Пам’ятаємо Героїв

24 серпня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Дата приурочена до дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року, дня найбільших втрат української армії на Донбасі.

Вже 187 днів українці протистоять широкомасштабному вторгненню росії, виборюючи своє право жити у незалежній, демократичній та вільній країні.

росія розпочавши повномасштабне вторгнення на територію нашої держави сподівалась, що українці здадуться, злякаються та підкоряться. Однак любов до нашої країни та свободи, закарбовану у серці кожного українця – не стерти, не знищити, не викорінити!

І сьогодні ми вшановуємо пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

Українці — сильна нація, загартована кількасотлітньою боротьбою. Пам’ять про наше героїчне далеке й близьке минуле є важливим елементом національної свідомості, бо вона об’єднує і мобілізує українців, а також є постійним стрес-фактором для тих, у кого душі засмічені ворожою пропагандою. Тож пам’ятаймо про наших полеглих Героїв, які допомагають нам тримати прапор свободи.

Ми пам’ятаємо імена кожного та кожної, хто пожертвував своїм життям, борючись за майбутнє незалежної України. Це Герої, які шанували свій народ, своє життя і боролися з ворогом, аби їхні діти жили у вільній, незалежній Україні.

Зараз їхній дух, хоробрість залишається з нами, а їхня відвага надихає українців на нові героїчні подвиги задля нашої незалежності.

На жаль, право бути незалежними необхідно виборювати. Наш героїчний народ пережив не одну війну, на яких було чимало програних битв. Попри це українці залишаються волелюбними, нескореними й хоробрими. Вивчення і аналіз минулого досвіду дасть нам змогу в майбутньому не повторювати помилок.

Ми пишаємось українським воїнам, завдяки яким на 187 день повномасштабної війни, ми зараз можемо вільно жити на рідній землі. І хоч частина України знаходиться під тимчасовою окупацією, віримо, що завдяки мужності та відвазі наших захисників ці міста та селища невдовзі будуть звільнені з-під гніту рф.

Перемога за Україною! Слава Героям України!

Хочу щось сказати