Як працюють Інтернет боти Росії в соціальній мережі ВКонтакте

Ми максимально просто і зрозуміло на конкретних прикладах спробуємо пояснити, як налагоджена робота Інтернет ботів в РФ.

Для початку, варто розуміти, що на Росії велика частина фінансування державою витрачається саме на такі забави.

Люди, які займаються “боротьбою в інформаційному полі” або іншими словами “мама я читаю коментарі та пишу патріотичні тексти” в дусі: “Я за росію”, путін молодець”, отримують по 50 тис. рублів на місяць і не їдуть на цю вашу війну , а сидять десь у Калінінграді.

Нашивка 324 ОПСО (324 ОПСО) військової частини для психологічної війни у ​​Калінінграді.

1. Боти-фрілансери або боти одноденки. Таких ботів наймають через телеграм або через фріланс, для завдань, щоб написати короткі коментарі на 100 символів, за які вони отримують по 50 рублів. Ціна названа не точна, так що не зневажте, вона може змінюватись.

2. Ферми Пригожина. У цьому випадку роботи вже працевлаштовані і мають нормовану заробітну плату і все необхідне ПЗ для роботи під конкретний інфопривід. Це може бути неугодне відео на ютуб, куди потрібно накидати коментів або стаття, де буде написана правда про війну Росії, такі роботи готові виконати будь-яке завдання.

Будівля, в якій була ферма Пригожина

3. Боти-військові. Боти ФСБ та ГРУ, а точніше їх інформаційних підрозділів. Про їх існування мало хто знає, але вони активно ведуть роботу у всіх соціальних мережах. Крім курування пулу ТГ каналів, за ними закріплені такі завдання:

1) Публікація проросійських статей (приклади на скріні)

На скрінах ми можемо спостерігати типового бота, який має 65 000 записів на сторінці ВК. Бота, який протягом місяця наповнював матеріалами 1 кримську групу в ВК.

2) Моніторинг каналів, подальших злісних коментарів під улюблене відео, яке вибивається з Путинської риторики. Будь-яке невдоволення громадян із реальними проблемами обігрується як фейк чи зрада батьківщини.

3) Моніторинг інформаційного поля для обчислення незадоволених громадян з подальшим їх покаранням або написання виправдувальних статей, де заявляється, що все, як завжди, йде за планом.

Хочу щось сказати