Полонені російські військовослужбовці під Іловайськом у серпні 2014 року (відео).

До рук волонтерів потрапило відео, яке доводить участь у бойових діях та окупацію збройними силами РФ території України у 2014 році.

У відео потрапило опитування російських військовослужбовців, які після бойових дій під Іловайськом 29 серпня 2014 року були оточені військовими Збройних сил України.

Росіяни у відео перебувають у військовій формі з відрізаними шевронами на виконання інструкцій керівництва ЗС РФ, але українські воїни у ході опитування почули від них правду.

Оператор зйомки, український військовий, запитує у російських загарбників:

  • Какую страну представляешь?
  • Россию.
  • А где твой шеврон что ты из России? Или может ты бандит?
  • Они были.. (промовив росіянин).

Потім інший український військовослужбовець голосно попросив представитися російських полонених.

На що опитувані по черзі відповіли: «Баданин Иван Александрович, 1988 г.р., Калуга, в/ч 54096, 6 ОТБр, Чернов Евгений Юрьевич, 1995 г.р., Калуга, в/ч 54096, 6 ОТБр, Терских Никита Геннадиевич, 1993 г.р., Красноярськ, в/ч 73612, 31-а ДШБр Сидорян Евгений Ашотович, 1994 г.р. Вологда, в/ч 73612, 31-а ДШБр».

Український військовослужбовець після опитування звернувся до батьків затриманих російських загарбників та інших громадян РФ:

  • Смотрите ваши дети здесь. Они живы, они здоровы. Поймите нас, нам не нужна лишняя кровь, но вы там в России постарайтесь чтобы другие такие дети не приехали на эту землю.

Вказане відео є доказом окупації частини Донецької області, суверенної території України російськими загарбниками у 2014 році.