Алчевський воєнком вербує молодь Луганщини для присяги РФ

Осінтерам Центру готовності цивільних Фонду Притули потрапили до рук документи, в яких воєнком тимчасово окупованого Алчевська просить керівництво шкіл Перевальського району на Луганщині провести агітаційну роботу серед учнів 10-11 класів. Колаборанти намагаються вербувати випускників шкіл та гімназій до вступу у військові навчальні заклади РФ.

Військовий комісаріат в окупованому росіянами місті Алчевськ розташовується за адресою: вул. Горького, 35. Очолює військкомат окупантів місцевий колаборант — підполковник Сергій Покутній. У березні 2022 року Покутній брав участь у церемонії вручення псевдонагород від окупаційної адміністрації Луганської області родинам загиблих колаборантів під час російсько-української війни. Їх отримували матері, дружини та сестри.

Покутній дає так звані нагороди родинам загиблих колаборантів, березень 2022

Зверніть увагу на коментарі під публікацією про цю подію.

Новина в соцмережі «Вконтактє» Алчевська та реакція в коментарях.

Втрати на полі бою спонукають росіян шукати поповнення серед мешканців окупованих територій, у тому числі — серед молоді. 

Як вербують українську молодь на тимчасово окупованих територіях

Воєнком Покутній розіслав до керівників шкіл та гімназій Перевальського району Луганської області агітаційні брошури, які закликають до вступу у військові навчальні заклади РФ та окупованого Донецька. Рекламні листівки керівники мають розповсюджувати серед учнів 10-11 класів. У них молодь закликають обрати військову професію, мотивуючи захистом «родіни, якістю підготовки, перевагами офіцерського звання».

Учням 10-11 класів пропонують продовжити навчання в наступних військових закладах:

  •  «Михайлівська воєнна артилерійська академія», м. Санкт-Петербург, вул. Комсомола, буд. 22, тел. 8 812 292 14 85, 8 812 542 75 53. e-mail; mvaa@mil.ru;
  • «Донецьке вище загальновійськове командне училище»,  м. Донецьк, вул. Купріна, буд.1, тел. +7 949 572 25 77, E-mail: info_donvoku@mail.ru ;
  • «Московське вище загальновійськове командне училище»,  м. Москва, вул. Головачова, буд.2, тел. +7 499 175 32 89, +7 499 175 82 45;
  • «Рязанське гвардійське вище повітряно-десантне командне училище» м. Рязань, пл. ім. генерала армії В.Ф. Маргєлова, буд.1, тел. 8 4912 20 94 87, 8 4912 25 25 46. 

Агітаційні листівки від військових навчальних закладів РФ і тимчасово окупованого закладу Донецька

Таким чином окупанти готують кадровий ресурс для подальшої воєнної агресії. Набір ведеться серед українців, які опинилися в окупації ще в дитячому віці. 

Агітаційне прохання від воєнкома Сергія Покутнього до навчальних закладів:

doneczkoe-vыsshee-uchylyshhe-2-1 myhajlovskaya-akademyya-1 moskovskoe_vыsshee_obshhevojskovoe_komandnoe_uchylyshhe-1 rvvdku-2-1

Що українські правоохоронці інкримінують воєнкому Алчевська?

Сергій Васильович Покутній зазначається на сайті МВС як особа, що переховується від органів досудового розслідування. Його обвинувачують у діях, які загрожують територіальній цілісності України, створенні та участі у незаконних збройних формуваннях, а також у скоєнні воєнних злочинів:

  • Покутній звинувачується (стаття 110 частина 2 КК України) у діях, спрямованих на зміну меж території або державного кордону України всупереч Конституції України. Це може включати заклики до сепаратизму або сприяння незаконним збройним угрупованням, які прагнуть відокремлення частин України.
  • За статтею 260 ч. 2 він обвинувачується у створенні або участі у діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань. Це означає організацію або участь у групах, які займаються військовими діями без дозволу держави.
  • За статтею 438 ч. 1 Покутній звинувачується у порушенні норм міжнародного гуманітарного права під час збройного конфлікту. 

Маємо надію, що Покутній понесе справедливе покарання за свої дії. Особливо — за вербування молоді на службу ворожій РФ.

Довідка про військового комісара Алчевська Сергія Васильовича Покутнього

ІПН 2456616378;

Дата народження: 05.04.1967;

Адреса: Луганська обл., м. Алчевськ , вул. Леніна, буд. 38, кв. 16;

Паспорт: ЕК096219; 131059912;

ID: 3564928;

Телефони: +380507753195, +380644250450;

Ел. пошта: sesergeseu050467@ukr.net

Соціальні мережі: YEGRES SUOLEB | OK.RU

Цей матеріал було розроблено у співпраці проєкту KibOrg та волонтерів команди OSINT-напрямку Центру готовності цивільних фонду Сергія Притули.


KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі.

Ми розслідуємо злочини росіян в Україні, викриваємо діяльність колаборантів і розвінчуємо російські фейки.

Слідкуйте за нашими сторінками: Telegram | Facebook | Підтримати

Serhiy Prytula Charity Foundation

Ми - команда OSINT-ентузіастів, яка займається волонтерством у сфері інтернет-розвідки з метою допомоги українській державі та іншим інформаційним спільнотам. Наші волонтери мають досвід роботи з агенцією Molfar, Дмитром Золотухіним, а також командою KibOrg. Слідкуйте за нашими публікаціями на всіх платформах KibOrg

Хочу щось сказати