Перехоплені темники сепаратистських журналістів, які перетворюють жителів окупованих територій на українофобів

Нашою командою нещодавно було перехоплено великі масиви електронних повідомлень з «матеріалами для спікерів» (темниками), які виготовляються спеціалістами департаменту інформаційної політики т.зв. «ДНР» за кураторства російських спецслужб. Всі ці т.зв. «темники» мають на меті лише єдине – свідоме введення в оману населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, формування у них ненависті до України, всього українського, виховання нового покоління русофілів.
І звісно, ми не могли пройти осторонь і приховати цю інформацію від суспільства.  А ще нам би дуже хотілось показати роль та місце країни-агресора у повномасштабній інформаційній кампанії проти України, яка вже восьмий рік реалізовується Російською Федерацією на окупованих територіях Донбасу. З цією метою нашою командою окремі такі «темники» передані журналістам телеканалу Live для подальшого оприлюднення громадськості.
https://www.youtube.com/watch?v=Mx7nnK48tBU
Аналіз перехоплених масивів даних вказує, шо найбільш топовими тематиками, які активно використовуються РФ через підконтрольних їй спікерів самопроголошених республік для перетворення жителів окупованих території на українофобів, є наступні:
1.    поширення серед місцевого населення окупованих територій Донбасу завідомо неправдивої сфабрикованої інформації про нібито порушення Україною їхніх прав і свобод, акцентуючи увагу на здійснених обстрілах, сфальсифікованих даних свідченнях «псевдоочевидців» про «злочини української влади» проти місцевого населення, зруйновані бойовими діями інфраструктурі, соціальних об’єктах та житловому фонді;
2.    викривлення інформації про заходи у рамках реалізації «Мінського процесу», акцентуючи увагу на тому, що саме Україна їх систематично порушує досягнуті домовленості. При цьому, свідомо замовчується інформація про вжиті українською стороною конкретні кроки по соціальній та економічній інтеграції окупованих територій до України, надану фінансову підтримку вимушеним переселенцям, забезпечення їм соціальних гарантій (пенсій, матеріальних виплат, можливості безоплатного навчання у вищих навчальних закладах на контрольованій органами української влади території, лікування тощо);
3.    поширення серед місцевого населення окупованих територій Донбасу фейкової інформації про нібито переслідування на контрольованій українською владою території російськомовного населення, зниження рівня соціального забезпечення населення України, створення мовного та соціального геноциду, збільшення тарифів на комунальні послуги, ріст зовнішнього боргу України.
4.    поширення дезінформації про проведення в Україні вакцинації від «COVID-19» та стану системи охорони здоров’я України, вжиті українською владою заходи з недопущення збільшення рівня смертності та зниження рівня захворюваності;
5.    зосередження уваги на інтеграційних процесах з РФ (діяльність «Русского центра», впровадження російських стандартів в усі галузі, видача паспортів РФ, гармонізація законодавства РФ з «ДНР»);
6.             зосередження уваги на інвестиційній діяльності РФ у розбудову місцевої інфраструктури, популяризація ролі РФ у відновленні функціонування об’єктів життєзабезпечення (проведення ремонтно-відновлювальних робіт на об’єктах ЖКХ,  будівництво нових об’єктів, надання фінансової та матеріальної допомоги, студентських та молодіжний рух антиукраїнського спрямування тощо);
7.             популяризація та героїзація місцевих ватажків бойовиків, більшість з яких брали безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ та сил АТО / ООС, катуваннях як полонених українських військових, так і місцевого населення.
Крім того, за результатом проведеного аналізу отриманих матеріалів та OSINT-розвідки у відкритих джерелах, виділено основних представників сепаратистських ЗМІ:
Пирогова Майя Юріївна (20.05.1965р.н., +380958519639, +380713007448)
https://t.me/MAYDNR
https://t.me/dobro_dnr
https://www.facebook.com/maiya.pirogova
https://vk.com/idmaydnr
Основний контент: опис подій в Україні у негативному ракурсі; популяризація діяльності органів влади т.зв. «ДНР»; інтервью з представниками органів влади т.зв. «ДНР» та окремими активістами «ДНР», негативні думки щодо діяльності української влади.
 
Акутін Олексій Сергійович (11.06.1977р.н., головний спеціаліст відділу сбору та розповсюдження інформації Департаменту інформаційної політики т.зв. «ДНР», у соц мережах використовує псевдоніми «Олесь Хуторний», «Сруль Соломонович»)
https://vk.com/akutin2017
https://t.me/akutin_dpr_ru
Основний контент: опис проблем та їх вирішення у містах т.зв. «ДНР»; популяризація діяльності органів т.зв. «ДНР»; спростування нібито «фейкових» повідомлень про події у «ДНР».
  
Бердичевський Владислав Леонідович (10.09.1967р.н., +380507541906, у соц мережах використовує псевдоніми «Владислав Грюнвальд», «Владислав Бриг», «Владимир Голуб», головний редактор проекту «Новороссия Сегодня», «Новороссия ТВ», депутат 1 скликання «НС ДНР»)
https://t.me/breegtime
https://vk.com/v_breeg
https://twitter.com/Breege_52
Основний контент: критика діяльності української влади, висміювання подій, що відбуваються в Україні; спростування нібито «фейків» про події в т.зв. «ДНР», популяризація органів влади «ДНР». У публікаціях та виступах часто використовує різку критику, специфічні висловлювання та жаргон по відношенню до України.
 
Карпушев Олексій Олександрович (20.09.1985р.н.)
https://twitter.com/AleksKarpushev
https://www.facebook.com/alexey.karpushev.77
https://ok.ru/profile/581170073003
https://vk.com/a.karpushev
https://t.me/AlekseiKarpushev
Основний контент: критика діяльності української влади; опис подій, що відбуваються в Україні у негативному ракурсі; популяризація діяльності органів влади «ДНР».
 
Школа Ганна Дмитрівна (25.09.2002р.н.)
https://www.instagram.com/anya.shkola
Основний контент: висвітлення подій на території «ДНР» у позитивному руслі, популяризація діяльності органів влади «ДНР», висвітлення життя молоді в «ДНР».

Гладченко Поліна Олександрівна (28.04.1994р.н., працює фахівцем у фонді «Единый Донбасс»)
https://vk.com/id203015845
https://vk.com/id604627527
https://twitter.com/donbass_news
основний контент: «Мінський формат», інвестиції в «ДНР», ВКС.
 
Карпій Сергій Вікторович (21.01.1987р.н. 380661009663, eskalive25@gmail.com, працює директором та ведучим програм пропагандистського каналу «Первый респубилканцкий канал ДНР»).
https://ok.ru/profile/559798253183
https://vk.com/id17629268
https://t.me/karpiy_sergey
https://vk.com/sergey_karpiy
https://twitter.com/S_Karpiy
https://www.instagram.com/s.karpiy.journalist.dnr
Основний контент: висвітлення подій на території «ДНР» у позитивному руслі, популяризація діяльності органів влади «ДНР», неконструктивна критика діючої української влади, опис подій в Україні у негативному руслі, «Мінський формат».

Хочу щось сказати