Володимирівна (25.09.1978) — прописана за адресою м. Макіївка, вул. Гризодубової, 23Б. Обіймає посаду «керівниці фонду».

Зі слів Кондратенко, «фонд» активно відновлював свої структури на захоплених територіях Донецької області після їх окупації у 2022. Найбільшою з проблем, що спіткали окупантів, були знищені українські бази даних, які росіяни не змогли використати у своїх цілях.

Між іншим, Кондратенко особисто сприяла повному переходу норм і правил окупованої Донеччини у сфері соціального страхування на російські стандарти.

obshhyj_telefonnыj_spravochnyk_na_01_11_2022_

Російський «аналоговнет»

Російська АТ «Видеофон МВ» пропонує придбати аналоговнєтне обладнання для виявлення, перехоплення і придушення БПЛА. Можливо наших спеціалістів також зацікавлять технічні характеристики пропонованих товарів.

Сімейство Кірток

Наштовхнулися на одну цікаву сімейку виродків з села Мір’ївка Миколаївської області.

Приділіть пару хвилин, щоб прочитати звернення Кірток Тетяни Григорівни (06.08.1963) до росіян.

Якщо коротко, то вона зі своєю донькою Поліщук Яною Олександрівною (17.03.1991) та чоловіком Кірток Юрієм Володимировичем (25.04.1961) допомагали російським окупантам під час окупації села — надавали прихисток, годували, лікували. У їх будинку бойовики влаштували штаб.

Коли росіяни отримали на горіхи на Миколаївщині, сім’ї Кірток не лишалося нічого, окрім як тікати. Зараз зрадники тиняються у Ленінградській області РФ і вимагають допомоги.

В Україні жили за рахунок господарства. У Росії не мають навіть можливості влаштуватися на роботу, оскільки документи, що могли б підтвердити трудовий стаж, лишилися вдома.

«Прошу врахувати, що моя сім’я зробила усе, щоб російські військові могли виконувати бойові завданняАле коли ми самі опинилися у важких життєвих обставинах, від нас усі відвернулися», — скаржиться Кірток.

Компанії, що ремонтували Антонівський міст

Знайшли ще одного персонажа, який намагався ремонтувати Антонівський міст

Це Олег Шмиглюк (10.05.1997), який був прописаний у Херсоні за адресою вул. 28-ї Армії, 11, кв. 56. До повномасштабного вторгнення займався ремонтом квартир та будинків. Після окупації отримав російський паспорт. Попав під обстріл 22 серпня 2022 року. Був за старшого з виконавчих робіт. Потім просив компенсації за лікування.

Принаймні, завдяки ньому тепер ми знаємо, які фірми допомагали латати міст. Це АТ «МАПЕИ», ТОВ «ТОРГОВАЯ КОМПАНИЯ «ДИАЛ» та Філіал АТ «ДиМ» МОСТООТРЯД-81.

Туризм в окупації

Щось чули про туризм в окупації? От і ми не чули. А він існує! І за його розвиток у Мелітополі навіть видають нагороди.

Зі слів «заступника голови ради міністрів із соцпитань регіону» Олексія Лисова, «Запорізька область має величезний туристичний потенціал. Тут Азовське море, яке знову стало внутрішнім нашим морем. Запорізька область при правильному розвитку може стати однією з туристичних перлин Російської Федерації».

До речі, Лисов згадується у нашому матеріалі «Колабораціонізм і тероризм: інсайди від «управлінців» окупованого Енергодару». Тоді Лисов був «головою комісії у справах неповнолітніх».

«ВЦА» Приморського району

Колаборантів з якого окупованого регіону України ми сьогодні знайшли? Та це ж працівники «ВЦА» Приморського району Запорізької області:

Прокопович Ольга Миколаївна (06.08.1976) — прописана у Запорізькій обл., с. Орлівка, вул. Шкільна, 86. До повномасштабного вторгнення працювала у Орлівській сільській раді та Приморському районному центрі зайнятості.

Шапочкіна (Касаджі) Ольга Кирилівна (01.01.1975) — Запорізька обл., с. Калинівка, вул. Центральна, 11.

Зуба Анастасія Миколаївна (13.01.1983) — Запорізька обл., с. Новоолексіївка, вул. Перегудова, 21а. До повномасштабного вторгнення працювала у Приморській державній нотаріальній конторі та низці сільськогосподарських приватних підприємств. Фотографію знайшли у ВК чоловіка, який з 2016 року має російський паспорт.

ФСВП Росії

Цієї осені ми розповідали про працівників «федеральної служби виконання покарань» з окупованих областей України.

Однак тема не була б закритою, якби ми не опублікували телефонні довідники російських відділів. Власне, це ми і робимо.

Табори для дітей

Влітку команда KibOrg випустили серію матеріалів про колаборантів, які причетні до викрадень українських дітей. Тоді ми передали правоохоронним органам понад 500 гігабайтів інформації по цій темі. Великий пласт нашої роботи зараз залишається в тіні, адже ми прагнемо того, щоб причетним особам було неспокійно не тільки в Україні, але й у решті світу.

Одним з аспектів геноциду українського народу є перевиховання наших дітей на всяких екскурсіях, поїздках і таборах відпочинку. От і Світлана Кухар знає це. Влітку 2022 року, перебуваючи на посаді «в.о. голови Енергорадської ВЦА», вона видала розпорядження про створення списків дітей від 7 до 17 років, які мали б вирушити на екскурсію до Великого Новгороду та табору у окупованому Бердянську.

Сама Кухар вже отримала свою підозру. А у розпорядженні містяться імена інших «голів ВЦА», які мали створювати списки: Володимир Антоненко, Сергій Єрмаков, Сергій Майор (ліквідований у серпні 2023), Юлія Петренко, Василь Трубка.

Нагороджені

Нагородження це завжди приємно. А ще більш приємно, коли за щось нагороджують окупантів та колаборантів, оскільки це прямі докази їх ворожої діяльності на окупованих територіях. А тут персонально Путін. Та ще й за «великий вклад в підготовку та проведення референдумів та ефективне рішення задач державної важливості».

Володимир Беспалов — раніше працював першим заступником міністра з муніципального розвитку та внутрішньої політики Калінінградської області. На окупованих територіях став «заступником голови Херсонської ВЦА».

Марина Захарова — одразу пішла на співпрацю та була призначена окупантами на посаду «голови виборчої комісії Херсонської області».

Тетяна Кузьмич — у 2015 році була завербована ФСБ. Була головою організації «Русская национальная община «Русичъ». Притягувалася СБУ до кримінальної відповідальності за держзраду. У 2020 році за неї внесли залог у розмірі 500 тисяч гривень.

До речі, знову про нагородження. Люблять же окупанти колаборантів нагороджувати. Цього разу за «проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації», коли росіяни підірвали Каховську ГЕС.

Ідентифікували декількох:

Махров Владислав Володимирович (22.11.1972) — прописаний у м. Олешки, пров. Калиновий, 31. Екс-регіонал до повномасштабного вторгнення належав до партії «Наш Край». Підозрюється прокуратурою у колабораціонізмі.

Котов Станіслав Вадимович (12.09.1997) — прописаний у м. Олешки, вул. Лагерна, 52. Обіймає посаду «головного спеціаліста відділу соціальних питань» Олешківської «ВЦА».

Шеремет Ляна Леонідівна (01.12.1987) — м. Олешки, вулиця Польова, 60, корп. Г, кв. 36. До повномасштабного вторгнення обіймала посаду спеціалістки відділу комунального майна Олешківської міськради.

Діти «без батьківського піклування»

В окупованій Запорізькій області продовжують виявляти дітей «без батьківського піклування«.

Цього разу 6 неповнолітніх, яких призначено до Мелітопольського обласного центу соціально-психологічної реабілітації дітей. І знову те ж саме прізвище — Олена Мартиненко.

Нагадаємо, вона обіймає посаду «міністерки праці та соціальної політики», належить до «комісії у справах неповнолітніх». До повномасштабного вторгнення Мартиненко працювала білетеркою льодової арени в Мелітополі.

«Начальник»

Періодично натрапляємо на резюме всяких виродків, що дуже прагнуть перейти у статус колаборантів. От і Осіпов Кирило Анатолійович (26.08.1987) дуже старався потрапити на посаду «начальника управління кадрової політки, діловодства, протидії корупції та роботи зі зверненнями громадян міністерства транспорту та розвитку транспортної інфраструктури» окупованої Херсонщини.

Однак, мабуть, не з першого разу зміг по пам’яті вимовити посаду, на яку хотів потрапити, і його забракували. Чи перейшов він у категорію держзрадників покаже час, але такі откровенно аморальні потуги ми воліємо гасити у зародку.

Полковник Шуригін

Знайшли резюме полковника Вадима Шуригіна і встановили нові подробиці його життя.

NGL.media припустилися помилки під час його ідентифікації. Справжня дата його народження — 18.05.1974, уродженець Самари.

У 2007 році виконував «задачі бойової служби» у Греції, а також брав участь у війні в Сирії у період з 28.02-04.06.2019. Брав безпосередню участь у захопленні Криму в період з 21.02-18.03.2014.

З 1995 був командиром десантно-штурмового взвода, а пізніше роти 810 обрмп Чорноморського флота. У 2008 році дослужився до начальника оперативного відділення — начальника штабу 810 обрмп. У 2019 році Шуригін був підвищений до «заступника військового комісара» Севастополя.

Примітно, що у тій же бригаді (в/ч 13140) служить його дружина Шуригіна (Сафронова) Ольга В’ячеславівна. Має сина Влада 1998 р.н., який служить у в/ч 43071. Донька Влада 2005 р.н. навчається у ОЦ «Бухта Казача».

Шуригін належить до «основної призовної комісії» окупованої Херсонщини і відповідає за незаконну мобілізацію українських громадян.

Досвідчений колаборант

Ще одне резюме на посаду «начальника управління транспорту міністерства транспорту та розвитку транспортної інфраструктури» окупованої Херсонщини.

На цей раз хоча б Владислав Мінін (04.01.1992) — досвідчений колаборант, оскільки обіймає окупантські посади ще з анексії Криму у 2014. Остання така — «начальник відділу організації пасажирських перевезень управління транспорту» міста Севастополя. Має навіть класні чини, а саме є референтом державної громадянської служби РФ 3 класа.

У резюме міститься пошта та псевдонім у Telegram, тож якщо хтось захоче залишити пару добрих слів цьому пану — ми вас не стримуємо.

«Муніципальна» власність

Публікуємо список об’єктів, що були віднесені до категорії «муніципальної власності» в окупованій Донеччині. Серед цікавого: 8 яхт з Маріуполя, 57 транспортних засобів та сотні житлових/нежитлових будівель та приміщень.

ГІБДД окупованого Херсону

Ідентифікували декількох зрадників з «міжрайонного реєстраційно-екзамінаційного відділу російського ГІБДД».

Дорож Микола Вікторович (08.12.1995) — прописка за адресою с. Новогригорівка, вул. Толстого, 36. «Державний інспектор безпеки дорожнього руху» — старший лейтенант «поліції».

Тайченачев Володимир Володимирович (12.11.1969) — проживає за адресою м. Скадовськ, вул. Олександрівська, 114. Підполковник «поліції». Є «начальником 5 відділу МРЕВ МВС РФ» окупованої Херсонщини.

Тимків Олександр Сергійович (03.09.1983) — проживав у м. Херсон, вул. Гагаріна, 79. Обіймає посаду «заступника начальника МРЕВ МВС РФ» окупованої Херсонщини. Капітан «поліції».

Нє гдє нє понялі

Молодший сержант Рец Василь Іванович — колишній співробітник МВС по Херсонській області. Перейшов на сторону окупантів та, як сам пише, проходив службу з 19 жовтня по 28 лютого 2023 року.

Потім евакуювався на лівий берег, написав заяву на звільнення і тепер скаржиться Путіну на кумівство в окупантській «поліції». Жаліється на упередження ставлення щодо себе коли брав участь в «сво», адже мав українські документи.

Після втечі на лівий берег певний час проживав за адресою с. Щасливцеве, вул. Морська, 16. А тепер його, мовляв, «нє гдє нє понємают». Дуже шкода Василя, але ми знаємо людей, які його зрозуміють і правильно кваліфікують його дії, як державного зрадника.

Список 50

Публікуємо список на 50 зрадників з окупованої Луганщини.

Їх відправляють на проходження комплексного навчання в Російській академії народного господарства та державної служби при Президенті РФ на базі Луганського державного університета ім. В. Даля.

Список свідчить, що відібрали найрозумніших та найбільш здібних осіб, що після проходження курсу продовжать роботу на окупантів.

Невизначеність Безручко

Безручко Оксана Георгіївна (21.10.1983) ніяк не може визначитися з професією: то вона «головна спеціалістка міністерства сільського господарства та рибальства», то «заступниця начальника відділу технічного надзору», а тепер взагалі «начальниця відділу судової експертизи та правової роботи МінАПК» окупованої Херсонщини.

«Журналісти» на Херсонщині

А хто там до нашої Херсонщини нещодавно приїздив? Та це ж пропагандисти з «Російської Газети»!

І знову сильно думати над ідентифікацією не довелося. Персонажі мають певну популярність і вже давно працюють на російських окупантів. Ось вони: Володимир Ладний, Ганна Ковалева (на фото з бойовиком «лнр»), Ігор Коц, Миколай Роганов та Олена Яковлева.

Псевдожурналісти приїхали з метою презентації друкованого видання журналу «РОДИНА». Звісно шкода, що ця поїздка не стала для них останньою, але ж іще не вечір, правильно?

Сценарії існування Росії

У червні 2023 року віце-прем’єрка РФ Вікторія Абрамченко повідомила, що Росія змогла заключити понад 750 експортних контрактів на поставку півтора мільйони тон зерна, масла та цукру. Яка частина продукції була викрадена з окупованих території Абрамченко не повідомила, однак зазначила, що більше всього угод було укладено з Іраном, Сирією, Єгиптом та країнами СНД.

РФ є найбільшим чинником росту цін на продовольство, однак про це у звіті вони вирішили промовчати, зазначивши просто, що «ріст цін на пшеницю у 2023 продовжиться».

Ознайомитися зі «Сценарієм умов функціонування економіки РФ та основними параметрами прогнозу соціально-економічного розвитку РФ на 2024 і на плановий період 2025-2026» можна нижче. Частина прогнозів навіть на кінець 2023 є надто оптимістичними як от прогноз курсу долара. Згідно з документом, курс долара у жовтні 2023 мав би триматися на рівні 77 рублів, натомість він сягнув 100. Прогноз інфляції на кінець 2023 мав скласти 3,15%, однак станом на вересень вже був на рівні 6%.

sczenarnыe-uslovyya-funkczyonyrovanyya-эkonomyky_compressed

Робота продовжується

Після деяких наших рейдів на закриті конференції колаборантів, люди у коментарях часто дивуються, що ми їх так просто викладаємо у мережу.

Трошки відкриємо частину нашої непублічної роботи — насправді ми слідкуємо за більшою кількістю конференцій абсолютно різної спрямованості, але афішуємо далеко не усі.

Працюємо на перемогу разом!


KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Підтримати

Хочу щось сказати